Wishlist 2015

Ik heb lang getwijfeld om over dit onderwerp te bloggen. Ik ben namelijk niet iemand die aan goede voornemens doet bij de start van een nieuw jaar. Toch blijkt dat ik wel wensen heb voor dit jaar en door ze op papier te zetten blijven ze hopelijk in mijn gedachten. Dus op deze derde dag van 2015 komt hier mijn wishlist voor dit jaar. Allereerst ben ik een blog gestart jeej! Nu wens ik dat het op een gegeven moment zo is dat ik alles begrijp van bloggen, domeinen, hosting, SEO, etcetera. Mijn actie daarin gaat zijn dat ik er nu eindelijk eens voor ga zitten om het te begrijpen, maar ook om het gewoon eens te vragen aan anderen die er misschien wel verstand van hebben. Als wish heb ik dan ook uiteindelijk een goed hosting/domeinpakket. Als dat al bestaat. Je ziet: ik ben echt nog een leek.

Daarnaast heb ik ook een hoop wensen op gebied van werk en opleiding. In verband met bezuinigingen sta ik zeer waarschijnlijk over een half jaar op straat. Mijn wens is dat ik dit jaar wat stappen ga zetten om gedeeltelijk voor mijzelf te beginnen. Misschien kan ik als zzp-er aan de slag en zo een aantal cliënten behandelen. Ik kan daar niet teveel mee doen, want hoog op mijn wensenlijstje staat natuurlijk de heilige graal van iedere psycholoog: de GZ-opleiding (gezondheidszorgopleiding). Na het voltooien van deze opleiding gaan zo ongeveer alle deuren voor je open. Mocht ik niet aangenomen worden voor de opleiding, dan wens ik natuurlijk dat ik op een fijne nieuwe en uitdagende werkplek terecht kom.

Ik wens dat ik mij verder kan ontwikkelen als persoon en eerlijk naar mijn eigen angsten kan kijken. Daarbij wil ik dan ook beter stilstaan bij hoe ik op anderen reageer en overkom. En ja, dat is lastig, dus heb ik over een paar weken mijn eerste afspraak bij een psycholoog. Ik begreep dat het een pittige tante kan zijn, dus er zal wel wat gegraven worden. Deze ontwikkeling heeft hopelijk natuurlijk ook effect op kansen op het gebied van werk en opleiding.

Waar de psychologische hulp ook merkbaar zal worden, is hopelijk op mijn relatie. Samenwonen en in een relatie zijn met iemand anders blijft lastig en een hoop werk. Dat heb ik onlangs duidelijk ervaren. Daarom wens ik dat ook dat beter zal worden, van zowel mij uit als van mijn vriend.

Een hoop wensen en daarom kijk ik uit naar de komende tijd. Saai zal het volgens mij niet worden. Ik ben vooral benieuwd naar wat er allemaal gaat komen. En die onzekerheid houdt het interessant. Aan het einde van het jaar zal ik dan, zoals het hoort, even terugblikken op het jaar 2015 en stilstaan bij wat er van mijn wishlist terecht is gekomen. Lees in de tussentijd mee (ook een wens) en wordt zo op de hoogte gehouden van deze spannende reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *