Weg met de winter

Het is eind januari en ik ben eigenlijk wel klaar met de winter. Best gek, omdat je dit niet echt winter kan noemen. Toen ik klein was vroor het ’s winters altijd vijf tot tien graden en sneed die ijzige kou echt overal doorheen. Dit jaar heeft het overdag volgens mij überhaupt niet eens gevroren. Anyway, ondanks het gebrek aan echte kou, mag het van mij wel weer warmer worden.

Ik heb er super veel zin in om een nieuwe poging te doen met mijn eigen moestuintje. Vorig jaar toen we verhuisden naar dit grote-mensen-huis met tuin, ben ik mijn eigen moestuin begonnen. Ik, als stadsmeisje. Een hoop groentes groeiden niet zoals ik wilde. Ook moet ik zeggen dat ik redelijk laat in het jaar begon. Toch lukten er een paar dingen wel: ik heb mais uit de tuin gegeten, rucola, munt en wat bieslook. De brocolli begon erg goed, maar kreeg toen een of andere ziekte of plaag over zich heen. Dit jaar hoop ik op een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Hieronder een foto van mijn tuintje vorig jaar.

 

20140726_102035

 

Onze twee katten komen nu nauwelijks buiten, maar ik zou het zo leuk voor ze vinden als ze gewoon weer lekker met normale temperaturen de buurt kunnen verkennen. Zelf kom ik ook veel minder buiten. Ik fiets bijvoorbeeld niet, omdat ik dat te koud vind. Ja, ik word gewoon lui van de winter. En dan heb ik het over op de fiets naar het winkelcentrum of op de fiets naar het treinstation. Maar als het weer wat warmer wordt, wil ik ook weer langere afstanden fietsen op de racefiets. Lekker met veel vaart in een groot natuurgebied. Of weer eens een stukje rolschaatsen.

 

collage

 

En wat heb ik een zin om weer dat andere deel van mijn garderobe uit de kast te kunnen trekken. Niet meer al die dikke lagen kleding, maar wel weer leuke (Afrika)printjes.

Ik ben heel blij met mijn Marley twists, maar ik wil ook graag weer mijn eigen korte koppie terug. In de winter is het voor mijn kroeze haartjes echter beter om het goed te beschermen met een protective hairstyle. Daarnaast is het ook leuk voor de afwisseling. De twists zitten er nu pas drie weken in en ik begin ze al zat te worden haha. Nog vijf weken te gaan…

 

 

20140803_142846

 

Ik vind het ook altijd fijn als het ’s avonds nog lekker licht is. Daar word ik pas echt blij van. Kortom, weg met de winter!

I’ll keep you posted!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *