maastricht

Weekendje Maastricht en Valkenburg

In het Valentijnsweekend waren vriendlief en ik vier jaar samen. Om dat te vieren zijn we een weekendje weggeweest en deze keer gewoon in eigen land. We gingen naar Zuid-Limburg: Maastricht en Valkenburg.

maastricht

Eigenlijk zouden we alleen een nachtje naar Valkenburg gaan, maar een week van tevoren bedachten we dat het wel lekker zou zijn om op vrijdag ook al in een hotel te zitten. Dus we boekten toen nog snel een nacht in Maastricht erbij. Vrijdagavond na mijn werk kwam ik aan in Maastricht en werd bij het treinstation opgehaald door vriendlief. Hij was al in de middag gegaan, omdat dat net even beter uitkwam. We zaten in de voormalige Maastrichtse bioscoop, hotel Mabi. Echt een fijn hotel en vlakbij het centrum. Ik kreeg heel lief oorbelletjes van jade van mijn vriend. Die had hij op het vliegveld in Suriname gekocht! Zo leuk. Zaterdagochtend hebben we lekker ontbeten bij Délifrance en daarna een beetje rondgelopen in de stad. Het was kouder dan we hadden verwacht dus vriendlief kocht nog even een dikke trui. Maatsricht heeft een hoop mooie oude gebouwen en leuke pleinen, maar je kan er ook ontzettend goed shoppen. Hebben we overigens niet echt gedaan, behalve die trui. Ik zag een aantal bekende winkelketens en die kwamen dan ook meerdere keren voor in het centrum, maar ook een hoop voor mij onbekende winkels die er echt wel leuk uitzagen. Het schijnt ook dat Maastricht een echte modestad is. Omdat het zo koud was en ook nog een beetje ging regenen zijn we een rondvaart gaan maken met een bezoek aan de grotten. Vanaf een bootje ziet een stad er toch altijd weer heel anders uit.

maastricht

Toen het echt begon te regenen vonden we het wel tijd worden om door te gaan naar Valkenburg. Daar zaten we in een hotel aan de Geul, het Walramhotel. We zijn die middag maar in het hotel gebleven vanwege het weer. ’s Avonds gingen we lekker uit eten in het centrum. Omdat we in Limburg waren vond ik dat we maar eens echt Limburgs zuurvlees moesten eten. Ik heb het zelf al een aantal keer gemaakt, maar misschien hoort het wel heel anders te smaken! Nou, mijn zuurvlees smaakt ongeveer hetzelfde als deze ‘echte’ in Limburg 🙂 Vriendlief vindt die van mij zelfs lekkerder, lief hè?

valkenburg

De volgende dag zijn we na een hotelontbijtje Valkenburg ingegaan, gelukkig regende het niet meer. Op deze dag was het echte feest, want toen waren we officieel vier jaar samen. Ik kreeg gewoon nog een cadeautje, namelijk nog een setje oorbellen uit Suriname! We hebben ook hier weer lekker rond gewandeld en zijn nog een ‘berg’ opgeklommen met uitzicht over de stad. Wat een pittoresk stadje is Valkenburg toch. Er hangt een gezellige sfeer en de vele bruggetjes maken het helemaal af. Halverwege de middag besloten we weer richting huis te gaan, want dat duurde nog wel even.

valkenburg

Het was een geslaagd weekend en ik zou zowel Maastricht als Valkenburg aanraden om eens heen te gaan. Maastricht wil ik ook zelf nog eens bezoeken, als ik alle vrijheid heb om te shoppen haha.

maastricht

Ben jij weleens in Maastricht en/of Valkenburg geweest?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

5 gedachten over “Weekendje Maastricht en Valkenburg”

  1. Gezellig zo een overnachting in een andere stad. Ik ben zelf maar één keer in Maastricht geweest en wil deze stad zeker beter leren kennen want ik vind het wel heel mooi.

    Ik ben nog steeds erg benieuwd hoe zuurvlees smaakt.

  2. En of ik daar geweest ben meerdere jaren zelfs achter elkaar, maar de eerste keer was toen ik een jaar of 14 was, en de laatste keer? Voor mijn bevalling, dus in 1991 denk ik.. daarna eigenlijk niet meer, niet omdat ik niet wilde, het is er gewoon niet meer van gekomen.

    Heerlijk dat jullie zijn geweest om samen te vieren 😀

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *