WEEK#6

Wat een mooie zondag! En dus ook weer een nieuwe week voorbij. Wat heb ik de afgelopen week meegemaakt? Wat waren mijn glimlachmomenten? Om dat allemaal niet te snel voorbij te laten vliegen, schrijf ik er wekelijks over en sta ik er even bij stil. Deze week iets met systeemcamera’s, sushi, speciale kaasjes en autorijden. Tijd voor een nieuwe WEEK!

Volgende week hopelijk een zelfgemaakte foto
Volgende week hopelijk een zelfgemaakte foto

De afgelopen week heb ik mij verdiept in het kopen van een grote-mensen-camera 🙂 Ik had altijd een digitaal cameraatje die foto’s van slechte kwaliteit maakte. De camera van mijn telefoon maakt veel mooiere plaatjes. Maar nu heb ik besloten dat dat ook echt nog veel beter kan. Een spiegelreflexcamera leek mij best een gedoe, dus nu heb ik voor een systeemcamera gekozen. Er was nog best een gedoe mee om die te kunnen leveren, maar uiteindelijk heb ik volgens mij een goede deal gesloten. Voor een beginner althans. Volgende week komt mijn camera binnen als het goed is. Het is een Olympus PEN E-PL6 geworden in het wit met een zoomlens.

Jet heeft hem goedgekeurd
Jet heeft hem goedgekeurd

Verder vertelde ik vorige week over onze nieuwe Papasanstoel. Ik ben er helemaal blij mee en poes Jet ook!

sushi

Na een lange werkdag besloten vriendje H. en ik spontaan om lekker uit eten te gaan. Uiteraard werd dat sushi. Dat zouden we elke week wel willen doen, maar dat gaat een beetje ver. We hebben weer heerlijk genoten in ieder geval!

Tete de moine

Meerdere etentjes deze week, want de volgende dag aten we bij mijn schoonmoeder. Die kan heel lekker koken, dus dat is al een glimlach waard. Maar nu had ze bij de salade ook een speciale kaas in huis: Tête de Moine. Een rond kaasje op een speciaal plankje wat je dan in de rondte afschaaft. De kaas vormt dan een mooie krul en smaakt ook nog eens lekker. Daarnaast ziet het er gewoon hartstikke leuk uit.

kilometerstand

Een tijdje terug heb ik weer twee keer met een rij-instructrice gereden, omdat ik al een jaar of acht niet meer auto had gereden en het toch wel een grote stap vond. Sindsdien neem ik mij voor om in ieder geval iedere maand een keertje te rijden. Dat betekent dan een auto huren, omdat wij zelf geen auto hebben. Zaterdag heb ik voor de tweede keer weer een ritje alleen gemaakt toen ik naar mijn mama ging. Het was weer even spannend, maar wel al veel minder dan de vorige keer! Aangezien ik vergeten was een foto te maken van de auto, hier een foto van de kilometerstand, want die had ik nodig om af te rekenen hihi.

Lekker met sambal erbij!
Lekker met sambal erbij!

Ook bij mijn moeder heb ik weer lekker gegeten. Surinaams/Antilliaanse moeders koken altijd heel lekker! Het zag er zo lekker uit dat ik direct aangevallen heb en daarna pas bedacht dat een foto wel leuk was geweest. Gelukkig kreeg ik zoals altijd ook nog wat lekkers mee, namelijk een bara. Dat is een soort vegetarisch broodje (hartig) van speciaal deeg gemaakt wat gebakken wordt in olie. Het is Surinaams/Hindoestaans en mijn moeder kan het niet zelf maken, maar wel heel goed kopen 🙂

Dit waren mijn glimlachmomenten van de afgelopen week.

Hoe was jouw week?

I’ll keep you posted!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *