tegelwijsheid

WEEK#17

Ook deze zondag sta ik weer stil bij mijn glimlachmomenten van de afgelopen week. Wat waren nou die momentjes die even een glimlach op mijn gezicht toverden. Ik vind het fijn om daar wekelijks aandacht aan te geven, omdat ze dan ook beter blijven hangen. Deze week iets met theater, opgegeten baby’s en zingende buschauffeurs.

Moederdagvoorstelling Moederdagvoorstelling

Op Moederdag doe ik over het algemeen niet iets heel bijzonders behalve een deel van de dag met mijn moeder doorbrengen. Dit jaar zijn we, mijn moeder, vriendlief en ik naar een theatervoorstelling Moederdag in Caribische sferen geweest: Jeetje… wat een moeder. Superleuk, het was met Jetty Mathurin (Surinaamse cabaratière), Soundos (Marokkaanse cabaratière), Izaline Calister (Antilliaanse zangeres) en Shirma Rouse (Antiliaanse zangeres). Het was een hele leuke show, iedereen vertelde openhartig over hun eigen moeders en het eigen moederschap. En er was muziek, wat te shoppen en heerlijk eten omheen.

Naar huis fietsen na het werk is altijd fijn. Deze keer viel het me ineens ook op hoe groen alles weer is geworden. Dat geeft mij ook weer echt het bijna-thuis-gevoel.

Omdat vriendjelief in de buurt van mijn werk een afspraak had, kwam hij mij van werk ophalen. Het zonnetje scheen en we liepen hand in hand naar de bus. Glimlach!

Keukenhof Keukenhof Keukenhof Keukenhof

Ik had het geniale idee om samen met mijn moeder naar de Keukenhof te gaan. Wat een toeristische bende haha. Maar ik heb een hoop mooie bloemen gezien en veel foto’s kunnen maken. Die mag van de bucketlist (ahum)!

Tussen de bloemen werd ik ook ineens gebeld door een organisatie waar ik een hele tijd geleden een sollicitatiebrief naartoe had geschreven. Ik kreeg toen zo’n standaard afwijzingsmail terug. Ze hebben nu opnieuw een vacature en vroegen zich af of ik nog interesse had? Toch leuk 🙂

Toen ik vanuit het raam van mijn werk keek zag ik in de sloot onder mij een meerkoetenpaar met drie kleintjes. Je weet wel, met zo’n rood verenkoppie. Superschattig. Papa en mama waren eten aan het zoeken terwijl de kinders veilig bij het riet bleven.

chocobaby's tegelwijsheid

Samen met vriendje H. ben ik op kraambezoek geweest bij een vriendin die is bevallen van een jongetje. Altijd leuk om baby’s te bewonderen. We aten beschuit met muisjes, maar ze had ook een schaaltje met baby’s erin. Het waren chocolaatjes, maar hoe gek om een baby in je mond te doen. Op het toilet kwam ik dit tegeltje tegen 🙂

Na het kraambezoek gingen we naar het Hemeltjelief festival in Amsterdam. Ik ben daar vaker geweest en vond het altijd leuk, niet zo grootschalig. Blijkbaar hadden we de memo niet gekregen dat je vooral veel kinderen mee moest nemen! Gelukkig kwamen we nog vrienden tegen (zonder kinderen) dus hebben we even samen staan genieten van het zonnetje en het lekkere (biologische) eten.

Ik heb een nieuwe collega die best vaak met mij meekeek deze week. Ze bedankte mij daarvoor en zei dat ze nog een voorbeeld kan nemen aan mijn rustige houding. Complimentjes zijn leuk!

Vrijdagmiddag zat ik in de bus bij een hele blije buschauffeur die dacht dat hij een combinatie was tussen een vliegtuigcaptain en een wereldzanger. Richting het einde van de rit werd hij steeds enthousiaster en bleef maar gezellig praten en de passagiers bedanken voor het vertrouwen in Connexxion, maar ook het vertrouwen wat wij in hem hadden gesteld. Er zou een concert zijn om de hoek en wij kregen een uniek voorproefje. Vrolijk begon hij Guantanamera te zingen. Hartstikke gezellig…

bagelsandbeans beauty and the beast

Een vriend van mij is al een jaar bezig met zich klaarstomen voor een amateurvoorstelling van Beauty and the Beast. Eindelijk was het zo ver. Het was echt een leuke voorstelling en de zangers zongen echt heel goed. Ik heb ontdekt dat ik musicals dus blijkbaar leuk kan vinden! Ik ging er met twee vrienden heen en vooraf namen we een lunch bij Bagels and Beans. Jammie!

Om in de theatersferen te blijven heb ik samen met een vriendin kaartjes gekocht voor Dreamgirls! Het boeken alleen al leverde een glimlach op.

Mezelf verwennen met lekker geurende douchescrub van Sabon en daarna insmeren met bodylotion van Weleda…glimlach! Ik doe dat soort dingen echt te weinig.

En als afsluiter nog wat gapende katten. En over katten gesproken: de tuin inlopen en twee op je af rennende kattenkinders tovert ook een glimlach in mijn kattenmoederhart ♥

Kat Kat

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

3 gedachten over “WEEK#17”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *