Dim sum

WEEK#12

Zondagochtend, dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe WEEK. Een week waarvan ik het idee heb dat er weinig echt leuke dingen gebeurden, maar uiteraard waren er wel glimlachmomenten. Daarom is het goed om er wel even bij stil te staan welke momenten dat waren, hoe klein ook. Deze week iets met katten, uiteraard eten en mooi weer. 

De week begon met Pasen. Aangezien de dinsdag standaard mijn vrije dag is, betekende dat een weekend van vier dagen voor mij. Heerlijk. Ik heb nog een aantal van die weekenden in het vooruitzicht (Koningsdag, Pinksteren). Dat betekent ook lekker veel genieten van onze katten 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kat

Sinds een jaar woon ik in dezelfde stad als mijn peettante. Ik heb haar echter nog niet opgezocht sinds ik hier woon terwijl het echt maar vijf minuten fietsen is. Mijn moeder vond het daarom een goed idee om als verrassing met haar op bezoek te gaan bij mijn peet. Ze was erg verrast en vond het superleuk dat ik mee was gekomen. Ze had nog een vriendin van haar op bezoek die qua leeftijd het dichtste bij mij in de buurt kwam (mijn moeder is 66 en mijn peettante 74). Die vriendin was een ontzettende grappenmaker, dus die bracht nog wat leven in de brouwerij. Uiteraard kregen we goed te eten en vlak voordat ik wegging had mijn peettante haar specialiteit gemaakt en mij haar geheime recept gegeven. Johnnycake is een Antilliaans broodje, een soort oliebol maar dan niet zo zoet. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar zij maakt dat altijd erg lekker. Vers gebakken zijn ze het lekkerst, dus ik kreeg gewoon een homp deeg mee zodat we ze thuis konden bakken en direct opeten. Lekker met kaas, mmm.

bruinebonen Bruinebonen en johnnycake

Met vriendje H. hebben we bij zijn moeder gegeten die altijd erg lekker kookt in meerdere gangen. Spelletjes spelen is ons nieuwe ding, dus we hebben ook een aantal potjes Rummikub gedaan. Op haar manier die net iets anders is dan de reguliere.

Ik heb een aantal goede groepssessies gehad op mijn werk. Dat is altijd fijn om te merken en dan weet ik ook weer waarom ik dit werk doe.

Na het werk naar huis fietsen in het stralende zonnetje=glimlach. Tussen de bushalte en ons huis fiets ik een stukje op een erg rustig fietspad. Aan de ene kant heb je de snelweg en aan de andere kant een groot meer. Als ik daar fiets kijk ik altijd even of ik nog andere fietsers zie, als die er niet zijn, ga ik heel hard gillen. Dat is zo fijn! Of keihard zingen, hihi.

Tijdens mijn opleidingsdag vrijdag was het zulk mooi weer dat we iedere mogelijkheid hebben aangegrepen om in de binnentuin door te brengen. Zonder jas. Ik heb die dag buiten ook zoveel glimlachen uitgewisseld met voorbijgangers. Iedereen was echt lekker vrolijk.

’s Avonds had ik een afscheidsetentje van een inmiddels oud-collega. We hebben ontzettend lekker aan de dim-sum en cocktails gezeten.

Dim sum Dim sum

Aangezien ik erg laat thuis was (3 uur), had ik de volgende dag nergens zin in. Gelukkig was het weekend en hoefde ik ook niets. Ik heb een groot deel van de dag geluierd, maar uiteindelijk was het toch ook wel actief: boodschappen gedaan op de markt en bezig geweest met een groot project namelijk: de zolder. We willen die gaan aanpakken dus ik heb een deel van de zolder leeggehaald.

Pakketjes ontvangen is ook altijd leuk. Deze keer weer iets via Ebay: namelijk een (nep)leren camerahoes. Ik werd wel uitgelachen door vriendjelief, omdat ik er eigenlijk al twee heb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Leren fotohoes Olympus E-PL6

Helaas heb ik erg weinig foto’s gemaakt deze keer, dus daar ga ik de komende week weer op letten.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *