Paashaas

WEEK#11

Het is zondag. Paaszondag zelfs. Er is weer een nieuwe week voorbij, die eindigt in een paar vrije dagen! Ik sta stil bij wat de afgelopen week echte glimlachmomentjes waren. Anders ben ik ze zo snel alweer vergeten. Zelfs met het schrijven van de WEEK heb ik altijd het idee dat ik het merendeel al niet meer weet. Nou ja, gelukkig hou ik er op deze manier een aantal vast. Het was op zich eigenlijk een hele slechte week, want er gebeurden een aantal hele nare dingen, maar dan des te belangrijker om ook de fijne dingen te herinneren. Deze week iets met contracten, bellende dames en paashazen. 

Mijn week begon erg goed. Maandag hadden we op mijn werk een afscheidslunch van één van mijn directe collega’s. Toen als laatste de manager bedrijfsvoering haar afscheidspraatje ging houden, wilde ze eerst aan twee mensen in het team een vraag stellen. Oké, best apart vond ik het. Ze vroeg toen aan een andere directe collega of zij nog een jaar wilde blijven? Oftewel haar contract wordt verlengd. Ik voelde hem toen al aankomen, want onze contracten verlopen op dezelfde datum. Aan mij werd vervolgens gevraagd of ik ook wilde blijven en dan voor onbepaalde tijd? Daar zat ik dan, in het bijzijn van het hele team! Supergoed nieuws, want ik was er al een beetje vanuit gegaan dat mijn contract niet verlengd kon worden vanwege de bezuinigingen.

Callas Callas

Die avond had ik mijn eerste fotografieles. Dat was ook nog wel spannend, maar wel leuk. Gelukkig was het een klein groepje van vijf mensen. Iedereen heeft een hele grote spiegelreflexcamera en daar zat ik dan met mijn systeemcameraatje. Er werd van alles uitgelegd over diafragma en sluitertijd en nog meer van die termen. Wel lukte het na een aantal keer een mooie foto te maken. Al zeg ik het zelf.

cheesecake 31-03-15

De volgende dag had ik met een zwanger vriendinnetje afgesproken in Haarlem. Zij moet binnen nu en twee weken bevallen, dus het komt nu erg dichtbij. Ook had ze echt een megagrote buik. De gynaecoloog had haar nog gevraagd of ze het nog wel trekt? Ik vond dat echt een rare vraag, want wat gaan ze dan doen als je zegt dat je er wel klaar mee bent? Maar ik begreep van die vriendin dat ze er dan inderdaad voor had kunnen kiezen om vervroegd te bevallen. Gelukkig wil ze wel nog even afwachten. Het leek haar een hilarisch idee dat haar kindje op 1 april geboren zou worden, maar helaas: hij zit nog in de buik. We hebben lekker aan de taart gezeten. Ik had cheesecake en zij witte chocoladetaart.

Deze week heeft het een aantal dagen flink gewaaid, zeg maar gestormd. Toen ik naar huis fietste met ontzettende tegenwind, vond ik het toch ook leuk om in die storm toch ook een mooi zonnetje te zien. Glimlach 🙂

Ik heb mij al eens eerder uitgelaten over vreemde buschauffeurs. Deze keer reed er iemand die hele gevoelige oren had volgens mij. Er zat namelijk een meisje in de bus te bellen. Dat deed ze gewoon met een normaal volume, totaal niet storend, want de bus maakt ook een hoop lawaai. Toch hoorde ik op een gegeven moment door het omroepsysteem: ‘die jongedame met die telefoon: zou het misschien wat zachter kunnen?’ Ik vond het echt heel grappig, want het sloeg helemaal nergens op.

cameratas OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik word altijd blij als er weer een pakketje wordt bezorgd. Deze keer kwam mijn Olympus cameratas die ik via Ebay had besteld. Hij werd heel snel geleverd, binnen twee weken al. Via Ebay kan je soms wel 6 weken wachten. Nu kan ik mijn camera onbezorgd overal mee naartoe nemen.

Vrijdag had ik een aantal leuke gesprekken met cliënten op mijn werk en dacht ik: wat heb ik toch een leuk beroep eigenlijk. Het waren misschien niet per se leuke gesprekken, maar eerder dat je mensen ziet groeien, dat er verandering en vooruitgang is. Dat vind ik mooi om mee te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Paashaas

Zaterdag heb ik maar weer eens autogereden. Het blijft toch steeds een grote stap, omdat ik zo weinig rij en ook lange tijd helemaal niet heb gereden. Wel is het dan een overwinning als ik het dan toch weer doe. Ik reed naar Wilnis, daar kom je ook niet zo makkelijk met het openbaar vervoer. Ik ging bij een vriendin van de basisschool eten. Zij viert zelf helemaal geen Pasen (moslim), maar had een heel leuk Paashazenpaar voor ons gekocht! Ook aten we een toetje wat ik al heel lang niet meer heb gegeten: griesmeelpudding. Dat at ik vroeger altijd bij oma thuis hihi.

Griesmeelpudding

Ik merk dat er steeds meer verkeer op mijn blog komt. Superleuk! Bij iedere reactie word ik superblij, maar ook bij iedere volger op Bloglovin’. Dat was misschien nog wel de grootste glimlach deze week.

Dit waren mijn glimlachmomenten van de afgelopen week. Hoe was jouw week?

Vrolijk Pasen en ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *