piramidethee

WEEK#10

Het is alweer tijd voor de tiende WEEK. Deze keer ga ik hem iets uitgebreider doen en niet alleen de momenten noemen die ik heb gefotografeerd, want er zijn natuurlijk veel meer glimlachmomenten dan alleen die fotomomenten. Wat waren eigenlijk mijn glimlachmomenten de afgelopen week? Het ging heel vaak over een lopende sollicitatie, maar ook over lekker eten en mannen onder elkaar.

Mijn week begon met veel nadenken over een sollicitatie waar ik mee bezig was. Het ging om een functie in Suriname met als startdatum 1 juli. Nadat ik vorige week een gesprek had gehad, moest ik veel nadenken over of ik het echt zou willen. En veel overleggen met vriendjelief natuurlijk. Ik werd wel erg blij van het idee dat we daar zouden wonen.

De volgende dag regende het en was ik bang voor slakken in mijn moestuin. Toen ik de deur uitliep zag ik echter nul slakken! Normaal gesproken ligt de hele tuin vol na de eerste regendruppel. Vooral met van die vieze grote naaktslakken. Dat riep uiteraard een vraag bij mij op: waar zijn (naakt)slakken eigenlijk in de winter? Na een aantal dagen hiermee rondgelopen te hebben en het aan meerdere mensen te hebben gevraagd, ben ik het toch maar gaan Googelen. En wat blijkt: slakken houden een winterslaap! Haha, daar had ik dus nooit aan gedacht. Ik ben weer een weetje rijker.

kaasfondue  piramidethee

Omdat ik nog een Groupon op moest maken ging ik lekker kaasfonduen met een studievriendin. Meestal krijg je naast korting op de prijs (met Groupon) ook ‘korting’ op de hoeveelheid eten. Hier was dit totaal niet het geval. Inbegrepen was een broodje met kruidenboter vooraf en als hoofdgerecht natuurlijk de kaasfondue met wit en bruin brood, groenten, frietjes en een salade. Wauw we zaten echt vol hierna. Er kon alleen nog een kopje thee bij, waarvan de thee in grappige piramidedoosjes verpakt zat.

Na een stressvolle dag waarop ik eigenlijk te horen zou krijgen of ik wel of niet naar Suriname mocht, maar waarop ik noch een telefoontje, noch een mail heb ontvangen, werd ik een dag later gebeld door degene die nu de functie in Suriname heeft. Aan haar kon ik nog al mijn praktische vragen stellen en zij kon mij vertellen hoe het nou echt was daar. Zij vertelde mij gelukkig nog wat extra informatie zoals dat er 43 brieven binnen waren gekomen, dat er vijf mensen op gesprek waren geweest en dat ik nu bij de laatste twee hoorde. WTF! Het werd steeds echter.

bananenbier  ethiopier sinaasappelijs

Ik had die dag nog een lekker etentje, namelijk met een goede vriend. Heel spontaan belandden we bij een Ethiopisch eettentje. Ik vind Ethiopisch eten echt zo lekker, dus ik was mucho blij! Lekker met je handen eten van een groot bord met een soort zure pannenkoeken en verschillende goed gekruide prutjes. En daar hoort natuurlijk ook een bananenbiertje bij gedronken uit een halve kokosnoot (of kalebas, daar twijfel ik altijd tussen). Wederom veel te veel gegeten.

Nadat ik helaas de volgende dag via mail (!!!) te horen kreeg dat ze toch voor de andere kandidaat hebben gekozen, gingen vriendje H. en ik als troost sushi eten. Altijd een goede reden voor sushi. En gelukkig had ik al van tevoren bedacht wat de voordelen zouden zijn als ik niet werd aangenomen. Dat scheelde enorm! Weg cognitieve dissonantie.

Vrijdag had ik een opleidingsdag in Utrecht waarbij ik altijd de vouwfiets meeneem. Dit was echter de dag van de grote stroomstoring waardoor er geen treinen reden. Thank God voor de vouwfiets, want zo kon ik mijzelf vervoeren naar een bus die mij naar de bus naar huis kon brengen. In zo’n NS-bus zag ik niet zitten en daarnaast kan dat waarschijnlijk ook niet met een vouwfiets. Ik maakte een aantal keer een foutje met overstappen, maar dat kon ik dan toch ook redelijk herstellen door dan weer een stukje verder of terug te fietsen. Zo kon ik gelukkig toch nog thuis komen.

black beauty and hair

Ik lees de laatste tijd erg weinig tijdschriften en vergeet soms ook dat ik een tijdschriftabonnement heb, dus ik was blij verrast toen mijn Black Beauty and Hair op de mat viel.

Ik was bijna vergeten dat mijn nichtje vijf werd dit weekend. Toen ik in de trein zat onderweg naar Amsterdam, zaten er vlakbij twee jongens van begin twintig denk ik. Van die stoere gastjes die wel wel veel zorg aan hun uiterlijk besteden. Heel geamuseerd besefte ik mij dat jongens net meisjes zijn en misschien nog wel erger. Ze waren elkaar heel schattig complimenten aan het geven, hadden het over ingewikkelde situaties met exen en gingen volgens mij samen een middagje shoppen in de hoofdstad. Ze hadden het in ieder geval ook veel over kleding en accessoires. Cute!

verjaardagstaart  ballonnen
Mijn nichtje kreeg natuurlijk een heleboel cadeautjes en had een hele mooie taart. Bij de taart werd de spanning even teveel en moest ze huilen, maar dat was al snel weer over.

Toen ik bij mijn nichtje was kreeg ik een reactie op de mail die ik had gestuurd om om uitleg te vragen over de afwijzing. Degene die ze hebben aangenomen blijkt een hogere functie te hebben dan ik. Ik vond het dus ook wel een groot compliment dat ze dan toch zolang hebben getwijfeld tussen ons tweeën. Wie weet volgend jaar dan.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *