orealla

Wat er aan de hand was

Na een goed bijgehouden blogritme, zelfs met alle nieuwe ervaringen hier in Suriname, was het opeens stil in november. Die stilte hield aan tot eind december, maar toen was het weer stil. Mijn aandacht was ergens anders en ik was niet eens bezig meer met troetelberenopdeweg.nl. Wat gebeurde er nou?

De oplettende lezer was het waarschijnlijk al opgevallen in mijn laatste weekoverzicht. Ik had het alleen maar over mezelf en niet over mijn vriend. Dat komt, omdat hij niet meer hier in Suriname is. Hij zit in het koude Nederland. En ja, we zijn ook nog eens uit elkaar. BAM! Dat was er dus aan de hand.

Halverwege juni vertrok ik vol enthousiasme samen met mijn vriend voor een jaar naar Suriname. Heel spannend, maar liever spijt van de dingen die je wel doet dan van de dingen die je nooit hebt gedaan. Halverwege oktober ging het niet goed en besloten we in november dat het beter was om afstand te nemen. Hij vertrok naar Nederland en ik bleef natuurlijk hier vanwege mijn werk. Het was een lastige keuze, want afstand nemen in deze situatie betekende meteen dat we een kleine 8000 km van elkaar verwijderd waren. De afstand zorgde wel voor duidelijkheid en begin januari besloten we er een punt achter te zetten.

Wennen in een nieuw land neemt tijd en ik moest dat dus eigenlijk twee keer doen. Een keer met en een keer zonder vriend. Omdat ik gewoon een beeld in mijn hoofd had van dat we samen dit jaar zouden doorbrengen, kon ik mij in het begin nauwelijks voorstellen hoe ik me alleen moest gaan voortbewegen hier. Al snel bleek natuurlijk dat ik dat prima kan, maar mijn hele wereld stond even op zijn kop. De kleine zekerheden die er in die paar maanden waren ontstaan waren opeens verdwenen. Plotseling bleek dat de contacten die ik hier had opgebouwd gewoonweg te oppervlakkig waren. Ik miste mijn vrienden en natuurlijk ook mijn maatje. Skype is toen een belangrijke rol gaan spelen en was bijna een dagelijks iets. Op die manier kon ik mijn emoties en gedachten ook duidelijker krijgen. Ik Skype overigens nog steeds veel, maar nu kan het gelukkig ook weer over hele andere dingen gaan.

Ik ga hier uiteraard niets zeggen over de redenen om het nu en op deze manier te hebben gedaan. Dat is iets tussen ons. Wel weet ik dat we het allebei het liefste anders hadden gezien. Het is niet leuk om na vijf jaar intensieve relatie te moeten concluderen dat het niet werkt en ook niet maar gaat werken. We hebben zoveel opgebouwd en waren ook met onze gezamenlijke toekomst bezig, inclusief gezinsuitbreiding, maar het mocht niet zo zijn. Dat laatste heeft overigens niets met onze breuk te maken gehad hoor.

Maak je over mij geen zorgen. Het komt goed en ik geniet hier in Suriname.

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

13 gedachten over “Wat er aan de hand was”

 1. Wat balen dat het niet zo heeft mogen zijn voor jullie samen! Ik had het inderdaad al een beetje geraden door je laatste weekoverzicht. Wat fijn dat skype er dan is en je hierdoor je ei kwijt kon! Dikke knuffel!

 2. Ik had al zo’n vermoeden. Zo balen en zo verdrietig! Maar als het niet gaat dan gaat het niet. Knap dat jullie er samen een punt achter hebben kunnen zetten. Fijn dat je inmiddels je draai alleen hebt gevonden!

 3. Dat was me inderdaad ook opgevallen in je laatste post en wat vind ik dat ontzettend klote meid. Natuurlijk hadden jullie het allebei graag anders gezien en uit elkaar gaan is uiteraard nooit leuk. Ik vind het onwijs knap dat je je leven weer oppakt en je draai weer aan het vinden bent. Alsnog een dikke (virtuele) knuffel! Liefs.x

 4. Ooh dat is vervelend nieuws. Dat is wel even een omslag maken dan. Als je opeens moet kun je vaak meer dan je denkt en ik hoop toch dat je nog goed zult hebben daar in Suriname.

  Sterkte. ♡

 5. Ah jeetje wat naar meid! Ik had al zo een vermoeden, maar zeker weten niet natuurlijk. Ondanks dat wat er ia gebeurd echt heel stoer dat je het zo helemaal alleen oppakt, maar natuurlijk weet ik dat het allemaal goed komt en dat jij je perfect kan redden in Suriname. Ik wens je veel sterkte! Knuffel vanuit Colombia! X

 6. Toen ik las dat hij terug ging voor even schreef je toen, toen dacht ik al, huh? Niet dat ik het aan zag komen, maar nu wel heel logisch achteraf, en ja dat kost even tijd!

  En soms is die punt wijzer dan aan laten houden, want dat kan nog meer ellende met zich meebrengen zegt de ervaringsdeskundige en weet je wat ik vind van jou? Een super krachtige vrouw dat je nu aan het loslaten bent ook al weet ik, dat het tijd kost.

  als je weer terug bent, gaan wij dan daten? 😉 kopje koffie of thee.

  X

  1. Dat hij even terug moest naar Nederland staat hier los van hoor. Hij moest toen gewoon echt dat visum halen, omdat ze dat eerder niet op tijd klaar hadden. Haha, ja ik mag nu weer daten natuurlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *