natuur

Wandelen in Santpoort

Inmiddels alweer een tijdje terug, namelijk 12 maart, ging ik een dagje wandelen met mijn collega’s. Dat is een traditie die een jaar geleden in het leven is geroepen: twee keer per jaar een leuke wandeltocht. Voor mij was het de eerste keer dat ik meeging. En wauw,  wat wonen we toch eigenlijk in een mooi land!

bomenweg natuur

’s Ochtends vroeg vertrokken we vanaf de manege Kennemergaarde. Het was een supermooie dag met veel zon. Het eerste stuk liepen we langs bos en dat werd opgevolgd door duinen.

Op een gegeven moment kwamen we uit op het strand waar we nog een stukje hebben gelopen en buiten op het terras (!) hebben gelunched bij Strandpaviljoen Parnassia. Ik voelde mijn spieren toen al hoor.

wandelschoenen natuur

Net als het landschap wat steeds veranderde, veranderde mijn humeur ook. Het ging van ‘wauw, wat mooi hier’ naar ‘hijg hijg hijg, Nederland heeft echt wel bergen!’ naar ‘oeh, het strand’ en ook ‘wie had bedacht dat het leuk zou zijn om de hele dag te wandelen?’

Maar echt, het was een mooie tocht. We wandelden met stevige pas van 11 uur tot 16 uur. Voor een ongetrainde wandelaar als ik was dat toch net iets teveel van het goede. Maar leuk, hoe je je soms zo kan verbazen over je eigen land.

schotsehooglander strand

Wandel jij graag?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

12 gedachten over “Wandelen in Santpoort”

 1. whahahahaha Nederland heeft best wel bergen, JA, volmondig JA, wie hier ooit duinen komt beklimmen, zal nog raar op zijn neus kijken, het is een hel soms als je het strand wilt bereiken zelfs, lol…

  Prachtig mooi, en ja Santpoort ken ik… gezien mijn opa en oma in Halfweg woonden, waar mijn oma en mijn moeder geboren zijn zelfs, dus kwam er ook weleens, maar is lang geleden.

  Heerlijk al die foto’s!

  X

  1. Wat grappig dat je die omgeving kent. Ik kende het eigenlijk niet echt. Weet alleen dat we er vroeger altijd langskwamen als we naar mijn oom in Heemskerk gingen.

 2. Lijkt me heerlijk! Ik hoop zo grote stukken te kunnen gaan wandelen wanneer ik mijn paniekaanvallen wat beter onder controle heb. 🙂 Op dit moment zou het een vreselijke dag worden, dus ik stel het toch liever nog een beetje uit. Het komt wel. 🙂
  Voor nu heb ik in elk geval heel erg genoten van jouw mooie plaatjes! 🙂
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *