kledingskast

Voorjaarsschoonmaak|walk-in closet

Ik zag op allerlei blogs voorbij komen dat mensen lentekriebels kregen en gingen schoonmaken. Zin om schoon te maken? Dat ken ik niet. En een grote schoonmaak, daar heb ik al helemaal geen zin in. Toch heb ik een kleine start gemaakt. En ik werd er nog blij van ook!

Sinds een jaar wonen vriendlief en ik in een echt grote-mensen-huis met tuin, drie slaapkamers en een zolder. Aangezien we alleen met zijn tweeën zijn konden we al onze kleren dus kwijt in één kamer: de kledingkamer. Wat een luxe! In deze kamer hebben we vijf kasten staan vol met kleding. Uiteraard voornamelijk mijn kleding. Als we visite hebben vragen mensen ook altijd of H. ook nog kleding heeft. Een deel van de kasten is open en een deel heeft er deuren voor, zodat niet alles ontzettend onder de kattenharen zit. Sinds de verhuizing (een jaar geleden dus) stonden er ook nog allemaal spullen op de grond, een vuilniszak vol met kleding die nog uitgezocht moest worden, een doos met spullen. Het was eigenlijk nog steeds een grote chaos. Ook is er zoveel kastruimte dat we sommige spullen gewoon in de kasten hadden gepropt en er vervolgens een jaar lang niet meer naar om hebben gekeken. En ja, ik geeft het toe: eigenlijk stoorde dat mij toch wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dus afgelopen week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik de walk-in closet op gaan ruimen. De kamer is opeens een stuk groter en ruimtelijker. De schoenen staan weer netjes in het krakkemikkige schoenenkastje en de spullen die op de grond lagen zijn in de kledingbak gegaan. Superfijn en vriendje H. was er toch ook blij mee.

kaptafelkaptafel

Mijn kaptafel staat ook in de kledingkamer en was ook een grote puinzooi. Er lagen echt allemaal spullen over elkaar heen opgestapeld, terwijl er ruimte zat is in de kastjes of in het laatje. Een tijdje terug had ik al van die make-up organizers gekocht bij Xenos. Superhandig en dat scheelde dus wel een hoop. Dan moet je alleen je spulletjes er wel in doen en niet alsnog ernaast gooien. Mijn kaptafel ziet er nu weer spic en span uit. Alles zit in de bakjes, in de kastjes of in het laatje. Mijn grote kettingen hangen aan de spiegels dus het ziet er allemaal netjes uit. (Ik was begonnen met mijn kaptafel dus op de foto zie je in de weerspiegeling nog de rommel in de rest van de kamer, oeps!)

kaptafelkaptafel

Ik had echt niet verwacht hier zo blij van te worden. Komende week ga ik een start maken met een wat groter project, namelijk: de zolder. Dat is echt de rommelverdieping. Er staan nog allemaal onuitgepakte dozen en er ligt allemaal rommel die misschien wel gewoon weg kan. Ook willen we de zolder nog schilderen en behangen, zodat het gewoon een fijne ruimte wordt. We moeten hem dus eigenlijk een beetje leeg halen. Dat ga ik dus de komende weken doen, ruimte maken. En dan kunnen we gaan opknappen en goed inrichten. Ik heb er eigenlijk best wel zin in!

kaptafelkaptafel

Wat vind jij? Ziet er toch best oké uit zo?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

2 gedachten over “Voorjaarsschoonmaak|walk-in closet”

  1. Oh wauw, een kledingkamer! Heaven! Haha, ziet er wel netjes uit nu, scheelt ook in je hoofd als je kledingkast overzichtelijk is, en het scheelt ook tijd in de ochtend 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *