Valentijn?

valentijn

Wat mij zo opvalt nu het weer bijna 14 februari is, is dat het lijkt alsof er overal maar allerlei relaties stuklopen. Ik ben als koopverslaafde lid van allerlei Facebooksites waar mensen spullen kunnen verkopen. Deze week zag ik echt heel veel dingen voorbij komen die aangeschaft waren voor de liefde, maar waarvan blijkbaar net was gebleken dat die liefde inmiddels was doodgebloed. Zo zag ik iemand die een armband voor haar vriendje had gekocht voor Valentijnsdag met Love You erin gegraveerd. Het was ‘niet meer nodig’ stond erbij. Gelukkig waren er wel gegadigden die blijkbaar nog niets hadden gekocht voor de internationale dag van de Liefde. Ook zag ik van die schattige Me to You-beren voorbij komen. Nog nieuw, dus overduidelijk bedoeld als cadeautje, maar nu toch in de verkoop. En ook nog een man die zijn trouwpak kwijt wilde. Hij had hem aangeschaft om in te trouwen, maar dat ging niet meer door dus daar zit je dan met je witte trouwpak.

Is dat nou toeval of breekt er een periode aan waarin mensen een grote schoonmaak gaan houden. Een soort voorjaarsschoonmaak ofzo. Ik heb er weleens vaker van gehoord dat richting het voorjaar veel relaties stuklopen. Men gaat het leven weer wat zonniger bekijken en daar hoort die (negatieve) ander niet meer bij. Het kan altijd beter.

 

 

valentijn

Nou moet ik zeggen dat ik vrij weinig heb met Valentijn. Toen ik nog single was, werd ik op die dag er altijd aan herinnerd dat ik geen relatie had. Daar had ik nooit problemen mee behalve op Valentijnsdag. Gek hè? Nu ik wel in een redelijk stabiele relatie zit, vieren we Valentijnsdag nooit. Het is wel toevallig de datum die we aanhouden als jubileumdatum, dus vieren we toch de liefde op 14 februari. Ik zal daar deze keer extra bewust van zijn, omdat we een rumoerige periode achter de rug hebben. En omdat het dus toch ook onverwachts over kan zijn, wat al die tweedehands spullen op verkoopsites wel bewijzen.

Dit jaar ben ik drie jaar samen met vriendje H. We gaan daarom een weekend naar Gent. Gelukkig doen we niet aan cadeautjes op deze dag, dus zal je mij niet met Love you-armbanden of Me to you-beren in de weer zien. We gaan gewoon ontzettend kneuterig samen in een huisje allemaal lekkere dingetjes in huis halen en heerlijk basic van elkaar genieten. Dat vind ik toch ook meer zeggen dan een tastbaar cadeau. Hopelijk doet Cupido zijn werk goed en schiet hij erop los!

Hoe vier jij Valentijsdag?

I’ll keep you posted!

Elaintje

Valentijnsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *