Vakantieplannen

Strand

Op veel verschillende websites en blogs wordt er steeds gezegd dat het vakantieperiode is. Iedereen zou vakantie hebben. Ik snap dat nooit zo goed. Mij wordt ook regelmatig gevraagd of ik nog vakantieplannen heb deze zomer. Oké, als je op school zit, in het onderwijs werkt of kinderen hebt, dan heb je gewoon vrij tijdens de schoolvakanties. Maar toch niet heel Nederland hoort bij deze groep?

Bijna al mijn vrienden, die dus niet op school zitten, in het onderwijs werken of schoolgaande kinderen hebben, gaan deze zomer weg. Waar is ooit het idee ontstaan dat je in de zomer je vakantie moet plannen? Ik zie er alleen maar nadelen in: 1.het is superdruk, want iedereen gaat in dezelfde periode, 2. het is superduur, want iedereen wil in deze periode weg, 3. je hebt een extra lang najaar, want je kan dan niet meer lekker op vakantie. Nou, ik weet het wel hoor. Als ik mijn vakantie boek is dat altijd buiten het hoogseizoen en vaak in september/oktober. De zomers in Nederland zijn op zich vaak wel te doen. En zo niet, dan vier ik mijn zomer dus elders. En als het wel een mooie Hollandse zomer is, heb ik geluk, want dan kan ik twee keer genieten: in Nederland en in het buitenland.

Vooral die drukte spreekt mij niet aan, want in andere landen is het vaak ook zomervakantie in dezelfde periode. Ik heb van die horrorbeelden in mijn hoofd waarbij ik massa’s over elkaar klimmende mensen zie op een klein stukje land. Allemaal op vakantie, dus genietend en uitbundigheid en brr, nee niet mijn ding. Ik hou ervan als het een stuk rustiger is op mijn vakantiebestemming. Ik kies ook niet heel snel de echt populaire vakantieplekjes uit. En als ik dat wel doe off-season dus.

Suriname

Als mensen mij nu vragen of ik vakantieplannen heb, kan ik volmondig JA antwoorden. In december ga ik namelijk kerst en oud&nieuw vieren in Paramaribo, Suriname! Vriendjelief en ik hebben geboekt en blijven drie hele weken weg. Het duurt dus wel nog even, maar dan hebben we alle tijd voor vakantievoorpret. Het schijnt ook dat mensen gelukkiger zijn als ze naar vakantie uit kunnen kijken. Eigenlijk moet je dus steeds direct als je weer terug bent je volgende vakantie alweer plannen.

Tot nu toe hebben we alleen twee tickets. We moeten dus kijken naar waar we willen verblijven, of we nog naar andere plekjes gaan, wat we zo ongeveer zouden willen doen. Mijn intentie is om in ieder geval een kijkje te gaan nemen in het streekziekenhuis waar ik een paar maanden geleden heb gesolliciteerd. Ik heb al contact gelegd en ze reageerden enthousiast. Mocht de functie volgend jaar weer vrij komen, dan heb ik in ieder geval al een been tussen de deur. Ook gaan we misschien nog familie van mij bezoeken. Ik ken mijn familie in Suriname niet, maar mijn moeder is druk aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Een jungletocht zou natuurlijk ook super zijn! Oftewel, genoeg om naar uit te kijken en over na te denken.

Ik ben in Nederland geboren en het wordt de eerste keer dat ik naar het land van mijn familie ga, dus ik verwacht ook dat het een bijzondere ervaring gaat zijn.

Wat zijn jouw vakantieplannen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’Instagram en Facebook!

8 gedachten over “Vakantieplannen”

  1. Wanneer ik naar het buitenland ga ga ik inderdaad ook het liefst buiten het hoogseizoen. Helaas doe ik nu weer een opleiding en moet ik me dus vasthouden aan de schoolvakanties. En ik ga niet naar het buitenland (niet betaalbaar in het hoogseizoen, haha) dus dan heb je in deze periode natuurlijk de grootste kans op mooi weer.
    Super dat je eind dit jaar naar Suriname gaat! Het lijkt me echt een heel mooi land! Heerlijk ook om al de voorpret te hebben door het uitzoeken van dingen. 🙂

  2. Oh lekker vooruitzicht joh! En inderdaad. als je niet gebonden bent aan het hoogseizoen scheelt dat een hoop! Wij gaan meestal in juni 2 weken weg, dit jaar in Normandië geweest, en dan vaak in het najaar nog een weekje wat dichterbij. Scheelt een hoop in de kosten en inderdaad lang niet zo druk. Win win dus!

  3. Ik heb voor dit jaar nog helemaal geen vakantieplannen, maar ik herken wel wat je zegt: ik ga ook niet in de zomer weg. Mij te druk en te duur.
    Ik ben wel benieuwd naar de invulling van jouw vakantie. Veel plezier met het opdoen van ideeen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *