Update mindfulness challenge

zonsondergang

Begin deze maand heb ik mij voorgenomen om dagelijks iets met mindfulness te doen. Wel laagdrempelig zodat het ook een haalbaar doel zou zijn. Fabulous en mindful was het idee. Hoe gaat het nu twee weken later? Lukt het mij om dagelijks mindful te zijn en hoe is dat?

Zoals ik begin van de maand al schreef heb ik ter ondersteuning een boek besteld genaamd Tranquilista: fabulous en mindful door het leven. De titel sprak mij ontzettend aan, want wie wil er nou niet fab door het leven gaan en ook nog bewust in het hier en nu zijn? Mijn boek ontving ik al snel en even was ik teleurgesteld, omdat het leek op een boek voor vrouwen die eigen ondernemer zijn of willen worden. Toen ik begon te lezen bleek het woord onderneming geïnterpreteerd te kunnen worden in de allerbreedste zin. Dus je kan ook ondernemer zijn van je eigen fabulous leven. Ik heb er nog weinig in gelezen en ben ook nog een beetje sceptisch, dus ik ben benieuwd hoe het verder zal verlopen.

Anyway, dagelijks twee keer een fietsritje van 10 minuten mindful doorbrengen ging mij op zich makkelijker af dan ik had verwacht. Ik sta steeds stil bij hoe ik mij op dat moment eigenlijk voel en vervolgens probeer ik heel bewust te zijn van die fietstocht. Toch is het me ook een paar keer overkomen dat ik halverwege opeens bedacht dat ik totaal niet mindful aan het fietsen was. Zo makkelijk kom je in automatisme terecht, volledig voorbijgaand aan wat je op dat moment aan het doen bent.

Aanvankelijk probeerde ik mij te richten op de gehele ervaring van het fietsen waarin ik merkte dat ik toch steeds switchte van trappen naar zitten naar geluiden naar wind naar gedachten etcetera. Halverwege de tweede week heb ik per fietsrit geprobeerd mij steeds op één ding te concentreren zoals alleen op het luisteren of alleen op het zien. Zoals dat gebeurt bij mindfulness lukte het mij de ene keer makkelijker dan de andere keer om mijn aandacht erbij te houden. Mindful douchen was trouwens ook erg bijzonder 🙂

Wat mij vooral opvalt is dat ik echt superveel gedachten heb over mijn werk. Dat had ik niet zo erg verwacht, maar ik ben er toch erg mee bezig. Ook merk ik wel echt dat het in de ochtend een soort begin van de dag is en in de avond een afsluiting. Op de andere momenten dat ik even fietste was ik al direct geconditioneerd: Oh, ik moet mindful zijn! Nee toch niet, ik mag ook gedachteloos fietsen.

Conclusie: ik ben er mee bezig en ook echt op dagelijkse basis. Het lijkt bijna alweer een nieuwe routine te worden, dus ik ga gewoon nog even door.

Doe jij iets met mindfulness?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

Een gedachte over “Update mindfulness challenge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *