Update Marley twists

update

Op 2 januari liet ik vijf uur lang mijn haar invlechten met Marley twists. Het idee was om mijn droge en kwetsbare kroeze haartjes te beschermen tegen de winterkou. Daarnaast vond ik een nieuwe look ook wel spannend. We zijn nu 5,5 week verder,dus werd het tijd voor een update. De twists zitten er nog in! Dat is best een ding want ik ben ze van tijd tot tijd erg zat. Mijn streven was acht weken, maar ik heb het inmiddels bijgesteld naar zeven weken. Liever zelfs zes weken, maar dat valt precies in het weekend dat ik met vriendje H. in romantisch Gent ben, dus niet zo handig.

Het is gewoon niet mijn eigen haar. En ondanks dat het qua structuur erg op kroeshaar lijkt, blijft het toch nep aanvoelen. Ik denk dat ik mijn eigen haar straks weer ontzettend kan waarderen. Ik kijk er nu al naar uit om lekker met mijn handen door mijn haar te gaan. Ook al is het nog erg kort, het is wel mijn korte haar.

retro droogkap

Ik moet de twists wel steeds bijwerken, omdat ze toch een beetje afglijden of mijn eigen haar eruit komt. Om het dan niet heel onverzorgd te laten ogen, draai ik er soms een paar opnieuw in. Inmiddels lukt dat me ook aardig.

Die lange vlechten zijn soms zo onhandig. Ze blijven de hele tijd in dingen hangen of als ik ze gewoon los draag hangen ze steeds voor mijn gezicht. Laatst probeerde ik mijn sjaal los te trekken, maar ik had zonder het door te hebben ook een twist in mijn hand. Auw! Daar trok ik bijna een hele pluk haar uit mijn hoofd. Ook gebeurt het regelmatig dat ik of vriendje H. er boven op lig. Ook bij het aan- en uitkleden loopt het niet altijd even soepel. En het is vaker voorgekomen dat ik een van de katten oppak en die dan per ongeluk in mijn haar blijft hangen met zijn nagels.

wasdag

Wassen is echt een ramp! Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen haar te wassen en de rest het liefste niet nat te maken. Zo heb ik het een keer geprobeerd boven de badkuip met mijn hoofd naar achteren. Nou, ik moest zo’ n rare draai maken met mijn arm dat ‘ie bijna uit de kom leek te gaan. Daarnaast kon ik zo meedoen aan een wet t-shirt contest. De andere keren heb ik het gewoon onder de douche gedaan. De resultaten waren echter steeds hetzelfde: mijn haar werd superzwaar, omdat het toch allemaal nat werd. Vervolgens duurt het gewoon een halve dag ofzo voordat het een beetje droog is. Ik heb meerdere handdoeken nodig om al het druppen tegen te gaan. Ik maak er dus steeds een echte wasdag van.

Al met al ben ik wel blij met mijn Marley twists. Ik vind mijn nieuwe uiterlijk wel leuk. Ik oog als een totaal ander type dan met mijn korte haar. En omdat het lang haar is kan ik natuurlijk lekker variëren met kapsels. Ik ben wel ook al aan het nadenken over wat ik hierna met mijn haar zal doen. Misschien een kleurtje?

Varieer jij vaak met je haar?

I’ll keep you posted!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *