Update: februari mindfulnessmaand

update mindfulness

Aan het begin van deze maand heb ik met mezelf afgesproken om in februari dagelijks bezig te zijn met mindfulness. Dat betekent: iedere dag een mindfulnessoefening doen. Maakt niet uit of het een lange of korte oefening is, gewoon om het wat meer in mijn routine te krijgen. Hoe is dat de afgelopen tijd gegaan?

Nou, ik kan je zeggen dat het de eerste week al direct mis ging. De eerste avond dacht ik er nog net op tijd aan, maar eigenlijk was ik het vergeten. Ik kreeg een heerlijke massage van vriendjelief en gaf er ook eentje terug. Omdat ik direct daarna wilde gaan slapen, heb ik er een mindfulnessoefening van gemaakt door heel bewust aan te raken en te voelen en op te letten wat ik allemaal in mijn lijf kon opmerken. De dagen erna was ik ziek en heb toen besloten de mindfulness even te laten gaan. Na een week besloot ik pas weer om er iets mee te doen. Ik deed het steeds vlak voor het avondeten. Na het werk dus en dat werkte eigenlijk wel. Dat hield ik welgeteld een week vol. Daarna was mijn vriend steeds thuis in de avond en had het eten al klaar staan of ik had afgesproken om samen met iemand anders te eten. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, maar dan ging ik niet eerst nog even mindfulness doen. Direct na het eten is dan ook geen optie. En oeps, daarna was het alweer bedtijd.

In de avond is dus eigenlijk heel onhandig op dat soort dagen. Dus dan zou het in de ochtend moeten? Pff, ik ben daar nog over aan het nadenken, want ik ben niet zo’n ster ’s ochtends vroeg. Ik moet er eigenlijk niet aan denken om een half uur eerder op te staan. Daar krijg ik het echt heel benauwd van. Ik heb nu al het idee dat ik te weinig slaap. Terwijl ik dit schrijf krijg ik het idee om een goede mindfulnessapp op mijn telefoon te zetten en dan misschien gewoon in de bus naar huis of naar een afspraak toch nog even een oefening te kunnen doen.

Het was wel te verwachten dat het zo’n ding zou worden en toch had ik het niet verwacht. En aangezien ik er wel echt wat mee wil, misschien ook wel zelf trainingen wil geven, moet ik er toch echt wat mee 🙂 Ook na februari, maar ik ben er dus achter dat ik er wel wat meer moeite voor moet doen dan ik tot nu toe heb gedaan.

Doe jij aan mindfulness en wanneer doe je dat dan? Wie heeft er een tip voor mij?

I’ll keep you posted!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *