vuur

TroetelYAY#49: ijsjes, geboorteaktes en vuur

Wauw, wat begint deze zondag goed! Het zonnetje schijnt en ik ben lekker uitgeslapen. Dit is echt een glimlachmomentje. De afgelopen week heb natuurlijk nog veel meer ‘yay’-momenten gehad. Lees je mee? Deze keer iets met ijsjes, geboorteaktes en vuur!

Zondag was het ook al zo’n mooie dag. Toen de zon niet meer in de tuin scheen ben ik op zolder gaan zitten waar het zonnetje dan zo naar binnen schijnt. Heerlijk!

Sowieso heb ik die zondag lekker kunnen niksen.

softijs

Vriendlief haalde twee (!) ijsjes voor mij, waaronder dit softijsje met discodip. Daar word ik altijd zo blij van!

Om ruimte te maken ben ik begonnen met wat meubels op Marktplaats te zetten en we verkochten al snel de eettafel, salontafel en televisiekastje!

arnhem

Maandag had ik weer een dag opleiding in Arnhem. We hadden een uur lunchpauze dus zijn even de stad in geweest. Mooie binnenstad en lekker rustig.

Er was een collega jarig die taart en fruit had meegenomen. Deze keer gingen we met zijn allen samen de taart opeten in plaats van achter onze computers.

bloem

Uit een verwaarloosde plant op het werk groeiden plotseling hele mooie bloemen.

Ik besloot op het laatste moment niet naar dansen te gaan, omdat het anders veel te druk werd. Die rust kon ik wel gebruiken.

nagellak

Ik lakte mijn nagels weer eens. In een vrolijk kleurtje.

Voor mijn visum voor Suriname moest ik mijn geboorteakte opvragen en die kreeg ik eindelijk (veel later dan de bedoeling was) binnen!

salade

Een lekkere zelfgemaakte lunchsalade.

Ik had weer een keer mijn rode vintage jurkje aan en kreeg zelfs van een bezoeker op mijn werk een compliment erover!

Bij de empowerment training voor vrouwen die ik volg  gingen we opeens hele rare opdrachten doen waarbij we moesten schreeuwen in bijzondere houdingen.  Het werkte ontzettend op de lachspieren.

gilmore girls

Ik ben weer lekker ouderwets Gilmore Girls aan het kijken en I love it!

Met alle onrust word ik weleens heel vroeg wakker. Deze keer besloot ik gewoon op te staan. Om 5:23! En het was eigenlijk hartstikke fijn.

Op aanraden van een vriend keek ik de documentaire over Nina Simone op Netflix. Eigenlijk wist ik weinig van haar af, maar wat een indrukwekkende docu.

Op mijn werk is een nieuwe collega aangenomen om mij te vervangen. Ze start 1 mei gelukkig, dus we hebben een hele maand om in te werken.

bad
Aan het einde van een lange werkweek besloot ik een heerlijk bad te nemen samen met de badeendjes.

Met vriendlief had ik weer een ontbijtdate waarbij hij croissantjes maakte.

pizza

Pizza opwarmen die ik zelf had gemaakt de dag ervoor. Mjam!

Ook de geboorteakte van mijn moeder uit Curaçao kwam binnen, wat betekent dat alles op tijd is voor de visumaanvraag!

vuur

Zaterdagavond maakte vriendlief een vuur in de tuin terwijl we samen een sigaar rookten (we roken niet, maar dit wilde hij heel graag). Na een paar haaltjes ging de sigaar ook gewoon het vuur in.

katten

En natuurlijk onze poezenkinders ♥

Noem eens een glimlachmomentje van jouw afgelopen week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “TroetelYAY#49: ijsjes, geboorteaktes en vuur”

 1. Wat goed dat alles zo lekker op tijd binnen komt, heel fijn. En ene sigaar roken? Zomaar? hahahaha nu ben ik nieuwsgierig naar het waarom 😉

  Een fijne week, en die amarylis, de bloeiende plant, ja verwaarlozing is de truc om planten weer in de bloei te krijgen, echter, als ze bloeien, wel water geven nu! Anders zijn ze zo weer weg, hahahaha

  Mijn glimlach momentjes afgelopen week, grote momenten, heel veel dit keer, mijn beste vriend die kwam onverwachts, Roos op bezoek die getrakteerd heeft op het avondeten, gewoon thuis. Mijn dochter is twee keer geweest, van de week even tussensdoor na werk en gisteravond belde ze ineens even op, mam, even lekker wandelen samen? Ja hoor is goed. Vrijdagavond uit gegeten bij een Indisch resto met mijn vriendin, ook een traktatie, en mijn fysiotherapeut, ja ook die!

  X

  1. Oh ja, ook mooie momenten! En goed om te weten dat dat dus een amarylis is. Dat van die sigaar heeft verder geen verhaal. Mijn vriend had daar een paar weken terug opeens behoefte aan en nu had hij er een gekocht. Het begon in het weekend dat we besloten naar Suriname te gaan. Misschien heeft dat ermee te maken?

 2. Oh dat softijsje ziet er zo goed uit, je hebt een super mooi lakje op je nagels én wat leuk dat je deze zondag al vrij snel een big smile had.

  Ik heb meerdere glimlachmomenten gehad maar mijn 21,6 km run vond ik toch wel heel gaaf.

 3. Oeh ijsje met discodip! Jammie! Ik heb van het weekend het eerste ijsje van dit jaar op, een bolletje chocolade met slagroom, was heerlijk! De pizza ziet er ook erg lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *