bootje

TroetelWEEK#9: bootjes kijken, spelletjes en een trofee

Het is al bijna twaalf uur ’s nachts. Ik moet echt leren om beter in te plannen, zodat ik niet ’s avonds laat nog achter de laptop zit. Maar ja, volgende keer beter. Misschien. En ach, het is weekend, dan moet het kunnen. We hadden een leuke spelletjesavond, maar nu is het weer tijd voor een terugblik op de afgelopen week.

Zondag 

weekoverzicht

Dit had een rustige dag moeten worden. ’s ochtend waste ik mijn haren en deed er een ghassoul maskertje in. Daarna vlocht ik alles in kleine vlechtjes. Daarna was het tijd voor een handwasje. Dit allemaal nog voor twaalf uur. Vriendlief maakte een lekkere warme lunch. Gelukkig kon ik in de middag  nog een beetje relaxen door een  serie te kijken en even te slapen. Aan het einde van de middag ging ik ‘even’ mijn leennaaimachine ophalen aan de overkant. Bijna twee uur later was ik weer terug, omdat ik nog even gezellig ben blijven kletsen. Omdat ik met vriendlief had afgesproken om te oefenen op de tennisbaan werkte ik snel een soepje naar binnen. Toen ik op de fiets wilde stappen bleek mijn band lek. Gelukkig kregen we op dat moment de vraag of we een lift nodig hadden.

Maandag

kaas maken

Omdat mijn fietsband lek was ging ik op de fiets van vriendlief naar het werk. Met mijn vlechtjes. Dat is lang geleden. Op de terugweg bleek er een slag in het wiel van vriendlief dus kon ik alsnog lopen. Ik wilde al een tijdje zelf paneer (kaas) maken dus dat probeerde ik even snel voor yoga. Op yoga bleek mijn hoofdstand steeds beter te gaan en heb ik enkele seconden volledig zelfstandig op mijn hoofd gestaan. Bij terugkomst kletste ik nog even met vriendlief en probeerden we de kaas uit. Hij bleek erg smakeloos. Sad smiley. 

Dinsdag

weekoverzicht

Na het werk ging ik nog even lekker op het balkon zitten en bootjes kijken. Ik haalde ook nog meer spulletjes voor naailes. Vriendlief voelde zich ziekjes dus ik ging eten halen, maar dat was best een zoektocht, omdat er vanalles dicht was. ’s Avonds bij tennis moest ik weer wennen aan zachte ballen. De beginnersballen zijn namelijk zacht en de ballen die wij zelf uit Nederland hebben meegenomen zijn harde ballen. Omdat het zo goed ging en vriendje H. toch afwezig was, mocht ik zijn plekje innemen bij de volgende groep. Het ging zo goed dat ik meteen mocht blijven in die groep. Ik ben dus gepromoveerd!

Woensdag 

bootje

Na het werk besloot ik om toch niet naar yoga te gaan. Even geen zin in. Wel in bootjes kijken. Daarna ging ik mijn tijdelijke naaimachine eens uitpluizen. Ondanks dat hij makkelijker is dan degene die ik in Nederland heb duurde het toch even. Ik at ’s avonds in mijn eentje. Dat gebeurt vaker met die drukke sportschema’s van zowel vriendlief als mij.

Donderdag

weekoverzicht

Omdat ik pas om half negen ’s avonds hoef te tennissen nu in in een andere groep zit, had ik tijdens het werk besloten om na het werk naar het zwembad te gaan. Bij thuiskomst zat vriendje H. al in zijn zwembroek. Ook had hij eieren gehaald. Die kan je hier in een zak kopen. Ik besloot mijn nieuwe badpak aan te doen en we hebben even twee uur in het zwembad gehangen. Ik heb mijn nieuwe badpak niet zo vaak aan, omdat ze hier veel chloor en mogelijk ook andere chemicaliën in het zwembad gooien. Het liefste is mijn badpak gewoon nog blauw over een jaar en niet groen uitgeslagen zeg maar. Daarna had ik zin in frietjes dus hebben we veel te veel gegeten. Met nog een volle buik gingen we naar tennis. Ik kreeg veel complimenten van de leraar en won zelfs een ‘trofee’. De leraar probeerde ons te motiveren door een beloning in het vooruitzicht te stellen en dat werkte haha. Ik won een flesje Fanta 🙂

Vrijdag

weekoverzicht

Het was een rustige werkdag en ik besloot met mijn collega een half uurtje eerder naar huis te gaan zoals iedereen dat hier doet op vrijdag. Zo kon ik nog lekker even series kijken met mijn trofee op het balkon met uitzicht op het water. De zomer tag kwam online.  ’s Avonds maakte vriendje H. voor het eerst curry en die was goed gelukt. Mijn mislukte kaas bakte hij voor in de curry en die smaakte toen opeens erg goed.

Zaterdag

weekoverzicht

In de ochtend was het tijd voor wat huishoudelijke taken. Toen ik boodschappen ging doen kreeg ik de vraag: Vandaag alleen? Ik word in de gaten gehouden blijkbaar. Gezien de vele eieren maakten we AMerican pancakes voor de lunch. Zo lekker! Ik raakte gefrustreerd op naailes, omdat het niet ging zoals ik wilde. Toen ik naar huis fietste werd ik ook nog eens bijna door honden aangevallen.  Ze blaften heel hard en het leek alsof ze wilden bijten. Dan ben je op de fiets toch kwetsbaar, ’s Avonds speelden we spelletjes op de veranda met iemand die bij hetzelfde bedrijf werkt als ik. Er sprongen echt continu van die kleine hagedisjes op mij, bah. Die lopen dan op het plafond of op de muur. Toen we nog aan het napraten waren in het huis rende plotseling de muis door de woonkamer. Aangezien we ook in de woonkamer slapen wilde ik dat ‘ie weer naar de keuken zou gaan, maar tijdens de poging van vriendlief om hem daar te krijgen, rende de muis juist verder de woonkamer in en zit ‘ie nu achter de kledingkast of in een van mijn tassen….

Gelukkig heb ik nu kunnen zien dat het wel een muis is en geen rat! Soms denk ik dat mijn dagen er een beetje hetzelfde uitzien, maar als ik dan aan het typen ben kom ik erachter dat hartstikke meevalt.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

7 gedachten over “TroetelWEEK#9: bootjes kijken, spelletjes en een trofee”

  1. Soms kan dat inderdaad zo lijken dat een hele week hetzelfde eruit ziet, maar als je dan gaat schrijven… of opsommen, hier dus ook, ik zat al te denken, hoe was mijn week, ja snel is deze gegaan, de zomerfair gedraaid een TOP dag qua weer en de mensen om ons heen, goed verkocht dus we kunnen weer produceren, hahaha

    Donderdag normaal gedraaid, of eigenlijk nog van de zon ook genoten en onze cliënten, lekker zitten haken, gaat ook telkens beter de armbandjes, en verder gewoon nog wel veel geslapen tussendoor waar ik dat niet wilde, maar dan toch even weg viel, hahahaha

    En die eieren in een zak, heel apart om te zien! Van jouw naaicursus als het niet wil zoals jij het wilt, hahaha ja ook herkenbaar dus, maar ik haal uit en start opnieuw 😉 Bij mij is het een kwestie dat de gaten in de kralen te klein zijn om iets uit te proberen en vooraf rijgen werkt dus niet, althans, niet strak genoeg 😉 Maar ik moet even wachten tot ik de juiste kralen of parels vinden kan.

    X

    1. Inderdaad, dat naaien. Toen ik weer opnieuw startte met nieuw geduld ging het weer gewoon goed. Die frustraties helpen niet echt mee haha. Leuk dat die zomerfair zo goed ging. Ik weet nog dat ik vorig jaar overwoog om te gaan kijken, maar het viel waarschijnlijk niet op mijn vrije dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *