TroetelWEEK#8: Ingi dey en naailes

Pfoe, best vermoeiend dat leven hier in de tropen. Ik ben bekaf, terwijl ik het best rustig aan doe. Alhoewel…deze week had ik een extra vrije dag, ging ik naar Wageningen en was het weer tijd voor feest! Lees je weer mee met mijn weekoverzicht?

Zondag 

weekoverzicht

Ik kon lekker uitslapen en ontbijten met fruit. Er zit waarschijnlijk een wesp gevangen in de airco, dus die horen we steeds zoemen. Ik nam de tijd om een boek te lezen en hing de foto’s die ik uit Nederland had meegenomen aan de muur. Foto’s van vrienden en familie, dus het gaat steeds meer als thuis voelen. ’s Middags schreef ik een nieuwe theegeleut. De honden werden meegenomen door de vorige bewoner. Na het eten gingen vriendlief en ik nog even samen een balletje slaan op de tennisbaan. Daarna had hij met zijn tennisgroepje afgesproken en heb ik nog even zitten kijken. Hij zit bij mijn naaijuf in de groep waardoor ik met haar in gesprek raakte. Ik krijg voor dit jaar van haar een naaimachine thuis zodat ik tussen de lessen door kan oefenen. Had je over de kakkerlak gelezen? Bij thuiskomst werd ik in de badkamer opgewacht door een grote spin (vogelspin?)!

Maandag 

weekoverzicht

Op het werk bleek er al sinds vrijdag een sleutel kwijt te zijn van het bijgebouw waar ik mijn gesprekken soms voer. Heel irritant, want niemand wist waar die was. Zonder woest blaffende honden is het toch opeens heel stil thuis. Samen met vriendlief bekeek ik de mogelijkheden om de Dag der Inheemsen daadwerkelijk met inheemsen konden vieren. Een overnachting ging het helaas niet worden. Vriendlief kwam thuis met een bakje eten wat hij had gekregen vanwege Ingi dey (Dag der Inheemsen) en 126 jaar Javaanse immigratie. Bij het etentje ’s avonds vonden we nog iemand die met ons mee wilde naar het dorp Wageningen.

Dinsdag

weekoverzicht

Vanwege Ingi dey was het een vrije dag. Samen met een Belg vertrokken we naar Wageningen. Daar aangekomen konden we met met een bootje de rivier over en uiteindelijk naar Post Utrecht. Dat is een inheems dorp war we even rond gelopen hebben en wat hebben gedronken.We ontmoetten een vrouw die 40 jaar in Nederland had gewoond en nu sinds een jaar geremigreerd was en in een plankenhuisje woont. Zo bijzonder. Er was muziek en gezelligheid. En een hoop jet ski’s op het water. Vlak voor vertrek werden we uitgenodigd door de huisbaas voor de verjaardag van zijn moeder. Bij terugkomst zijn we daar dus ook nog even langs gegaan. Uiteraard was er lekker eten aanwezig en hebben we even zitten kletsen met de aanwezige familie.

Woensdag

weekoverzicht

Na het werk kocht ik nog even spulletjes die ik nodig heb voor naailes. ’s Avonds bij de tennisles merkte ik dat het competitief wordt. Degene die de meeste punten behaalde, zou positief onthouden worden door de docent en eventueel snel doorstromen. ’s Nachts ging vriendlief een aantal keer uit bed om de honden weg te jagen. Er werd heel hard gehuild. Het bleek de vrouwtjeshond te zijn (die is teruggekomen). Ze is loops.

Donderdag

Na zo’n onderbroken nacht werd ik vermoeid wakker. Er gebeurde verder niet zoveel boeiends. Vanwege de vermoeidheid ben ik niet naar yoga gegaan. Ik koos ervoor om even rust te nemen. Tegen mijn eigen afspraak in heb ik toch snoep gehaald (en ervan genoten). Toevallig kreeg ik van twee vriendinnen uit Nederland berichtjes binnen. Het is zo leuk om weer even contact te hebben.

Vrijdag

eten

Bij het ontbijt zag ik opeens een muis in de keuken lopen. Of was het een rat? We wonen namelijk wel dichtbij het water… Terwijl ik naar mijn werk fietste vond ik het frisjes. Het was 23 graden. Vriendlief en ik vonden dat we wel weer een keer buiten de deur mochten eten. ’s Avonds hadden we namelijk opnieuw een afscheidsfeestje op de planning. Voorlopig was dit even de laatste. Er was weer volop eten, maar het was natuurlijk ook een beetje treurig.

Zaterdag

weekoverzicht

Omdat we weer nieuw fruit nodig hadden ging ik samen met vriendlief naar de markt. We haalden watermeloen, knippa en banaantjes. Daarna kreeg ik visite van twee vrouwen waarvan ik de ene een aantal weken geleden had ontmoet. Ze wilden mij graag wat vertellen over hun geloof (Jehova’s getuige) en ik wijs mensen niet van tevoren af. We hebben een prima gesprek gehad, ook over het feit dat ik niet geloof in wat zij mij vertelden en ik kreeg een bijbel. Ze waren gelukkig niet opdringerig ofzo en lieten mij gewoon mijn eigen keuze. Vriendlief en ik besloten ons nog wat meer aan te passen en hadden een warme lunch met uitzicht op het water. Daarna had ik een Skype-afspraak met een vriendin in Nederland. Voor naailes moest ik nog wat huiswerk doen en ging ik voor het eerst echt naaien!

Nu, zaterdagavond, lig ik nog even lekker te relaxen terwijl vriendlief naar de Olympische Spelen is gaan kijken in het café. Het is weekend, heerlijk!

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

14 gedachten over “TroetelWEEK#8: Ingi dey en naailes”

 1. Hahahaha je laat mij zo lachen lieverd, het was frisjes, 23 graden, ik zat hier gisteravond met deur open, dat wel, met een wintertrui aan, serieus, hahahahaha

  Er is ons dit weekend 24 graden beloofd, yeah right, dat noem jij nu frisjes 😉

  Zie ik ook heerlijke papaya op de foto? Hmmm zo lekker, maar hier zo duur! Ik schrik er vaak van.

  Mijn week was een rustige week met werk en van alles afgewisseld, tot die drukke vrijdag kwam, lol… maar ook leuk! Vandaag ga ik weer wat priegelen met haakwerk en wie weet nog wat andere dingetjes, geen idee nog…

  X

  1. Ja dat zie je goed. Een lekkere grote! Ik weet niet meer wat we er hier voor betaald hebben, maar dat zal wel rond 1 euro hebben gezeten voor een hele. En 24 graden in NL is heerlijk!

 2. Haha heerlijk overzicht! Frisjes… 😛 hilarisch gewoon. Dan moet je eens in Bogotá komen: hier lopen mensen met 15 graden met een muts op 😛 Die mensen zijn duidelijk nog nooit in de winter in Europa geweest 😛 Kakkerlakken, muizen (of ratten) in huis… heerlijk zo in de tropen 😀

 3. Ik wist niet dat er in Suriname ook een dorp Wageningen was.
  Eet je nu meer verschillende soorten fruit? Mijn schoonmoeder had toen een fruitsoorten meegenomen naar NL en dit vond ik zo lekker, moet even vragen wat dit precies was.

  1. Ja, je hebt hier dus ook Post Utrecht en Groningen bijvoorbeeld. Ik eet iets meer verschillende soorten fruit. Mijn vriend gaat doordeweeks naar de markt, omdat hij niet per se hoeft te werken. Anders zou ik om 7 uur voor mijn werk moeten gaan, no way! Maar hij laat zich steeds van alles aansmeren. Ben wel benieuwd wat je schoonmoeder had meegenomen. Pompelmoes misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *