watermeloen

TroetelWEEK#7: verhuizing en wespennesten

Iedere keer weer een andere introductie verzinnen op zondag is toch best ingewikkeld. Gelukkig hoef ik voor de inhoud niets te bedenken. Het was een sportieve week, misschien mag ik mezelf ooit nog fitgirl gaan noemen, en we zijn eindelijk verhuisd naar ons vaste tijdelijke verblijf!

Zondag

weekoverzicht

In de vroege ochtend was het weer tijd om afscheid te nemen van één van de tijdelijke Nederlandse collega’s. Vervolgens luierde ik zo erg dat ik de Skype-afspraak met mijn moeder vergat, omdat ik in slaap was gevallen. Een half uur later werd ik wakker en konden we toch nog Skypen. ’s Middags ging ik naar het zwembad met vriendlief en ons huisgenootje. We kwamen een bekende tegen die ons trakteerde op frisse watermeloen. Bij de tennisles bleek ik de beste backhand van de groep te hebben. Helaas stroomde niet ik, maar vriendlief door naar de volgende groep.

Maandag 

weekoverzicht

Ik was de hele dag alleen zonder collega’s op het werk. De stagiaire kwam afscheid nemen samen met haar familie. Het fotoboekje wat ik voor haar had laten afdrukken was echt net op tijd af. Na het werk konden we inpakken en eindelijk verhuizen. En nu echt nadenken over een ‘thuis’ maken. In het huis bleken geen pannen aanwezig dus moesten we buiten de deur eten.

Dinsdag

weekoverzicht

Eerste maand voorbij, betekent mijn eerste cheque ontvangen.Ja, inderdaad, we worden hier met ouderwetse cheques uitbetaald. Die ga je dan cashen bij de bank waar ze nakijken of de cheque wel gedekt is. Voor ons huis woont een groep enge honden die heel agressief gaan blaffen iedere keer dat we het huis in of uit willen. We aten zelfgemaakte pitjel (gekookte groenten met satésaus). Omdat vriendlief is doorgestroomd naar een andere groep hebben we niet meer tegelijkertijd les. Na de tennisles was ik dus even lekker alleen thuis. Ik pakte mijn laatste kleren uit. Onze kattenoppas stuurde weer een leuk berichtje over de katten. Vriendlief besloot in de hangmat te slapen, maar halverwege de nacht kroop ‘ie toch in bed.

Woensdag

weekoverzicht

Ik ontbeet met lekker verse watermeloen. Voor het werk ging ik eerst even met mijn cheque naar de bank en kwam dus met een pak geld thuis. Vriendlief kocht meteen wat spulletjes voor in het huis. Ik maakte een snelle wrap pizza en ging naar tennis toe. Na de les werd ik opgehaald door vriendlief (gewoon op de fiets hoor).

Donderdag

IloveSu

Op mijn werk besloot ik onze werkkamer eens onder handen te nemen. Ik vond in een bureaula een nest miertjes en kon wat dingen herorganiseren. Na het werk kwam Puck (de waakhond van het vorige huis) mij even gedag zeggen en kocht ik op het werkterrein bananenchips om daarna even gezellig met vriendlief te kletsen op ons bankje in ons huisje. Hij had het huis wat gezelliger gemaakt met wat kleedjes. Er staat een oude beeldbuistelevisie in het huis, maar als het goed is gaat die vervangen worden. Ik ging in mijn eentje naar yoga toe en daarna nog even hoepelen.

Vrijdag

weekoverzicht

Aangezien ik al een aantal keer langer op het werk was gebleven, bleef ik vandaag wat langer in bed. Ik had toch geen afspraken in de ochtend. Ik kreeg van vriendlief het bericht dat er wespennesten voor de deur zaten! Ik krijg helemaal de kriebels van die foto’s. Gelukkig kwam de eigenaar van het huis ook langs en hij gaat de nesten verwijderen. Een nieuwe televisie heeft hij ook toegezegd en de tuin werd onder handen genomen. Toen ik in huis was zag ik opeens dat echt overal rondom het huis onder het dak er wespen bezig waren geweest. Brr, als ze maar buiten blijven. Het zijn hier echt megabeesten. Ik probeerde verder niet aan de wespen te denken terwijl ik in de hangmat lag.

Zaterdag

weekoverzicht

In de ochtend ging ik met vriendlief naar de markt om weer lekker vers fruit te halen. Nu de tuin is gesnoeid kunnen we fijn over het water heen kijken. Daarna moesten we nog wat inkopen doen bij verschillende winkels. Ik had de hele nacht koude koffie laten trekken in de French press zodat we vandaag ijskoffie konden drinken. Het was goed te doen. Aan het einde van de middag ging ik naar mijn eerste naailes. Zoals sommigen misschien nog weten had ik in Nederland een naaimachine gekocht. Die heb ik uiteraard niet meegenomen, maar ben echt heel blij dat ik hier wel les kan volgen op een naaimachine. Het kan hier notabene op dezelfdenaaimachine als die ik in Nederland heb. Bij terugkomst bleek vriendlief zijn leven te hebben gewaagd om de wespennesten te verwijderen. ’s Avonds was het wederom tijd voor een afscheidsfeestje (met lekker eten) op het terrein waar we tijdelijk hebben gewoond.

Brr, die wespen en die blaffende honden kunnen me gestolen worden. Toch niet zo’n dierenvriend als ik dacht haha.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “TroetelWEEK#7: verhuizing en wespennesten”

 1. Oh wat erg, ik wil niet lachen, maar jeetje, die wespen, brrrrrr inderdaad, en zulke blaffende honden, ja ik ken ze ook van hier weleens, die zijn erop getraind vaak om zo tekeer te gaan.. terrein bewakers… die zijn ook niet fijn nee.

  Dat is dan weer een minpuntje maar wie weet als jullie er wat langer wonen ze jullie gaan herkennen qua geur en zien… dat ze rustiger zullen blijven.

  Ik hoop dat die wespen dus nu echt weg zijn ook, en klinkt goed en relaxed verder, wel gek… een tijdelijke vaste locatie, zoals een vakantie huisje en er zijn geen pannen aanwezig? Hoe dan?

  hahahaha

  X

  1. Nee de wespen zijn zeker nog niet weg. Ze zitten namelijk om het hele huis en zo groot was de spuitbus met gif niet haha. Maar de eigenaar zegt de rest voor ons te zullen gaan doen. En die honden, honden worden hier niet als huisdieren gehouden he. Het zijn eventueel dieren die het erf bewaken. Niet getraind dus, maar wel territoriaal. De vorige bewoner komt vandaag opnieuw proberen om ze mee te nemen naar zijn nieuwe woning. Naast het hele harde blaffen poepen ze dus ook voor de deur en dat is gewoon echt vies. Bah…

 2. Wat fijn dat je nu je eigen huis hebt. Lekker je eigen maken nu .. mooie hangmat trouwens!

  Wij ontdekten ook een wespennest vanmorgen ergens in t dak. Brrr.

  Je bent lekker bezig daar. Leuk ook dat t tennissen zo goed bevalt (of deed je dat al?). Veel plezier en succes met inrichten en settelen komende week.

  xx Sam

  1. Oh, brr. Hebben jullie het nest verwijderd?
   Ik had nog nooit eerder getennist nee, dus ben blij dat ik het wel leuk vind. En blijkbaar ook een beetje kan 🙂
   Die hangmat was trouwens nog van mijn oma. Uit Suriname en nu weer terug hier.

 3. Oe die wespen, best angstig lijkt me dat! Apart trouwens dat jje met cheques wordt uitbetaald.. Heb je wel een rekening in Suriname of alleen je Nederlandse rekening? Watermeloen vind ik altijd zoveel lekkerder in dat soort landen dan in NL. Veel meer smaak!

  1. Ik heb geen Surinaamse rekening, omdat ze dus met cheques betalen. Mijn voorganger had geprobeerd om het salaris overgemaakt te krijgen naar een Surinaamse rekening, maar dat bleek voor hier toch te ingewikkeld. Het ging steeds mis.

 4. Oh die watermeloen ziet er goed uit! Heerlijk! Een hele nacht in een hangmat lijkt me niet echt comfortabel, ik zou het ook niet volhouden 🙂 Die wespen zou ik ook de kriebels van krijgen! Hoop dat ze snel allemaal verwijderd worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *