weekoverzicht

TroetelWEEK#6: afscheid nemen en een blessure

Oeps, weer een dagje te laat, maar ook weer mede omdat we gisteren een paar uurtjes geen internet hadden. De afgelopen week begon erg rustig, maar werd uiteindelijk wel actiever. Ik ben alleen wel te weinig bezig geweest met foto’smaken, dus deze keer staan er wat minder foto’s bij. Ik liep onder andere een pijnlijke blessure op die gelukkig wel snel weer wegtrok.

Zondag

weekoverzicht

Ik kon mij van de zondag niet zoveel meer herinneren, maar dat komt volgens mij omdat ik ook echt niet zoveel heb gedaan. Ik lakte een beetje mijn nagels en heb wat liggen lezen.

Maandag

weekoverzicht

Er had weer internet moeten zijn, maar dat was er nog steeds niet. Dan maar televisie kijken. We keken naar een hele dramatische Bollywoodfilm.  Ook probeerde ik één van de vreemd uitziende waterijsjes die in de vriezer lagen.

Dinsdag

weekoverzicht

Yes, vandaag was er weer internet! Ik kon dus eindelijk mijn weekoverzicht schrijven. Op het werk werd ik voor een landelijk onderzoek geïnterviewd over geweld tegen kinderen. Na het werk haalde vriendlief eten, maar dat duurde een beetje lang waardoor ik snel snel moest doen. Ik ging namelijk naar yoga en daarna meteen door naar tennis. Puck, één van de honden op het terrein rent vaak mee als we ergens heen gaan. Dat betekent alleen wel dat er onderweg allemaal andere honden zijn die hem proberen aan te vallen. Onder luid hondengebalf van iets van acht honden kwamen we dus aan bij de yoga.

Woensdag

Ik voelde het ’s nachts al, maar dacht dat het spierpijn was. Ik had echt heel erg iets verrekt tijdens yoga en kon amper lopen. Ik liep, zeg maar, echt in het Surinaamse tempo. Vanwege het vertrek van één van mijn stagiaires had ik foto’s van haar afgelopen maanden verzameld via collega’s. Die heb ik uitgezocht en laten afdrukken als aandenken. Vanwege de pijn in mijn been kreeg ik een massage van vriendlief met cocosolie en stopte ik wat tijd in het opzoeken van info voor onze vakantie naar Trinidad en Curaçao.

Donderdag

Ik kon gelukkig al veel beter lopen en had minder last van de pijn. Ik zocht verdere info op over de vakantie en concludeerde dat we een keuze moeten maken tussen Trinidad en Curaçao vanwege de kosten. De keuze viel toen toch op Trinidad en vervolgens kwamen we erachter dat alles volgeboekt zit tijdens de carnaval. Heel erg balen! Er kwam weer een nieuwe collega bij die ook weer voor een paar dagen bij ons erbij kwam in het huisje. Gelukkig is het een leuke meid 😉

Vrijdag

weekoverzicht

Vandaag was de laatste dag van één van de stagiaires. We gingen nog even samen op de foto op de afdeling en gingen samen lunchen. Voor de grap maakte ik zelf een oorkonde voor haar, omdat de foto’s nog niet klaar zijn en ik niet met lege handen op haar afscheidsborrel wilde komen. Tijdens de borrel konden we naar de zonsondergang kijken.

Zaterdag

weekoverzicht

Ik had me opgegeven om mee te lopen in een toch voor mensen met een handicap en moest dus vroeg op. Omdat er uiteindelijk teveel vrijwilligers waren om te duwen werd ik gevraagd om foto’s te maken. Achteraf was er allemaal lekker eten. Het was eigenlijk best vermoeiend dus ik ging daarna even rusten en nog wat verder zoeken voor de vakantie. We hebben nu besloten carnaval op Tobago te vieren en dan te hoppen naar Trinidad. Het was de laatste avond van één van Nederlandse collega’s dus we gingen met een random groepje mensen wat eten (burgers en frietjes haha). Daarna bleef ik nog met een paar mensen wat drinken terwijl vriendlief lekker ging slapen.

Ik ben blij dat we wat meer duidelijkheid hebben over de vakantie en dat mijn blessure snel weer over was. De komende week staat er weer een afscheid op de planning, dus weer een feestje.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

14 gedachten over “TroetelWEEK#6: afscheid nemen en een blessure”

 1. Dat is inderdaad een bijzonder ijsje! Was ie ook lekker?

  Blij te lezen dat je vriend weer daar bij je is. Ik heb een tijdje niet gelezen dus was me een beetje ontgaan. Maar het zal t verblijf daar vast prettiger maken. Bevalt t daar? Kun je een beetje settelen daar, ook met je werk?

  Ik wens je een goede week toe!

  1. Ja het ijsje was ook nog lekker. Je breekt hem in tweeën en dan heb je er dus eigenlijk twee. Settelen gaat goed. Helemaal nu we echt ons huis hebben. Dankjewel, jij ook!

 2. Ik moet zo lachen om je eigen woorden, het Surinaamse tempo, en ik zie ineens weer hoe ik ergens fiets hier in almere, net buiten grote centrum op weg naar huis, veel bochtjes en bruggetjes, smal vooral en een Surinamer op de fiets, dat tempo… ik kon hem niet voorbij, en ik zag op mijn km teller de snelheid… 7km per uur… en ik vroeg mij echt af, hoe kan het dat ze niet omvallen bij dit tempo, hahahaha

  Zelfs fiets ik op een normaal ritme namelijk 16 tot 18 km per uur, en als ik een beroemde viaduct induik of zo’n hoge fietsbrug af ga, haal ik zelfs de 27 km als het rustig is, hahahaha Ik kan het niet, zo langzaam, als ik langzaam fiets, echt stapvoets, dan zit ik nog op 12 km per uur…

  Maar dat internet, lijkt met wel lastig om telkens maar eruit te liggen, ik hoop dat het vanaf hier lekker stabiel blijft.

  X

 3. En een lekker ijsje? Wat moet je vaak nieuwe mensen verwelkomen en weer afscheid van nemen! Of is dat nu vooral ivm de zomerperiode? Leuk dat je een vakantie hebt weten ge boeken 🙂

  1. Lekker ijsje, maar waterijs is niet echt mijn favoriet. Er werken hier veel Nederlanders die voor 6 maanden blijven. Dit is dus inderdaad net zo’n periode met veel wisseling. Maar het hoort er hier wel een beetje bij ja.

 4. Oh wat een struggles met Internet! Gelukkig kun je je goed vermaken 🙂 Grappig ijsje trouwens, nooit gezien. Leuk dat jullie naar Trinidad en Tobago gaan! Lijkt me heel mooi en zal juist met carnaval ook wel bijzonder zijn 🙂

  1. Ja ik ben heel benieuwd. Je komt niet zo snel op Trinidad en Tobago vanuit Nederland terwijl Curaçao natuurlijk veel gangbaarder is. Daarom wilde ik toch per se naar TenT. Bij jullie wordt carnaval zeker ook groot gevierd?

   1. Ja in Barranquilla is het tweede grootste carnaval ter wereld, na Rio. Ik ben er nog nooit geweest maar het schijnt spectaculair te zijn. Jimmy komt uit die stad dus hij kent het wel goed.

     1. Haha ja ooit wel denk ik. Maar wanneer weet ik niet. Vluchten zijn altijd duur rond die tijd… Ik moet het wel een keer meegemaakt hebben 🙂

     2. Oh ja, misschien moet je wel net als in Trinidad jaren (!) van tevoren boeken. Volgens mij sparen mensen ook echt om naar deze evenementen te gaan. In plaats van vakantie ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *