bruiloft

Troetelweek#4: verrassingsparty en Hindoestaanse bruiloft

Wauw, wat is de week voorbij gevlogen. Ik dacht dat alles hier in Suriname een stuk rustiger zou gaan, maar ook hier vliegt de tijd soms! Anyway, deze week was wel bijzonder met de terugkomst van vriendlief,  een verrassingsparty en een Hindoestaanse bruiloft.

Zondag

weekoverzicht

Zoals het hoort was dit een echte luierdag. Ik heb echt niet zoveel gedaan. Ik maakte voor het eerst bulgur klaar en ondanks dat ik er teveel zout doorheen had gegooid, was het erg lekker. Een goede basis ook voor een lunchsalade. ’s Avonds moest ik mij plotseling haasten voor mijn allereerste tennisles.

Maandag

weekoverzicht

Mijn werkdag begon vandaag met een gesprek met de directeur.  Ik kreeg wat salarisverhoging en meer duidelijkheid over de overgang naar onze vaste woning. Het was opeens al de dag voor vertrek voor vriendlief. ’s Avonds ging ik spontaan eten met de buren en mijn huisgenoot. Omdat ik het niet op kreeg nam ik een restje mee voor de volgende dag.

Dinsdag

weekoverzicht

Een doodnormale werkdag. Tussendoor maakte ik thuis nog een lunchsalade en wenste vriendlief een goede reis. Na het werk warmde ik mijn restje eten op en ging naar tennisles. Altijd zo gek hoeveel dingen ik de hele tijd tegen vriendje H. wil zeggen juist op het moment dat het niet kan. Ook voor mij duurde die vliegreis van negen uur lang.

Woensdag

weekoverzicht

Tijdens het werk liet vriendlief weten dat het allemaal gelukt was met zijn visumstempel bij de Vreemdelingenpolitie. Bij de eindhalte van de bus stond ik hem zenuwachtig op te wachten na het werk. De bus kwam eindelijk aan, maar geen vriendje H. Ik was er al bang voor dat hij eerder uit zou stappen, want dat kan hier. Snel fietste ik naar huis en zag hem daar voor de deur staan. Haha, mijn verrassing was helemaal verpest. We moesten snel door naar een verrassingsfeestje voor een van mijn Nederlandse collega’s. Vol spanning stonden we te wachten tot er opeens keihard op een trommel werd geslagen. Er was ook een bandje geregeld. De collega was ontzettend verrast. Heel leuk.

Donderdag

weekoverzicht

Deze dag waren vriendlief en ik uitgenodigd door mijn yogadocent. Zijn dochter ging eindelijk trouwen na een lange tijd van voorbereiding. Deze dag zou de bhatwaan zijn, een feestmaaltijd de dag voor het huwelijk. Het was een beetje onduidelijke hoe laat we erheen gingen, maar tegen 18 uur hoorden we van de rest dat zij om 21 uur zouden vertrekken. Oké, dan toch even iets eten anders houden we het niet vol. Het was een bijzondere avond met erg lekker eten. Er werd goed voor ons gezorgd.

Vrijdag

weekoverzicht

Deze dag was de bruiloft met de zeven beloftes. Na 2,5 uur werken had ik besloten om een halve dag vrij te nemen om nog naar de plechtigheid te kunnen. Zowel de bruid als de bruidegom zagen er prachtig uit en deden hun rituelen. De pandit vertelde zelfs een gedeelte in het Nederlands speciaal voor ons. De rest ging volgens mij in het sanskriet, of in ieder geval een deel ervan. ’s Avonds hadden vriendlief en ik ons ingesteld op het eten van een hamburger. Dat deden we op een leuke plek met een jungle-inrichting en mooi beschilderde tafels.

Zaterdag

weekoverzicht

We besloten de uitdaging aan te gaan om de wasmachine te gebruiken. Een eng apparaat zonder deksel dat eventueel je kleren ontzettend uit vorm kan trekken. We deden er uiteraard alleen lakens en handdoeken (baddoeken hier) in. En warempel. Ze hebben het overleefd! Vriendlief en ik brachten de middag door bij het zwembad en hadden hem het eerste half uur voor onszelf, heerlijk!’s Avonds namen we een kijkje bij het huis waar we gaan wonen en het eigenlijk gewoon een prima huis. Gelukkig. Later was er nog een afscheidsfeestje van twee Nederlandse collega’s die binnenkort weggaan.

Als ik er zo op terugkijk vind ik het wel echt een bijzondere week met een aantal hoogtepunten. Leuk, ben benieuwd wat volgende week gaat brengen.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “Troetelweek#4: verrassingsparty en Hindoestaanse bruiloft”

  1. Laat ik het zo zeggen, jouw week was leuker en meer avontuurlijk dan de mijne, en ja ik had ook nieuwe dingen die ik gedaan heb, dat lees je ergens vanzelf wel weer ook, hahahaha maar als ik dat zwembad zie, oh yeah! 😉

    X

  2. Fijn dat je was er goed en schoon is uitgekomen. Bijzonder zo een bruiloft en gaaf dat ze een stuk in het Nederlands hebben gedaan speciaal voor jullie.

    Fijn dat je vriend weer veilig en gezond bij je is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *