bowlingbaan

TroetelWEEK#33: oeps foto’s en weer even wennen

Ik wil ook mijn weekoverzichten weer op gaan pakken, maar het is echt weer even wennen hoor. Ik moet er echt weer bewust mee bezig gaan zijn om gedurende de dag foto’s te maken van mijn activiteiten. Dat gaat ook wel weer komen, maar nu dus nog even wat weinig foto’s en op sommige dagen gewoon helemaal niet.

Zondag

weekoverzicht

Ik was redelijk vroeg wakker dus begon ik maar met mijn verwendagje: haarmasker, gezichtsmasker en de hele reutemeteut. Dat voelt altijd zo lekker.  Ik besloot op het laatste moment toch naar een Soca FIT les te gaan. Dat is een soort aerobics op socamuziek, mijn nieuwe liefde (de muziek dan hè). Het was ladies only en superintensief. Maar wel lekker. Het was een speciale les met achteraf hele lekkere veganistische hapjes en gezonde smoothies.  Aan het einde van de middag was het tijd om te gaan bowlen met mijn vader. Bij de bowlingbaan aangekomen bleken er 90 (!) kinderen op de baan te zijn. We konden de laatste baan huren, maar besloten toen maar eerst even wat te gaan eten en te wachten tot al die kids weg waren. Daarna was het tijd om even twee potjes te winnen. Van de vier, dus best een goede score.

Maandag

Maandag, dus een werkdag.  De dag begon met een collega die  een beetje gestrest is en moest huilen. Het regende de hele dag meh, dus verder was het niet zo boeiend. Een rustig avondje thuis.

Dinsdag

Omdat ik gisteravond thuis was gebleven en niet was gaan dansen had ik mezelf voorgenomen om vandaag wel te gaan. Helaas is het weer niet gelukt. Precies toen mijn werkdag voorbij was kwam er toch nog iets tussen wat acuut was. Ik was een uur later klaar, dus te laat om nog te gaan dansen. Tsja, dat betekende nog een avondje thuis. Op de terugweg fietste ik even langs het huis waar ik komende zondag ga bezichtigen. Gewoon om even de sfeer te proeven. Ik had een heleboel kleine dingetjes die nog gedaan moesten worden dus ik maakte een to do-lijstje voor woensdag. Het ging in ieder geval geen rustige vrije dag worden

Woensdag

weekoverzicht

Vandaag was dus een drukke dag. Vanaf ’s ochtend stormde het al buiten. Ik besloot dus maar niet te fietsen, maar alles even met het openbaar vervoer te doen. Ik moest spullen kopen zoals een goede fietstas en een helm voor mijn racefiets. Ook haalde ik een pakketje op met een paar sokken die ik online had besteld. De doos waar het in verpakt zat was bijna te groot om in mijn tas te passen. Voor een paar sokken! ’s Middags ging ik spontaan langs bij mijn zus en daar aangekomen moest zij onverwachts weg. Ik werd dus achtergelaten met mijn nichtjes. Het was het idee om nog een poging te doen om te gaan dansen, maar ik kwam eigenlijk weer net te laat thuis om nog te gaan…

Donderdag

Vandaag moest ik werken op mijn nieuwe tweede werklocatie: Hilversum. Dat doe ik twee dagen in de week sinds 1 september. Een collega nam juist afscheid waardoor er taart was. Ik heb het wel de hele dag koud gehad, brrr. Ook kreeg ik nog goed nieuws: ik kreeg een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek voor een opleidingsplek. Na het werk pakte ik het schrijven weer op. En deze keer echt.

Vrijdag

weekoverzicht

Jep, vandaag weer taart op het werk. Daar zei ik wederom geen nee tegen. Op deze werklocatie mag ik ook een spijkerbroek aan op het werk, dus daar maak ik gebruik van. Na het werk had ik wat tijd te doden en ik had daar al een plan voor. Een paar weken terug werd de Surinaamse eigenaresse van een ijssalon in Hilversum racistisch belaagd door de hangjeugd daar. Uit solidariteit wilde ik even bij haar langs gaan en haar een hart onder de riem steken, want het is echt belachelijk wat daar is gebeurd. Zij is gelukkig bezig met juridische stappen en die jongeren hebben een gebiedsverbod. Op de tafel had ze een heel leuk Surinaams blad liggen waar ik ook meteen een abonnement op heb genomen. Daarna kon ik meteen door naar mijn cursus Sranantongo, de taal die in Suriname het meest wordt gesproken naast het Nederlands. Ik was daarna eigenlijk doodmoe, maar had met een vriendin afgesproken om uit te gaan, dus dat deden we. Door de regen fietste ik naar de stad en kwam ik doorweekt aan. Op de terugweg regende het gewoon nog steeds waardoor ik bijna verkleumd thuis aankwam.

Zaterdag

Ik bleef lekker lang in bed liggen en keek de afleveringen van Expeditie Robinson en Holland’s Next Top Model terug. Ik had met een vriendin afgesproken om naar wat caribische live muziek te gaan luisteren, maar daarvoor wilde ik ook nog even bij live jazz muziek gaan kijken. Helaas was ik een beetje traag waardoor ik klaar was met aankleden en make-up toen de jazz ook was afgelopen. In de kou fietste ik naar de afgesproken plek, maar daar aangekomen vonden we het allebei te koud. De muziek was buiten namelijk en we trokken het echt niet. We fietsten ergens anders heen waar we lekker warm binnen hebben gezeten en cocktails hebben gedronken en gedineerd met borrelhapjes.

Zo, dit was weer mijn eerste weekoverzicht. Ik ben er nog niet over uit of ik het zo ga laten of toch weer overga op glimlachmomentjes. Mijn dagelijkse leven in Nederland is een stuk minder interessant dan dat het in Suriname was natuurlijk.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *