chillen

TroetelWEEK#32: laat slapen en Republiek

Ahum, anderhalve week voorbij en dit weekoverzicht komt nu pas online. Dit was niet de bedoeling, maar het gebeurde toch. Tsja, wat doe je eraan hè. Ik had mijn laptop nog helemaal meegenomen dit weekend, maar hij is ongebruikt in de tas gebleven. Hier dus een beetje vertraagd weekoverzicht.

Zondag

weekoverzicht

In de ochtend probeerde ik zelf een brood te bakken, maar er gebeurde niets in het rijsproces. Oeps. Het was ook nog eens kant en klaar-meel. Dan maar even een lekkere warme lunch met zoete aardappelfrietjes en een slavink. Toen ik bezig was was het gas op. Ik kon dus geen slavink eten :-(. Ik kwam er pas na een tijdje achter dat er geen vlam meer in de oven was. Grappig hoe je dan eerst schrikt en denkt dat het huis vol met gas zit. Als het gas op is, loopt er dus ook geen gas het huis binnen, duh! Het duurde even voordat ik dat besefte haha. In de middag zouden we picknicken met een groepje. Ik was het eerlijk gezegd vergeten totdat ik bericht kreeg dat het werd gecanceled. We besloten te gaan tennissen, maar de tennisbaan was ontzettend smerig van een feest de avond ervoor. Toen hebben we dus maar even wat te eten gehaald en met zijn allen gegeten op het plein. Er was wat te drinken, we hadden een auto met een grote kofferbak, meer heb je hier niet nodig. Voordat ik het doorhad was het opeens tien voor twaalf…

Maandag

Vandaag was een goede dag op het werk. Na het werk heb ik even voor mijn blog geschreven buiten op het balkon en kwam mijn weekoverzicht online. Toen was het tijd voor tennis. Bij aankomst waren ze gewoon nog bezig met schoonmaken van dat feest van twee avonden ervoor. Na de tennisles bleef ik weer even hangen. Superhandig om iemand in je vriendengroep te hebben die van koken houdt. We kregen bruine bonen met rijst. Helemaal netjes in meeneembakjes verpakt. En toch weer een biertje. Haha, we maakten er nog grappen over dat ik helemaal word verpest hier.

Dinsdag 

weekoverzicht

Het was een niet te drukke werkdag. Er ging iemand met pensioen dus werd er een hele ceremonie gehouden. De vrouw die met pensioen ging hield een hele enthousiaste speech. Ze was bijna aan het prediken, zoveel power zat er in haar praatje. Leuk om te zien. Na het werk ging ik met mijn huurbaas een nieuwe gasbom halen aangezien ik zelf geen auto heb. Hij sloot hem ook meteen aan dus dat was fijn. Daarna was het weer tijd om even te schrijven op het balkon en mijn teennagels weer eens te lakken. ’s Avonds kwamen er wat vrienden langs die mij hielpen mijn hangmat op te hangen op het balkon. Ik heb een nieuwe favoriete hangplek! We kregen leguanenvlees van de kok in de groep. Na wat te kletsen was het weer opeens elf uur.

Woensdag

weekoverzicht

Als ik de deur uit ga rent soms één van de honden van mijn erf voor me uit. Supergevaarlijk vind ik het nog steeds want ze let helemaal niet op de auto’s en die letten ook niet echt op haar. Ik werkte de ochtend op een andere locatie dan normaal en kwam dit enge grote beest tegen. Met een kindje maakte ik een tekening. Zie hier het resultaat haha. Mijn post over mijn nieuwe tattoo kwam online. Bij boksen was vandaag een andere trainer die een heftige warming up deed. Ik besloot deze avond even niet sociaal te doen en op tijd naar bed te gaan.

Donderdag

weekoverzicht

Na het werk maakte ik spaghetti klaar met tajerblad en gehakt. Ik had hele grote tajerbladeren gescoord op de markt. De kaas was ik vergeten, maar ik besloot op het laatste moment dat dat echt niet kon en fietste toch even heen en weer naar de supermarkt. Daarna childe ik natuurlijk even in mijn hangmat op het balkon. Zo relaxed. Na de tennisles was het tijd om afscheid te nemen van een vriendin die nu voor zes weken vakantie aan het vieren is in Nederland. We gaan haar allemaal heel erg missen.

Vrijdag

weekoverzicht

Het heeft zo ongeveer de hele dag geregend. Van die regen waarbij je binnen twee tellen helemaal doorweekt bent. Een uitstekende dag om een filmpje op te nemen voor een vriendin die haar PhD behaalt. Er zal een film gemaakt worden waarin er allerlei verschillende videoboodschappen worden verwerkt. Ik wist even niet of ik wel of niet naar boksen ging, maar het was gelukkig net even droog toen het tijd was voor boksen. Ik had nog een beetje spierpijn van woensdag. Met al die regen was het echt koud en ik maakte voor het eerst mee dat het ‘maar’ 21 graden was in Suriname. Er ging een Nederlandse collega terug naar Nederland dus met een klein groepje dronken we nog wat ter afscheid en hebben we haar uitgezwaaid toen ze in de taxi stapte.

Zaterdag

weekoverzicht

Ik vertrok ’s ochtends met de bus naar Paramaribo. Daar werd ik opgehaald voor een nachtje op Republiek, een buitenplaats met huisjes en een kreekje. Onderweg haalde ik ‘ontbijt’ bij Naskip, een tegenhanger van KFC. Het regende nog steeds best wel veel, dus we zijn eigenlijk gewoon de hele dag binnen geweest helaas. Maar wel wat spelletjes gespeeld en gekletst.

Het was weer een bijzondere week waarbij ik steeds te laat naar bed ging en mijn nieuwe favoriete plekje in de hangmat op het balkon heb gevonden. De nieuwe week begon met een vrije dag: de dag van de arbeid en duurt voor mij ook maar drie dagen vanwege een symposium waar ik heen ga op vrijdag. Lekker, lekker, lekker.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

Een gedachte over “TroetelWEEK#32: laat slapen en Republiek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *