AFWAmsterdam

TroetelWEEK#31: Africa fashion week, ouderwetse naaimachine en Franse zeep

Er staat weer een nieuwe TroetelWEEK online. Bereid je voor op mijn glimlachmomenten van de afgelopen week. Ondanks het weer, wat ik dus totaal niet om te lachen vond, heb ik mij wel vermaakt. Heel bewust. Deze week iets met de Africa Fashion Week, een ouderwetse naaimachine en Franse zeep!

AFWAmsterdam

Mijn week begon goed (met zon) met een hele dosis mooie Afrikaanse prints. Ik ging namelijk naar de tweede editie van de Africa Fashion Week Amsterdam. Ik heb daar zoveel mooie kleding voorbij zien komen, zowel on stage als bij de bezoekers. Een verslagje volgt.

oorbel afrika afrikaanse print

Zelf had ik mijn nieuwe midi skirt met Afrikaanse print aan. En om het helemaal af te maken ook mijn nieuwe houten oorbellen in de vorm van Afrika. Helaas komen de kleuren niet mooi uit op de foto.

Een paar jaar geleden volgde ik een cursus Arabisch. Ik heb er daarna niet veel meer mee gedaan, ook omdat we verhuisden naar een andere stad. Nu zag ik dat ik hier ook Arabisch kan volgen voor een redelijke prijs en ik heb me ingeschreven!

naaimachine naaimachine

Een tijdje terug had ik bedacht dat het mij leuk leek om te leren naaien met een naaimachine. Heel toevallig werd er via mijn werk een naaimachine te koop aangeboden, dus die ben ik deze week op gaan halen. Het is een hele oude, en dus zware! Maar ik ben er heel blij mee.

Ik bel echt nauwelijks nog, maar deze week belde ik eindelijk weer eens een vriendin die ik echt al een jaar misschien (?) niet had gesproken. Zij heeft vier kinderen (jongens) dus dat is ook wel erg druk. Als we dan eenmaal bellen duurt zo’n gesprek ook wel meteen een uur. Nu dus ook en eigenlijk is bellen hartstikke leuk!

ikea bietenburger

Met vriendjelief ging ik spontaan naar Ikea, omdat we toch toevallig een busje bij ons hadden en het erg druk op de weg was. Altijd leuk om daar even rond te kijken. We aten ook in het restaurant, ik had een vegetarische bietenburger.

Op de terugweg zagen we na de regen een regenboog verschijnen  😀

sushi bbq

Aangezien ik van de vouchers ben, had ik er nog een in mijn voorraad liggen met een raar aanbod. Onbeperkt BBQ en sushi. Gekke combi vond ik het en daarom wilde ik dat wel uitproberen. Het bbq-en deed je gewoon aan je eigen tafel en de sushi werd gelukkig wel in de keuken gemaakt. Het eten was niet heel bijzonder, maar ik heb me prima vermaakt met vriendje H.

Ik vond eindelijk de juiste kastjes om mijn babycactusjes in op te hangen! Nu moet ik ze alleen nog schilderen.

zeepje

Van een collega die op vakantie was geweest naar Frankrijk kreeg ik heel lief een zeepje als souvenir. Het zeepje ruikt echt zo lekker! Ik ruik er ook ergens kaneel in, daar hou ik van. Jammer dat er geen geurcomputer bestaat.

Op zaterdag had ik helemaal niets gepland en heb het ook heerlijk rustig aan gedaan. Een echt weekendgevoel.

poes kat

Ik word er altijd blij van als de katten per se aanwezig willen zijn in de ruimte waar ik ook ben ♥

Heerlijk zo’n rustig weekend, alhoewel ik vanavond misschien wel ga stappen met vriendlief.

Wat waren jouw glimlachmomenten de afgelopen week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

8 gedachten over “TroetelWEEK#31: Africa fashion week, ouderwetse naaimachine en Franse zeep”

  1. Oh, die zeepjes uit Frankrijk! Ik neem er altijd ook een lading van mee naar huis. Afgelopen juni in Normandië op een lokaal marktje ook weer het nodige ingeslagen, zo lekker! Favoriet is toch wel de lavendel.

  2. Ah je bent natuurlijk geweest, de Africa fashion week!! Zo gaaf! Enne, zowel de naailes als de sushi als de katten liggen ook helemaal in mijn straatje 😉 ik denk dat ik de komende tijd wat meer tijd heb om zelf blogs te lezen en je staat zeker op m’n lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *