bagels and beans

TroetelWEEK#30: gratis patat, een facial en de stadsschouwburg

Het is alweer de dertigste TroetelWEEK! Al dertig keer sta ik stil bij mijn glimlachmomenten van de afgelopen week om mij daar wat meer bewust van te zijn. Momenten worden toch alweer snel vergeten. Deze week gebeurde er weer van alles: gratis patat, een facial en de stadsschouwburg!

Ik hou van croissantjes, dus in het weekend opstaan en lekker ontbijten met een croissant: heerlijk!

houmous frietje

Ik liep even op de markt waar ik vroeger altijd kwam toen ik nog in Amsterdam woonde. Na het kraampje met de overheerlijke houmous, auberginedip en andere lekkernij, wilde ik nog een patatje hebben. Nadat ik vroeg of ik met pin kon betalen (voordat ik bestelde) kreeg ik als antwoord dat ik een gratis patatje kreeg. De kraamhouder vertelde mij dat het niet mijn schuld was dat ik bij hem niet kon pinnen. Eh, oké… Dus, gratis patat en het was echt goede en verse patat. Waar maak je dat nog mee?

Op mijn werk kijk ik uit over een wildbegroeid veld met allerlei bloemen. Ik blijf het leuk vinden om mensen in het veld te zien bukken om bloemetjes te plukken.

all skins folder femme ebene

Op mijn vrije dag had ik een afspraak voor een gezichtsbehandeling staan bij schoonheidsinstituut All Skins in Amsterdam. Daar zijn ze gespecialiseerd in zowel de blanke als de donkere huid. Dat is toch wel even verwennerij, zo’n behandeling. Toevallig gebruikte ik de producten al die zij adviseren, maar was mijn stash aardig leeg geraakt. Met een volle tas (en een lege portemonnee) ging ik weer naar huis.

 

collage

Vriendlief en ik hebben de traditie om van ieder jaar dat we samen zijn een collage te maken met foto’s van het afgelopen jaar. Die van het laatste jaar ligt alleen al een half jaar op ons te wachten. We hadden al een lijst gekocht, de foto’s laten afdrukken, maar we moesten nog samen gaan zitten om er een mooie collage van te maken. Daar zijn we deze week eindelijk mee bezig geweest. Je ziet dan ook weer foto’s die je allang weer vergeten bent: oh ja, dat hebben we ook gedaan, en dat, en dat!

womentalk womentalk

Donderdagavond ging ik naar de stadsschouwburg Amsterdam om naar een show te gaan van Jörgen Raymann en zijn personage Tante Es en Marjorie de Cunha. Het was een vrouwenavond met als thema de rol die een (ontbrekende) vader speelt in de opvoeding en ook de gevolgen op latere leeftijd. Klinkt heel zwaar, was het ook wel, maar tegelijkertijd was het ook luchtig, echte womentalk. Er was ook veel afwisseling met muziek en zang en een panel van vaders. Ik zat in de zaal met BN-ers waaronder Sylvana Simons. Aan het einde kregen we een goodiebag, altijd fijn!

pakketje

Ik kocht via Marktplaats een rode kokerrok en die kwam binnen deze week. Pakketjes ontvangen vind ik leuk en al helemaal in zo’n vrolijk papiertje.

Op het Kwaku festival had ik een mooie midi skirt gekocht met Afrikaanse print. Deze week vond ik een gelegenheid om hem aan te doen. Zo leuk is ‘ie. Ik kreeg ook allemaal complimenten. Volgnde week maak ik een foto, want dan doe ik hem weer aan.

bagels and beans bagels and beans

Samen met vriendje H. lunchen bij Bagels and Beans en daarna lekker burgerlijk samen naar de markt. Genieten is dat.

kat poes

En ook onze katjes waren weer zo cute ♥

Dit was het weer. Mijn komende week begint met een African fashion show. Ik kijk er al ontzettend naar uit.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

11 gedachten over “TroetelWEEK#30: gratis patat, een facial en de stadsschouwburg”

    1. Haha ik zeg eigenlijk ook altijd friet, maar ik kwam in een dilemma terecht over de schrijfwijze. Zou ik dan frites of friet doen? Dus toen werd het patat hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *