zomer

TroetelWEEK#3: suikerfeest en een nieuwe man

De afgelopen week was weer een hele andere week hier in Suriname. Het was mijn eerste echte werkweek, die gelukkig werd onderbroken door een nationale feestdag, namelijk Eid ul Fitr (einde Ramadan/ suikerfeest), ik was bang voor onweer en moet gaan wennen aan een man die de wc bril niet omlaag doet.

Zondag

weekoverzicht

Ondanks dat het weekend was, moest ik vroeg op, want ik werd opgehaald door de deeltaxi. Zo deel je met andere mensen een taxibusje waardoor de kosten wat lager zijn. Ik stond in de hete zon te wachten en hier betekent dat voor mij soms ook met een paraplu erbij, anders is het gewoon te heet. Thuis aangekomen heb ik even lekker geslapen en een serie gekeken. Ook Skypete ik met vriendlief en zijn moeder. ‘S avonds was het tijd voor wat beauty met een gezichtsmaskertje.

Maandag

weekoverzicht

Mijn eerste echte werkdag, zonder mijn voorgangster. Het was meteen best een drukke dag. Na het werk ging ik weer even Skypen met vriendlief en daarna haalde ik wat boodschapjes. Omdat ik niet zo goed wist wat ik moest eten heb ik uiteindelijk besloten om toch hapjes te halen. Ik werd vriendelijk begroet in de warung en kreeg zelfs een compliment over mijn mooie figuur.

Dinsdag

weekoverzicht

Tijdens het werk kreeg ik goed nieuws van vriendlief. Na het werk heb ik even twee tosti’s naar binnen gewerkt, want ik werd al snel opgehaald voor yoga. Daar eindigden we met een aparte meditatie-oefening (ananda mandala) waarbij we heel hard en snel moesten ademen en vooraf tissues kregen vanwege het snot wat daarbij uit je neus kan lopen. Ja, echt! In de groepsapp van mijn zus en moeder kon ik ondertussen meelezen met vriendlief die een afspraak maakte met mijn zus om bij het zomerfeest van mijn nichtje te zijn. Dat moest ik natuurlijk helaas missen.

Woensdag 

weekoverzicht

Woensdag was het hier dus een nationale vrije dag vanwege het suikerfeest. Nadat ik de zon mooi zag opkomen heb ik wat kleren gewassen, op de hand, en daar gaat best wat tijd in zitten. Daarna heb ik eigenlijk een beetje zitten luieren en at ’s avonds een simpele maaltijd, namelijk een broodje knakworst. Wel had ik opeens heel veel zin in een glaasje wijn, terwijl ik bijna nooit drink.  Er gaan twee glazen uit dat kleine flesje, maar na één glas was ik wel klaar.

Donderdag

weekoverzicht

Eigenlijk ook niet zo’n boeiende dag. Na het werk heb ik wat lopen zweten met een online cardio dansje en de hoepel. ’s Avonds werd er opeens op de deur geklopt door twee van de andere Nederlandse collega’s. Per toeval waren ze erachter gekomen dat er vrijdag nog een nieuwe collega uit Nederland zou komen, maar er waren geen kamers meer in de andere huisjes. Bij ons in het huisje wel, wat natuurlijk helemaal niet ideaal is. Hij zou dus bij ons komen tot er een betere oplossing zou zijn. Gekke dingen gebeuren hier toch soms.

Vrijdag

weekoverzicht

De dag begon met mega-onweer terwijl ik in een huisje zit met nog net geen kartonnen wanden. Na een flits bij het stopcontact was ik best wel erg bang. Tijdens het werk ging ik op pad om uit te zoeken hoe het nou geregeld zou worden met die nieuwe collega. Er bleek nog geen oplossing te zijn, maar hij had zelf ook niet echt goed gecommuniceerd met het bedrijf. Hij is nu namelijk ruim een week eerder waar ze niet op hadden gerekend hier. ’s Avonds stond hij ineens op het terrein en nu woon ik dus met een vreemde man in huis. De man waar ik normaal mee samen woon (vriendje H.) plast zittend en deze nieuwe man niet. Ik moet daarom ontzettend wennen aan het steeds omlaag doen van zo’n vieze toiletbril. Bah! Het pakket met (nog meer!) kleren en wat losse andere spulletjes was ook aangekomen en kon ik ophalen. Met de andere collega’s hier op het terrein gingen we nog even samen eten. Ik had echt zo’n zin in een hamburger!

Zaterdag

weekoverzicht

Ik had een missie: namelijk sla kopen op de markt en het schijnt dat je er dan vroeg bij moet zijn. Om kwart voor acht stapte ik dus op de fiets naar de markt en yes, ik vond er sla. Ook kocht ik wat lekker fruit waaronder: zuurzak. Zo lekker! Ook mijn nieuwe huisgenoot vond het lekker. Ik waste, wederom op de hand, de lakens van het bed en de handdoeken. Pfff. Daar gingen een heleboel gevulde waterkokers bij. Het was zo warm dat ik even verkoeling zocht bij het zwembad. Tegen de avond ging ik weer terug en ontdekte een leuke webserie op YouTube: Hello cupid.

 

Dat was mijn week. Vandaag begin ik met mijn allereerste tennisles. Never a dull moment!

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

9 gedachten over “TroetelWEEK#3: suikerfeest en een nieuwe man”

 1. Is het niet veel te warm daar om te sporten? 😱

  Klinkt allemaal erg rommelig daar zeg. Fijn dat er goed nieuws kwam van je vriend. Ik wacht rustig op je blog daarover, ben wel benieuwd hoe dat nou loopt.

  Succes met je nieuwe huisgenoot!

  xx Sam.

  1. Het is wel warm met sporten ja, maar ik kan niet een heel jaar niet bewegen. Suiker zit hier echt zo ongeveer overal in en ik wil juist een beetje fit worden. Het is inderdaad erg rommelig en dat hoort ook gewoon een beetje bij het land. Schakelen, schakelen.

 2. Ik wist helemaal niet dat het Suikerfeest een nationale vrije dag is in Suriname. Och jeetje, succes met je nieuwe huisgenoot.

  Zo een ananda mandala lijkt mij heel apart, nog nooit eerder over gehoord.

  1. Ja, vanwege alle verschillende bevolkingsgroepen die allemaal even belangrijk zijn zijn er veel nationale vrije dagen. Het is geen Islamitisch land, maar vanwege de moslims is het hele land vrij. Net als dat over een paar maanden iedereen vrij is als de Hindoe’s Divali en Holi vieren.

 3. Je begint langzaam aan te wennen. Hier? ziek, in de zin van de loopneus, hahahaha veel gehaakt en netflix gekeken en zaterdag eindelijk wat puf gekregen om de vloeren te doen en verder te haken… en vandaag zometeen begin ik weer in het ouderencentrum ook al snotter ik nog, ergens moet ik ook weer aan de bak, maar de zin is er niet echt nog, ben nog moe en gebruik nog erg veel medicijnen ook…

  X

 4. Wat gek om met een vreemde kerel in een huisje te zitten, ik zou hem trouwens even dwingend verzoeken op de plee bril omlaag te doen en lekker zittend te plassen. Zo blij dat Tommy ook zitten plast, vind dat zo vies als mannen staand plassen en overal spetters maken, yak!

  1. Haha, wauw dat hoor ik niet vaak dat andere mannen dat ook doen. Mijn vorige vriend plaste ook zittend en ik zag er toen het uitging al meteen tegenop om weer te moeten wennen aan een staand plassende man. Maar gelukkig ontmoette ik mijn vriend 🙂

  1. Ja,op zich is het net als in een studentenwoning, maar die tijd heb ik wel gewoon een beetje gehad. Gelukkig is hij inderdaad wel aardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *