TroetelWEEK#25: bezoek uit NL en tante’s verjaardag

Deze keer toch weer op tijd, op de zondag. Wel met veel moeite, want ik ben dit hele weekend druk. Ik heb namelijk visite van twee vrienden uit Nederland en we gaan natuurlijk allemaal leuke dingen doen. Dat lezen jullie volgende week wel uiteraard, maar nu eerst mijn weekoverzicht van de afgelopen week. 

Zondag

weekoverzicht

Ik was dit weekend op een tripje naar Blakka Watra en vandaag keerden we weer terug. Onderweg was het de bedoeling om dieren te spotten en dat deden we ook. We zagen een hoop bijzondere vogels en ook wat zijde-aapjes. Hele kleine aapjes. Vanwege de bauxietweg was iedereen een beetje oranjebruin gekleurd en de kleding ook. Voordat een deel van de groep weer met de taxi naar huis ging maakten we nog een tussenstop bij mijn vaste guesthouse in Paramaribo. Het is zo leuk om zo warm ontvangen te worden. Ik kreeg van iedereen een brasa (knuffel) en heb even zitten kletsen. Ik reserveerde ook meteen een kamer voor het weekend erna met mijn mijn vrienden. ’s Avonds thuis aangekomen zag ik bij het douchen pas hoe vies je wordt van zo’n bauxietweg. Bah!

Maandag

curry

Omdat ik wel gewoon weer meer zelf wil koken en ik er langzaam aan ook op moet gaan letten dat de voorraadkast leeg moet, maakte ik voor het eerst zelf een Indiase curry met paneer, aubergine en spinazie. Ik dacht namelijk dat ik de hele avond de tijd had daarvoor. Ondertussen keek ik naar Temptation Island (guilty pleasure) en had ik aan de hand daarvan een discussie met iemand op whatsapp. Net op tijd bedacht ik mij dat ik tennisles had. Oeps! Een dame bij mij in de groep waar ik het wel goed mee kan vinden vroeg wat ik de volgende dag ging doen.  Ze wilde iets doen met Valentijn. Ik scoorde dus even een Valentijnsdate op het laatste moment haha. Ook verscheen mijn weekoverzicht van vorige week vandaag.

Dinsdag

weekoverzicht

Vandaag was het Valentijnsdag. Op mijn werk zag ik veel mensen in het rood gekleed en hoorde ik overal Valentijnswensen. Zo ben ik dat helemaal niet gewend in Nederland. Wel leuk. De training van die avond bereidde ik voor op het werk. Bij binnenkomst in de trainingsruimte bleek er een slang binnen te zijn. Ieuw, dan weet je weer: ik ben in Suriname! Gelukkig konden ze (ik bleef op grote afstand) hem naar buiten werken. Ik zag hem wel nog een keer opspringen nadat ze een doos naar de slang hadden gegooid. Na het douchen besloot ik toch ook maar in het rood te gaan. Die vriendin kwam me halen en had er inmiddels nog een tweede date bij geregeld. We wilden even ergens wat eten, maar het duurde dus een uur voordat we ons eten hadden. Het restaurant was de drukte niet gewend en had er ook niet op geanticipeerd.

Woensdag 

Dit was de enige dag waarop ik een vrije avond had. Ik twijfelde nog om hem in te vullen met yoga, omdat ik al een tijdje niet ben geweest, maar ik besloot toch om ‘even’ te gaan liggen na het werk. Ik werd om kwart over zeven weer wakker. Blijkbaar had ik even nodig gehad. De whatsapp discussie op maandag had me geïnspireerd tot het schrijven van Het leven is een uitdaging wat vandaag online kwam. Ik deed niet veel bijzonders, behalve even lekker dansen in huis.

Donderdag

weekoverzicht

Ik zag opeens dat ik werd genoemd op de Facebook pagina van de Suriname Fashion Week. Superleuk! Er was veel heen en weer gemail met die vrienden die twee dagen later al naar Suriname vlogen. Met twee vriendinnen die eind maart komen zou ik een groeps-Skype-gesprek hebben om een beetje de plannen te bespreken, maar één van de twee kwam er opeens achter dat twaalf uur ’s nachts te laat was, omdat ze de volgende dag vroeg op moest. Ik snap dat nooit zo goed, want ze wist dat ook al toen we de afspraak maakten. Met drie agenda’s en tijdsverschil bleek het erg lastig om tot een nieuwe afspraak te komen. In het kader van het opmaken van de voorraad maakte ik het laatste pak kaasfondue uit Nederland op. Het regende ook buiten dus dat maakte het extra toepasselijk. Het voelde heel herfstig met de koude airco erbij.

Vrijdag

weekoverzicht

Ik stapte om zes uur ’s ochtends op de fiets om een buskaartje te halen voor de bus van zaterdagochtend. Ja, je moet wat over hebben voor lagere reiskosten. Omdat ik twee uur later pas naar mijn werk moest besloot ik maar om de was te doen, wat blogs te lezen en het huis te dweilen. Bezemen had ik de avond ervoor al gedaan. Ik moest in de stromende regen naar het werk toe. Kijk maar op de foto, het lijkt net een omgekeerd broekplasmoment 😛 Na het werk had ik de laatste keer training voor leerkrachten. Het was ook deze keer weer leuk en ze deden actief mee. Op het menu stond deze keer soep en er zat gewoon een echte kippenpoot in. Het leek net op een handje en ik heb hem er dus maar snel uitgevist haha. ’s Avonds was het de bedoeling om bara’s te bakken, maar ik had het niet goed getimed waardoor ik uiteindelijk om half elf besloot het te laten voor wat het was. De bara’s zouden voor de verjaardag van mijn tante zijn.

Zaterdag

weekoverzicht

Om vijf uur ging de wekker en kon ik rustig vertrekken naar de bus die me naar Paramaribo ging brengen. Het was nog donker en bij aankomst regende het keihard. Ik at een heerlijk ontbijtje en wilde even naar een lingeriewinkel hier, maar het bleek dat die al een maand aan het verbouwen is. Helaas! Via mijn vaste guesthouse plaatste ik een bestelling voor mijn bara’s en ging daarna even een tukkie doen. ’s Avonds kwamen mijn twee vrienden aan. Heel gek om ze hier te zien, maar ook superleuk natuurlijk. Zij namen een zelfgebakken taart mee en samen gingen we naar de verjaardag van mijn tante.

Ik kijk uit naar de komende week, want het is de week vóór mijn vakantie naar Trinidad & Tobago! Zo’n zin in!

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

8 gedachten over “TroetelWEEK#25: bezoek uit NL en tante’s verjaardag”

  1. Ik dacht al, wat zit er nu in jouw soep of wat het ook is, hahahaha dat ziet er inderdaad niet uit, ik heb net soto gemaakt, mijn collega heeft mij van de week aangestoken dus weer onder de dekens zullen we maar zeggen.

    En mijn week, was eerst leuk, eindigde gisteren ronduit kut, om het maar gewoon te zeggen 😉

    X

    1. Oh nee, beterschap! En wat vervelend, dat einde van de week. Ik ben even snel gaan spieken, want ik had het nog niet meegekregen. Wat naar, maar je komt er weer bovenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *