appeltjes

TroetelWEEK#24: een tripje en een beetje ziek

Mijn weekoverzicht verschijnt weer op maandag in plaats van op zondag. Dat zal de komende weken nog wel een aantal keer gebeuren vanwege druk bezette weekenden. Maar ja, die ene dag maakt ook niet zo veel uit toch? Lees je weer mee op deze maandag?

Zondag

weekoverzicht

Het lukte me eindelijk weer een keer om tot 10 uur in bed te liggen. Slapend. Met een goede vriend ging ik toen semi spontaan skypen. Gelukkig was hij ook brak. Ik at een hoop heerlijk fruit. Na deze rustige ochtend moest ik wel echt even aan de slag met mijn powerpoint.  Na lang uitstellen lukte het gelukkig en was het een productieve dag. Ik werd nog opgehaald door mijn tante’s om even een stukje te gaan rijden en uitwaaien aan het water. Daarna was het meteen doorracen naar tennis. Dat werd beloond met de mededeling dat ik (eindelijk) naar de volgende klas mag! Dan heb ik gelukkig ook geen les meer op zondag, vervelende dag is dat.

Maandag

weekoverzicht

Tijdens mijn werkdag ben ik eigenlijk de hele tijd bezig geweest met de voorbereiding van de training die ik moest verzorgen. Na het werk had ik weer eens een Skype-afspraak met een vriendin in Nederland die vertelde dat zij zwanger is. Superleuk en onverwachts voor mij, want ik dacht dat ze er nog even niet aan moest denken. Verklaarde wel waarom ze mij hier niet kon komen opzoeken. Vanwege mijn upgrade bij tennis had ik vandaag ook meteen weer les. Ik at een snelle pizza en maakte een salade voor de volgende dag. Toen ik het telefoonnummer van mijn couchsurf host in Trinidad & Tobago kreeg, kwam ik erachter dat ze daar alleen +1 als landnummer hebben.

Dinsdag

weekoverzicht

Vandaag moest ik dan na het werk die training geven aan een groep leerkrachten over de ontwikkeling bij kinderen. Het was een groep van tien mensen dus dat viel heel erg mee. Tijdens mijn powerpoint werkte de techniek uiteraard niet altijd mee. Als je iets al spannend vindt, helpt dat helemaal niet. Gelukkig ging het verder hartstikke goed en ben ik tevreden. Ik kreeg achteraf ook positieve feedback én natuurlijk eten. Het blijft toch Suriname hè!

Woensdag 

weekoverzicht

Tijdens het werk probeerde ik al een start te maken met de training van volgende week. Ik moet namelijk twee keer komen. Meestal haal ik eten voor de lunch, maar nu ging ik naar huis geweest om daar twee salades te maken. Eentje voor de lunch van vandaag en één voor donderdag. Ik voelde me erg moe en ban bij thuiskomst toen beetje gaan chillen. ’s Avonds was ik uitgenodigd voor een etentje bij twee tijdelijke collega’s die weer weg gingen. Er was soep en quiche. Op het laatste moment besloot ik nog wat kaasstengels te maken voor bij de soep. Als toetje hadden we ijs met spikkels! Ik merkte dat ik verkouden werd dus haalde ik weer eens mijn wonderthee uit de kast. Het is biologische papajathee en er staat een hele lijst op met kwalen waar het goed bij zou helpen. Vandaar dus: wonderthee.

Donderdag 

Vandaag was ik echt aan het snotteren en voelde ik me ook wel beroerd. Ik ben eerder naar huis gegaan. Dit verklaarde ook meteen mijn vermoeidheid van de afgelopen dagen terwijl ik wel weer goed sliep.  ’s Avonds heb ik gewoon in bed gelegen en niet zoveel gedaan. Ik moest ook gewoon weer fit zijn de volgende dag.

Vrijdag

weekoverzicht

Ik werd niet fit wakker en ben thuis gebleven van het werk, maar moest ’s avonds wel nog een training geven. Verzetten zou problemen opleveren met mijn latere planning. Ook twijfelde ik de hele dag over een tripje wat ik had afgesproken met wat collega’s voor het weekend. De training ging wederom goed en ik voelde me daarna wat beter. Naast alle andere maatregelen: wonderthee, paracetamol en rust, ging ik voor het eerst sinds lange tijd weer stomen en hing ik met mijn hoofd boven kokend heet water.

Zaterdag 

weekoverzicht

Ik stond vroeg op en had besloten toch het weekend weg te gaan. Ik voelde me gelukkig ook echt een stuk beter dan op vrijdag. Met een groepje van zeven mensen maakten we een superleuke trip naar Blakka Watra en sliep ik in een hangmat aan een boom. Het was een hele heldere nacht zo net na volle maan. Ik zal er binnenkort een verslagje van maken.

Met die training erbij was de week weer snel gevuld. Deze week weer en dan komen er twee vrienden uit Nederland bij mij langs! Superleuk. Ik heb zin in deze week.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

3 gedachten over “TroetelWEEK#24: een tripje en een beetje ziek”

 1. Ik ben blij dat jij je alweer een stuk beter voelt, en ik ga wensen dat je heel snel helemaal beter bent. het uitzicht van vrienden die op bezoek komen is mooi absoluut!

  Ik merk dat je moe bent en niet lekker, er staan wat foutjes in je stukje, wat even lastiger leest, maar ik ben die pot die de ketel verwijt, want ik heb er ook last van, maar dan vanuit een ander perspectief, hahahaha it’s oke 😀

  Geniet van wat komen gaat, kijk er lekker naar uit!

  X

  1. Ik voel me gelukkig weer helemaal beter! Ik heb nog even terug gelezen, maar ik zie niet helemaal wat je bedoelt? Kan je nog even laten weten? Misschien ben ik toch nog moe. Dan pas ik het aan, want ik wil natuurlijk niet een slecht leesbaar stuk hebben 🙂

 2. Wat rot dat je je niet lekker voelde, maar wat fijn dat je trainingen goed gingen (ondanks de falende techniek)!
  Leuk ook dat je vriendin zwanger is, in mijn omgeving is het ook behoorlijk raak haha. Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *