strand

TroetelWEEK#23

Jep, met dit mooie weer van de afgelopen week waren er natuurlijk ook een hoop glimlachmomenten! Ik ga hier weer even bij stilstaan om daar wat meer bewustwording in te krijgen. Deze week iets met zonnige pauzes, liftteksten en strand! Lees mee.

danseres 75 jaar

Mijn peettante werd 75 jaar en gaf een groot feest. Er was een danseres en muziek en lekker eten natuurlijk.

Wanneer ik ’s ochtends wakker wordt en de zon schijnt in de slaapkamer, heerlijk! Althans, aan het begin van de week toen het nog niet meteen zo bloedheet was haha.

Ik werk om de hoek van een aantal weilanden, maar in de pauze zit ik toch vaak achter de computer. Deze week ging ik op een bankje in het weiland zitten en heb daar aan mindfulness gedaan. Daarna kon ik er weer prima tegenaan.

wibautstraat lifttips

Met een oud-collega had ik afgesproken bij Canvas in Amsterdam (waar ik vorige week ook al was). Je hebt een heel mooi uitzicht over Amsterdam vanaf de zevende verdieping. In de lift hangt een bord met allemaal suggesties die je in de lift kan uitvoeren, zoals iedereen een hand geven die binnenkomt of Fly me to the moon zingen.

Toen ik ’s avonds in de bus naar huis zat, zag ik een hele mooie lucht met rozeroodachtige kleuren. De batterij van mijn telefoon was helaas leeg, dus nu moest ik er in mijn eentje van genieten zonder een foto te kunnen maken.

Op mijn vrije dag moesten we een hartecho laten maken bij kater René. Hij heeft een hartkwaal en we gingen kijken of dat nog verergerd was sinds anderhalf jaar geleden. We kregen goed nieuws: er is nauwelijks iets veranderd in de afgelopen tijd dus het gaat eigenlijk gewoon goed!

strand natuur

Daarna zijn vriendjelief en ik naar het strandje bij ons om de hoek gegaan. We wonen aan een meer waar dus ook een strandje aan is gemaakt. Dit was de eerste keer dat we erheen gingen sinds we hier wonen. Het is eigenlijk ideaal. Het was best rustig en water in een meer warmt altijd lekker op. Wat wonen we toch in een mooie omgeving!

enchiladas

’s Avonds maakte ik enchiladas volgens het recept van Ikbenirisniet. Ik had al meerdere foto’s voorbij zien komen bij Kim. En ze waren lekker! Ik heb veel teveel gegeten 🙂

ketikoti2015 ketikoti2015

Woensdag was het 1 juli. Ik schreef deze week een stukje over Keti Koti, afschaffing van de slavernij in 1863. Samen met vriendjelief en mijn mama was ik naar Museumplein in Amsterdam om deze dag te vieren en te herdenken. Het was superheet, druk, veel lekker eten en optredens met mooie dans en muziek. Vriendje H. had heel slim een grote paraplu mee zodat zijn witte huidje niet zou verbranden.

Ik betrapte mijzelf er een aantal keer op dat ik met een grote glimlach op de fiets naar mijn werk zat. Gewoon vanwege het mooie weer!

Voor een opleiding die ik tussendoor volgde moest ik nog een opdracht inleveren (nu nog 1, maar daar ben ik mee bezig) en die kreeg ik gelukkig ook deze week weer terug. De beoordeling was goed, dus dat scheelt weer en is altijd fijn.

sandalen tuin

Voor mijn verjaardag nog gingen we bij mijn schoonmoeder (momma marmalade) eten. We konden lekker in haar groene tuin zitten (in Amsterdam!) ondanks dat het ging regenen. Eigenlijk bekijk ik de tuin nooit zo goed, maar het is echt een groene oase. Mijn vriend is zo een man die sokken in zijn sandalen aandoet zodat zijn voeten niet verbranden. Gelukkig kon ik hem er in de avond overhalen om die sokken gewoon weer uit te doen (zo ga je toch niet over straat…)!

 

Met vriendje H. heb ik deze week besloten om tijdens de jaarwisseling in Suriname te zijn! Whoopwhoop! Het schijnt heel bijzonder te zijn om daar oud en nieuw te vieren. En omdat het nog zo ver weg is hebben we echt iets om naar uit te kijken. We kwamen er ook achter dat de tickets iets goedkoper zijn dan we dachten. Altijd fijn!

Echt iets heel anders, maar vorige week heb ik voor het eerst gelliner gekocht in de hoop dat dat beter blijft zitten dan de eyeliners die ik tot nu toe had. De eerste test is geslaagd, dus ik ben blij!

poes kater

Onze katten staan vaak voor de slaapkamerdeur te huppelen als er één van ons wakker wordt. Deze zaterdag liep ik naar buiten en zag aan mijn linkerkant poes Jet helemaal uitgestrekt en voor pampus op de grond liggen. Toen ik rechts keek zag ik kater René er precies zo bij liggen. Ze hadden geen puf meer en zij hebben natuurlijk ook last van de warmte. In de tuin zijn ze soms nog wel actief.

Wat waren jouw glimlachmomenten deze week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

 

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

5 gedachten over “TroetelWEEK#23”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *