markt

TroetelWEEK#23: slecht slapen en zelfgemaakte kaasstengels

Afgelopen week was eigenlijk weer een rustige week met een minder rustig einde. Ik sliep een aantal nachten slecht, soms zonder reden maar ook een keer omdat ik flink gefeest had. Ook werd ik weer eens geconfronteerd met mijn eerst microagression hier afkomstig van een Nederlander. Dit is mijn weekoverzicht.

Zondag

weekoverzicht

Ik was weer eens lekker vroeg wakker. Zo fijn op de zondag. NOT! De ochtend heb ik een beetje gechilled. Ik ben dus zo iemand die het huis opruimt als er iemand langs komt, dus aangezien er een collega/vriendin langs kwam zag het huis er weer netjes uit. We hebben lekker op het balkon gezeten. Ik maakte voor het eerst kaasstengels en we hadden wat andere snacks. ’s Avonds ging ik naar de tennisles en ben ik gebleven voor de verjaardag van mijn tennismaatje.  Ze had wat lekker eten meegenomen en een cocktail. Met een groepje werd er gekaart en natuurlijk was er ook een verjaardagstaart die deels bij een aantal mensen in het gezicht werd gesmeerd.

Maandag

faja lobie

Het was een rustige werkdag. Na het werk had ik weer eens een Skype-afspraak met een vriendin die wederom twee en een half uur duurde. Het was gewoon erg gezellig en het was de eerste keer dat ik haar sprak sinds ik hier ben. Omdat ik geen zin had om nog de deur uit te gaan heb ik toen maar even een broodje gegeten en ben ik de hele dag vergeten foto’s te maken. De avond vloog voorbij terwijl ik niet veel bijzonders deed.

Dinsdag

weekoverzicht

Ik had een korte nacht gehad, want ik viel pas heel laat in slaap. Na het werk werkte ik thuis even snel wat bamisoep naar binnen, want ik moest al snel weer door. Ik ging een training bijwonen voor leerkrachten en viel bijna in slaap, omdat ik zo moe was. Het was een lange dag van twaalf uur. Gelukkig kreeg ik wel eten mee. Na de training ging ik nog even langs op de tennisbaan om te zeggen dat ik niet kwam, aangezien ik er toch al vlak bij was. Ik ging het gewoon echt niet trekken om ook nog te tennissen.

Woensdag

weekoverzicht

Na het werk vond ik het eindelijk tijd worden om mijn kerstversiering van de muur te halen. De honden die mijn erf als hun woonplaats hebben geclaimed staan tegenwoordig om me heen te drentelen wanneer ik thuis kom. Aan de ene kant gezellig, aan de andere kant zijn het eigenlijk gewoon zwerfhonden. Als tijdverdrijf ben ik Unbreakable Kimmy Schmidt in de herhaling aan het kijken.

Donderdag 

weekoverzicht

Ook deze nacht had ik slecht geslapen dus ik begon de dag met twee koppen koffie. Vertelde ik laatst nog tegen meerdere vriendinnen dat ik zo blij ben met het feit dat ik hier in Suriname nog geen last heb gehad van microagressions (Wikipedia: insults and dismissals regularly inflicted by non-black Americans on African Americans), zoals ik dat in Nederland zo ongeveer op dagelijkse basis heb, nu overkwam het mij hier. Ik heb een donkere huidskleur, mijn stagiair is wit. Zo kwam er vandaag een nieuwe Nederlandse (witte) collega mijn kamer binnenlopen en schudde de hand van de stagiair. Mij wilde hij niet per sé een hand geven, maar ik stak mijn hand uit, stelde mezelf voor en noemde mijn functie erachteraan. Wat keek deze man verbaasd. Hij was er namelijk vanuit gegaan dat de jongere stagiair het hoofd was en ik de assistente. In Nederlands is dit helaas geen uitzondering (zie: Wit is ook een kleur). Het toeval wil dat het weer een lange dag was. Aan het einde van de dag was er namelijk nog een crisissituatie op mijn werk dus moest ik langer doorwerken. Hierdoor miste ik mijn tweede Skype-afspraak van deze week. Ik heb toen verder maar gewoon saai thuis gezeten.

Vrijdag

weekoverzicht

Mijn ex en ik hadden een vakantie geboekt eind deze maand naar Trinidad & Tobago. De vliegtickets zijn via Expedia en dat geld gaan we helaas niet terug krijgen. Vorige week besloot ik toch maar wel gebruik te gaan maken van mijn ticket. Met veel moeite heb ik een slaapplek gevonden via Couchsurfing, aangezien het tijdens carnaval is en dat een big issue is daar. Na het werk besloot ik spontaan even met mijn moeder te Skypen. Er zouden twee tante’s deze kant op komen, maar ze hadden autopech. ’s Avonds was er weer een afscheidsfeestje van twee Nederlandse collega’s. Normaal heb ik het na twee uurtjes wel gezien, maar deze keer waren er Gin&tonic’s en heb ik veel gedanst met de Surinamers. Om 04:44 ’s ochtends appte ik dat ik veilig thuis was.

Zaterdag

weekoverzicht

En dan dus gewoon om acht uur weer klaarwakker zijn, pfff. Ik ging naar de markt en kocht weer even een voorraadje groente en fruit. Daarna heb ik vooral veel tijd besteed aan toch nog wat bij slapen aangezien mijn naailes uitviel. Ook was ik in afwachting van mijn familie die vandaag een nieuwe poging ging doen om hierheen te komen. Aan het einde van de middag waren ze in de buurt. Ik wist niet echt wat de bedoeling was, maar in Suriname moet je iemand in ieder geval iets te eten kunnen aanbieden als ze langskomen. Echt eten, geen snacks. Ik haalde dus eten voor de zekerheid. Als ze niet binnen kwamen kon ik het altijd nog invriezen. Ze kwamen mij uiteindelijk gewoon even ophalen en we hebben even bij hen in het huisje gezeten. Ik had wel hoofdpijn, een minikater? Dus ging op tijd weer terug naar huis.

Wat staan er toch altijd relatief veel foto’s met eten in mijn weekoverzicht! En dat terwijl ik hier eigenlijk niet zoveel eet. Maar ja, het eten leent zich wel goed voor fotografie.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

8 gedachten over “TroetelWEEK#23: slecht slapen en zelfgemaakte kaasstengels”

 1. Ik vind het ronduit uh ja, drie letterwoord… dat je zo slecht slaapt, ik hoop dat je snel weer een goede nachtrust zult krijgen, dat is mijn enige zorg, en de honden, ook al zijn het zwerfhonden, ze hebben jou in hun hart gesloten en beschermen jou nu. Trust me 😉

  Hoe was mijn week, ja, ik vind het lastig te weten, ook al is het op een goede manier gebeurt, om jou te vertellen dat ik een super mooie week heb gehad nu de liefde juist zich openbaart in mijn leven. <3

  X

 2. Wat gruwelijk balen dat je niet lekker slaapt, kan zo frustrerend (en daarnaast natuurlijk vermoeiend) zijn! Wat onwijs tof en stoer dat je toch naar Trinidad & Tobago gaat, kan me voorstellen dat het niet de makkelijkste keuze was omdat je het natuurlijk met een heel ander gevoel hebt geboekt, maar weet zeker dat het fantastisch gaat worden! Liefs.x

  1. Ik zou onder andere eigenlijk niet gaan, omdat alle hotels zo ongeveer vol zitten of echt de hoofdprijs vragen. Omdat ik nu toch met een heleboel geluk een verblijfplaats heb gevonden, kan de fantastische ervaring zeker gaan komen!

  1. Dan denk ik inderdaad dat je iets hebt gemist Nesrin. Zie mijn bericht: Wat er aan de hand was…

   Tsja, die microagressions zijn geen uitzondering he. Ik maak het in NL met grote regelmaat mee dus kan er op een rustige manier mee omgaan. Maar het is eigenlijk belachelijk.

 3. Echt balen dat je zo slecht slaapt, dat hakt er zo in. Tenminste bij mij wel 🙂 Tof trouwens dat je toch zelf op vakantie gaat! Ik had ooit met mijn ex tickets naar Zuid-Korea geboekt. Toen gingen we uit elkaar en door het ontbinden van het samenlevingscontract kregen we al het geld terug. We cancelden de tickets en toen ging ik in mijn eentje naar Griekenland voor 3 weken. Was echt zo tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *