Porto

TroetelWEEK#22

Vanwege mijn vakantietripje en daarna gebrek aan motivatie was er vorige week geen troetelWEEK. Des te meer is er deze week te vertellen. Wat waren mijn glimlachmomentjes van de afgelopen tijd? Deze keer uiteraard iets met Porto (ik zal hier nog een uitgebreide blogpost aan wijden), mijn verjaardag en onze tuin!

Porto Porto

Zondag 14 juni vlogen vriendjelief en ik naar Porto. We vlogen aan het begin van de avond, dus overdag nog genoeg tijd om in te pakken. Na twee en een half uur werd de landing ingezet en zagen we zeven minuten voor de echte landing een hele mooie dubbele regenboog vanuit het vliegtuig. Zo leuk, hij was heel dichtbij.

We hadden via Airbnb een appartement geboekt en werden warm ontvangen door F. met brood, fruit en water. Zo konden we rustig wakker worden de volgende ochtend.

Überhaupt de hele Porto-belevenis was een groot glimlachmoment, maar zoals eerder gezegd volgt dat in een andere blogpost.

verjaardagsontbijt verjaardagskado

Ik was jarig in Porto! Vriendjelief en ik gingen dansend mijn verjaardag in. Eerder in het jaar had hij alvast voor mijn verjaardag al meebetaald aan mijn nieuwe systeemcamera. Nu kreeg ik op mijn verjaardag een heel lekker zoet ontbijtje en een flexibel statief voor mijn camera. Thuis in Nederland aangekomen stond mij nog een cadeautje te wachten, namelijk nog een statief, maar dan een grote! Nu kan ik dus heel professioneel fotograferen 🙂

Omdat we na twaalf uur ’s nachts landden op de terugweg, bleven we bij mijn schoonmoeder slapen. Bij het ontbijt de volgende dag kreeg ik van haar ook nog een cadeau! Het was een speciale Zwitserse kaas die ik bij haar vaker eet: tête de moin. Door het speciale plankje schraap je steeds een soort krul van de kaas af. Heel lekker en leuk dat ze daaraan had gedacht.

cruesli cruesli

Ik heb zelf cruesli gemaakt! Superleuk, omdat het dus heel makkelijk is en nu kan ik er alleen dingetjes in doen die ik lekker vind en niet van die vieze kokosschaafsels bijvoorbeeld. je ziet een foto voordat het de oven in gaat en als het af is.

Meteen de volgende avond hadden we een etentje met oud-collega’s. Vriendje H. en ik hebben voor dezelfde zorginstelling gewerkt en op dezelfde locatie, alleen nooit tegelijkertijd. Er was ook één collega die het briljante verhaal vertelde van die keer dat zij en ik samen aan het werk waren. Zij was de ramen buiten aan het schoonmaken waarop ik van binnen eruit flapte: Jezus, wat heb jij een tieten! Inmiddels heeft ze een borstverkleining laten doen en vertelt ze altijd ons verhaal erbij. Oeps!

Ons buurmeisje had samen met haar moeder voor onze katten gezorgd, dus wij gingen ze even bedanken en hadden wat lekkers voor ze meegenomen uit Porto. Later die week kreeg ik nog een lief appje waarin ze zei dat ze er erg van hadden genoten.

Vis à vis kruiwagenstoel

Theatergezelschap Vis à vis speelt dit jaar weer bij ons in de buurt. We gingen naar de voorstelling EXIT. We hebben ons ontzettend vermaakt, er gebeurden echt zulke spectaculaire dingen. Een aanrader dus. De voorstelling is buiten en op een klein festivalterreintje en er was ook livemuziek. Op de foto zie je een soort strandstoel gemaakt van een kruiwagen.

Steeds als ik na mijn werk naar huis fiets, zie ik tientallen konijntjes hupsen langs het fietspad. Ik word daar altijd heel vrolijk van.

toko

Na mijn bezoek aan de psycholoog heb ik allemaal dingen geshopt waar ik blij van werd. Ik ging langs de toko en kocht allemaal spannende zoetigheden en kocht ook weer even nieuwe make-up, ondergoed en sokken met vrolijke kleurtjes.

russian roots uitzicht amsterdam

Met goede vriend M. at ik een hapje bij Canvas in Amsterdam. Dan zit je op de zevende verdieping met supermooi uitzicht over de stad. Ook het eten was wel lekker, maar vooral om weer even bij te kletsen.

rozen rozen

We hebben een tuin, wat ik nog steeds heel bijzonder vind aangezien we altijd in Amsterdam hebben gewoond. Nu dus niet meer, dus met het mooie weer hebben vriendjelief en ik lekker in de tuin gegeten. We kunnen dan ook heel blij zijn met bijvoorbeeld onze rozenstruik!

katten katten

Twee beestjes die ik heel erg miste toen we in Porto waren: Jet en René ♥ Blijkbaar missen ze elkaar ook als de schuifdeur dicht zit.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

2 gedachten over “TroetelWEEK#22”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *