skateboard

TroetelWEEK#22: werk in Nederland en skateboarden

Yes, weer een week voorbij met weer een nieuwe poging van mij om alles bij te houden. Ik moet er nog steeds een beetje inkomen en daarnaast was het ook echt wel een rustige week. Maar goed, een nieuw weekoverzicht hier in Suriname!

Zondag

weekoverzicht

Ik werd vandaag om een uur of zes wakker. Ja, op zondag. Ik maakte er een soort verwendagje van. Ik nam een uitgebreid haarmasker. gezichtsmasker en scrubje thuis in mijn homespa. Met de lunch maakte ik wraps en met een tennismaatje had ik afgesproken om voor de tennisles nog even een balletje te slaan. Toen ik na de les terugfietste werd ik letterlijk bijna doodgereden door een tegenligger. Een auto die aan het inhalen was en vol op me af kwam rijden. Ik sprong snel in de berm en hij raakte mijn fiets echt nog net niet.

Maandag

weekoverzicht

Weer bezig zijn met bloggen betekende ook weer even mijn mailbox opschonen. Die zat echt vol met (Duitse) spam, dus ik ben wel even bezig geweest. Ik kocht een zakje met azijn en stukjes fruit erin. Het zag er heel mooi uit. Verder was het best wel een nietszeggende dag. Ik ontdekte wel een nieuw nummer Hearts aint gonna lie van Arlissa. Erg mooi en het heeft ook de rest van de week in mijn hoofd gezeten. Het was daarnaast ook een dag waarop ik een beetje teleurgesteld was in mensen… Tsja dat gebeurt weleens.

Dinsdag

weekoverzicht

Ik kreeg een mail van mijn leidinggevende In Nederland. Ik heb daar onbetaald verlof zodat ik dit jaar naar Suriname kon. Ze vroeg me welke werkzaamheden ik straks wil gaan doen wanneer ik weer terug ben. Dat rukte me even helemaal uit mijn doen. Pff, ik wil daar echt nog helemaal niet aan denken! Voor mijn werk zitten altijd mensen eten en drinken te verkopen. Sinds ik alleen ben kom ik er vaker en nu kreeg ik spontaan van het vrouwtje daar een schaafijs, mjam. Na de yoga was ik zo moe dat ik me bijna verslapen heb voor tennis. Ik werd tien minuten voor de les wakker (de les begon om 20 uur).

Woensdag

weekoverzicht

Tijdens het werk had ik een afspraak buiten de deur. Ik werd gevraagd om een training te verzorgen voor wat leerkrachten. Ja een hele uitdaging, maar ik krijg er ook nog voor betaald! Nu moet het ook nog eens goed zijn haha. De koekverkoper voor mijn werk had speciaal voor mij een stukje fiadoe (lekkere Surinaamse koek) overgehouden, omdat ik dat zo lekker vind. Ik las het verhaal van Jermaine online die geld aan het inzamelen is zodat hij behandeld kan worden voor zijn hersentumor. Ik besloot hem te steunen. Ik was zo vermoeid aan het einde van mijn werkdag dat ik serieus koffie heb gezet. Dat doe ik echt nooit! Terwijl ik thuis zat te chillen stond er opeens een vrachtwagen voor de deur. De verhuurder heeft er een handje van om aangekondigd dingen te willen doen in het huis, dus ik schrok al. Gelukkig brachten ze alleen spullen naar boven en hebben ze mij niet lastig gevallen.

Donderdag

weekoverzicht

Ik begon alvast met wat voorbereidingen voor mijn training. Mijn leidinggevende (in NL) heb ik maar even teruggemaild en gezegd dat ik nog wat bedenktijd wil. Ze begreep het gelukkig. ’s Middags had ik afgesproken om te tennissen. Het zou maximaal een uurtje zijn, maar toen stond ik opeens ook in de volgende les, dus was ik twee uur aan tennissen zonder dat ik water bij me had of had gegeten. Het was wel lekker om met iets betere mensen te spelen dan mensen in mijn eigen groep. Ook kreeg ik nog een beetje skateboardles op de tennisbaan haha. Ik dacht er ook eindelijk op tijd aan om Wat er aan de hand was op tijd in te plannen. Ik vergat het namelijk steeds.

Vrijdag

weekoverzicht

Ik was wel weer toe aan weekend, maar eigenlijk moest ik na het werk ook nog drie uur aanwezig zijn bij de training waar ik dus ook een deel van ga geven. Om even te kijken wat ze daar zoal doen. Een uur voordat ik erheen moest kreeg ik te horen dat het deze keer verviel. Gelukkig. Toen besloot ik ’s avonds nog even wat met iemand rond te rijden hier in de buurt en een beetje te kletsen. Ja, hier waar ik woon is gewoon niet zoveel te beleven in het weekend. Tegenwoordig huilt één van de honden wanneer ik wegga en loopt ze ook mee naar het hek. Ik lag redelijk op tijd om één uur in mijn bed.

Zaterdag

weekoverzicht

Om zes uur was ik klaar wakker. Zo wil ik mijn weekend niet beginnen… Ach ja, rustig aan heb ik weer alle verplichte dingen gedaan van de zaterdag. Het was vandaag Chinees nieuwjaar, dus ik hoorde een heleboel vuurwerkklappers. Omdat mijn ex (gek om dat te schrijven) had gelezen dat de waterkoker stuk is, had hij mij heel lief een berichtje gestuurd: de oude waterkoker stond nog in één van de keukenkastjes. Omdat hij een beetje roest heeft van binnen, wil ik er niet uit drinken, maar voor de was is het hartstikke prima. Het naaien van mijn tennisjurkje schiet nu echt op. Ik heb hem zelfs al aan gehad. ’s Avonds at ik buiten de deur.

Nou, echt een rustig weekje, maar dat mag ook wel even. De komende week staat er weer een afscheidsfeestje gepland en nog wat andere dingen.

Heb jij nog leuke dingen in het verschiet?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

9 gedachten over “TroetelWEEK#22: werk in Nederland en skateboarden”

    1. Eh, tsja zoals er ook bijvoorbeeld komkommer op azijn wordt gedaan kan dat Ook met fruit blijkbaar. Dit was volgens mij mango en een appelachtige vrucht.

  1. Wat vliegt de tijd toch eigenlijk, geniet nog maar even daar, ook al is het alleen en wel erg lief inderdaad van je ex, wat voor mij ook heel vreemd is om te tikken. Ik ben dus heel blij dat ik eigenlijk zie dat jullie wel op een hele goede manier uit elkaar zijn en ik hoop dat jullie nog gewoon vrienden kunnen zijn en blijven in de toekomst.

    En ja, in het weekend of de dag dat je vrij bent dan al zo vroeg wakker worden, hahaha herkenbaar ook!

    X

  2. Poeh, met je evt. werkzaamheden in Nederland komen ze al vroeg haha, maar wel een goed teken want dan zijn ze vast blij dat je er straks weer bent :).
    Kan me voorstellen dat het vreemd is om over je ex te praten in die vorm, jullie zijn een hele tijd samen geweest en je leven is gewoon opeens weer even anders. Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *