zwembad

TroetelWEEK#21: regen, zon en eten

Als ik dan toch weer een herstart wil maken is een weekoverzicht een goed begin. Het was wel weer even wennen om tijdens de week goed op te letten en bij te houden wat ik allemaal aan het doen was. Het is niet helemaal gelukt met de foto’s, maar na lange tijd is hier weer een nieuwe TroetelWEEK!

Zondag

weekoverzicht

Ik werd wakker in een huisje in Berlijn, Suriname. Daar was ik met wat familie heengegaan dit weekend. Omdat mijn oom op zondagochtend altijd gaat basketballen reden we rond 9 uur alweer terug naar Paramaribo. Ik moest hier nog wat tijd overbruggen voordat ik naar huis werd gebracht dus ik heb even aan het zwembad gehangen. Ik at een heerlijke vette hap en ging toen naar huis. Ik was gelukkig op tijd om mijn tennisles te volgen. We hadden een nieuweling in de les. Een Chinees die alleen Surinaams spreekt. Het bijzondere was dat hij een arbeider mee had die ballen ging rapen voor hem. We hebben een bak vol met tennisballen, maar als die bak leeg is moeten we dus alle ballen eerst rapen voordat we verder kunnen spelen. Deze man had dus iemand mee die ballen voor hem raapte, weird! Na de les begon het hard te regenen en het hield niet op dus moest ik door de stromende regen naar huis fietsen. Ik kon nauwelijks wat zien en het was hartstikke koud! Thuis wilde ik lekker opwarmen en toen was de waterkoker stuk…

Maandag

weekoverzicht

De werkweek begon weer. Het was een rustige dag, want de stagiair was afwezig. Na het werk moest ik weer in de regen naar huis. Thuis besloot ik na hele lange tijd mijn teennagels lila te lakken. Daarna had ik een Skype-afspraak met een vriendin. Skypen doe ik de laatste tijd veel. We hebben wel ruim twee uur geskyped. Heel leuk om weer even bij te kletsen. Voor het slapen gaan besloot ik nog even mijn bilspieren te trainen. Gewoon omdat het kan.

Dinsdag 

weekoverzicht

Ik was vroeg wakker dus ik besloot de dag te beginnen met wat yoga. Ik deed alleen de zonnegroet, maar dat was op zich best een goed idee. Na het werk had ik weer een Skype-afspraak, nu met een vriend die over een maand hierheen komt. We moesten even een beetje de planning doorspreken. Daarna ging ik meteen door naar yoga. Ik had het briljante idee om pompoensoep te maken, maar heb hier geen staafmixer. Gelukkig kon ik die lenen bij een Nederlandse collega. Ik moest wel eerst nog even naar tennisles. Deze keer raapte de Chinees zelf zijn ballen en heb ik zijn arbeider niet gezien. ’s Avonds na de les maakte ik nog even snel pompoensoep.

Woensdag 

weekoverzicht

Ik begon de dag weer met de zonnegroet. Het was op zich een rustige werkdag en kon ook nog een goed gesprek hebben met mijn supervisor over de stagiair.  Tijdens het werk ging ik naar huis om pompoensoep te eten. Met een tennismaatje had ik afgesproken op de tennisbaan.  De Chinees was er ook en ik kreeg te horen dat hij mogelijk de rijkste Chinees van Suriname is. Dat verklaart die arbeider haha. We hebben even met zijn allen getennist waarna hij (rijke man) wat eten en water voor ons kocht. Het was gezellig, maar wel lastig communiceren. Ik versta een beetje Surinaams, maar spreek het niet en hij verstaat een beetje Nederlands, maar spreekt het niet.

Donderdag

weekoverzicht

Ik werd wakker met hoofdpijn. Deze dag stond in het teken van allerlei gesprekken met de universiteit en de stagiair over zijn stage. Na het werk was ik op. Ik haalde wat te eten en heb de rest van de middag en avond liggen chillen thuis. All I need is Facebook en Netflix.

Vrijdag

Nog een zonnegroetochtend! Vandaag was echt een dodelijk rustige dag op het werk. ’s Avonds had ik een feestje in het vooruitzicht dus dat was fijn. Samen met een collega heb ik een dansje op het nummer 18 plus wat hier echt overal te horen is. Dat dansje hadden we met nog een paar anderen die nu weer in het koude Nederland zitten. We namen dus een filmpje op met ons dansje waarbij we tijdens de opname ontzettend de slappe lach kregen haha. Dat was lang geleden! Mijn beste vriend belde ook nog een aantal keer terwijl hij aan het feesten was in Brussel. Die had iets te diep in het glaasje gekeken. Ik ben vandaag wel de hele dag vergeten om foto’s te maken voor hier, oeps.

Zaterdag

weekoverzicht

Bam, om 7 uur was ik weer klaar wakker. Tsja dan maar meten beginnen met het afwerken van mijn lijstje. Mijn waterkoker is stuk dus ik moet water in een pan koken. Aangezien er hier geen warm water uit mijn kraan komt is dit de enige manier om mijn was met warm water te wassen. Daar gaat dus best wat tijd in zitten. Na alle was was het tijd om naar de markt te gaan. Ik had in de middag met iemand hier afgesproken om echte Hindoestaanse bara’s te leren maken. We maakten samen het deeg en terwijl dat aan het rijzen was, ging ik naar mijn naailes. Ik was de enige, dus het was eigenlijk privéles vandaag. Aangezien ik al ruim een maand niet naar naailes ben geweest is mijn tennisjurkje nog steeds niet af, maar hij begint eindelijk vorm te krijgen nu. Daarna begon het leukste gedeelte, namelijk het bakken van de bara’s. Met een gaatje in het midden, best lastig.

Weer helemaal terug. Deze week volgt een stukje over de afgelopen periode en wat er aan de hand was.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

16 gedachten over “TroetelWEEK#21: regen, zon en eten”

 1. Ik vind het heel fijn om je weer even te zien en te lezen, rustig aan dan breekt het lijntje niet, wat leuk dat er visite gaat komen uit Nederland 😀

  Dat tennissen is echt jouw ding geworden, hahaha ik ben benieuwd naar jouw tennisjurkje, dat komt vanzelf!

  Mijn week was eerst rustig om vervolgens druk te worden 😉 Koud ook hier! 😛

  X

  1. Ja, was echt een bijzondere vertoning hoor. Tsja, ik hou niet van verspilling en ik ben er nog ‘maar’ vijf maanden. Water kan ik ook in een pan koken…

 2. Ah wat leuk om weer een overzichtje van je te lezen en zien!
  Wat lijkt het me fijn om zo’n lekkere vette hap te eten aan het zwembad in de zon, damn! Ondanks je hoofdpijn was het volgens mij een prima week! Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *