pootjebaden

TroetelWEEK#2: yoga en Keti koti

De tweede week waarop ik terugblik sinds ik hier in Suriname ben. Het wordt alweer wat rustiger, omdat het werk nu ook een beetje begonnen is, maar gelukkig gebeuren er ook nog genoeg andere dingen. Zo deed ik voor het eerst aan yoga, had een etentje en vierde Keti koti. Lees je mee?

Zondag

weekoverzicht

Zondag was, zoals dat hoort, een rustig dagje. Ik heb wat gelezen in het boek wat ik meenam uit Nederland: Terugkeer.  Het is geschreven door een verpleegkundige die schrijft over het jaar waarin zij in Marokko woonde. Ze is zelf ook van Marokkaanse afkomst. Ik schreef over theegeleut en lakte mijn nagels oranje. ’s Avonds maakte ik een pastasalade en keek ik met vriendlief naar The Sopranos.

Maandag

fried chicken

Dit was een inwerkdag dus ik startte om 8 uur. Dat betekent wel dat ik om 16 uur ook weer klaar was. Ik heb toen een beetje blogs gelezen en gewacht op mijn voorgangster die samen met haar vriend langskwam om de fiets van haar vriend te laten zien. Vriendje H. kon deze fiets namelijk over kopen. ’s Avonds had ik zin in fried chicken. Via Youtube vond ik een leuk cardiofilmpje met latin bewegingen, dus heb ik lekker staan zweten. Ik beantwoorde wat lieve apps van collega’s in Nederland.

Dinsdag

weekoverzicht

Wederom een inwerkdag en een kennismaking met de directeur.  Hij gaf ons wat info over de situatie met vriendlief waar ik nog uitgebreid over zal schrijven als het helemaal opgelost is. ’s Avonds ging ik met de stagiaires mee voor mijn eerste yogales. En ik deed daarna ook nog trouw mijn oefeningen voor de 30 dagen challenge. Toen ik terugkwam had vriendlief heel creatief van karton een ring gemaakt voor de klamboe, want die was stuk.

Woensdag

bami

Inwerkdag waarbij ik de helft van de dag alleen was, omdat mijn voorgangster maar een halve dag werkte. Het was haar laatste halve dag, dus dat was wel even wennen. Ik ging ook in de plenzende regen naar mijn werk. Na het werk was ik even aan het chillen waarbij er opeens een schoonmaakster voor de deur stond. Zij wist niet precies bij welk huis op het terrein ze moest zijn. Helaas geen gratis schoonmaakster voor ons. Vriendlief kocht vandaag  de fiets over. ’s Avonds stond er een etentje gepland met het groepje Nederlanders wat bij dezelfde organisatie werkt.

Donderdag

week02-07-05

Ik werkte alleen in de ochtend, omdat we in de middag al plannen hadden staan. Het was namelijk de dag voor Keti koti.  Met de bus gingen vriendlief en ik naar het appartement waar we tijdens onze vakantie in december ook verbleven. Toen we daar aankwamen stond er een speciaal welkomstbord voor ons klaar en lekkere zelfgemaakte cheesecake. We haalden wat eten om op te eten in ons ruime appartement met warm water! Tijdens het douchen zag ik de zon onder gaan.

Vrijdag

weekoverzicht

Vrijdag was het dan echt Keti koti.  Ik trok mijn pangi aan waar twee mooie vogels op de achterkant staan. In de Palmentuin in Paramaribo en aan de waterkant stonden verschillende standjes met vooral heel veel lekker eten, maar ook werden er veel pangi’s verkocht, sieraden en kunstwerkjes van de inheemsen. Er was een podium met muziek en dans en er was veel gezelligheid. Veel mensen in traditionele klederdracht, veel gezinnen die hun kleding op elkaar hadden afgestemd of gewoon met zijn allen hetzelfde droegen, maar ook een aantal stellen waarbij hij bijvoorbeeld een hemd droeg van dezelfde stof als haar jurk. Aan het einde van de middag moesten we even schuilen, want de hemel brak weer open.

Zaterdag

weekoverzicht

In de ochtend werden we opgehaald door onze gastvrouw en kregen we een warm bordje lunch nadat zij en vriendlief haar koffer hadden gecontroleerd. Daarna stapten we in de auto om naar het vliegveld te rijden. Vriendje H. stapte namelijk op het vliegtuig naar Schiphol. De plannen zijn even omgegooid en hij is nu tijdelijk in Nederland. Onderweg stopten we nog even in een mooi stukje natuur met bruin water waar je wel gewoon lekker in kan zwemmen. ’s Avonds kwam onze gastvrouw mij weer even halen, omdat ik had gezegd dat ik wel saoto soep wilde eten. We haalden wat en aten dat bij haar thuis samen met haar man op. Daarna kwam dus mijn eerste nacht helemaal alleen in Suriname.

Er gebeurt dan toch eigenlijk wel veel in een week. Meerdere foto’s op een dag maken blijkt toch steeds weer tegen te vallen haha. Ik hoop dat ik snel meer duidelijkheid kan geven over het vertrek van vriendlief naar Nederland.

Vertel eens: hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

9 gedachten over “TroetelWEEK#2: yoga en Keti koti”

  1. Wow, wat kunnen de dingen dan toch weer heel anders lopen en nieuwsgierig ben ik nu wel natuurlijk waarom vriendje H. nu toch terug is in Nederland 😉 hahahaha

    Mijn week, was dus bankhangerig en nog even, dat stuk van tinder, ik swipte dus telkens de verkeerde kant op, elke match die ik beschrijf waren geen matches 😉 Dat wilde ik toch nog even duidelijk hebben. hahaha

    X

  2. Ziet er wel erg leuk uit zo’n pangi! Het eten ziet er trouwens ook allemaal lekker uit! Ik hoop dat er niks ernstigs is en dat je vriend weer snel terug kan komen!

  3. Wat een drukke week. Keti koti wasmachine drama hier in Amsterdam. Ik weet niet of je er iets van mee heb gekregen. Jammer. Ik hoop dat jij het wel leuk heb kunnen vieren. Veel plezier in Surimaribo xoxo

    1. Ja, ik heb het allemaal meegekregen. Een heel drama inderdaad. Hier was het allemaal gemoedelijk, maar eigenlijk best wel klein. Had ik niet verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *