raceauto

TroetelWEEK#18: vriendliefs verjaardag en raceauto’s

Het was deze week een rustige week, met toch nog wat spannende dingen in het weekend. Er kwamen ronkende motoren aan te pas en ik dreigde een hoop bloed af te staan. Ik ben verder oké hoor! Lees je mee in mijn weekoverzicht?

Zondag 

weekoverzicht

Omdat ik hier veertig uur per week werk, zijn mijn weekenden hier echte weekenden. Heerlijk! Na een rustige ochtend waar ik een kaart knutselde voor vriendlief, maakte ik zelf cruesli. Het knutselen van de kaart deed ik voor de verjaardag van mijn vriend op maandag. Ik hield een marathon van ANTM (America’s Next top model), de versie met mannen én vrouwen. Zo’n andere sfeer ontstaat er dan. ’s Avonds was het weer tijd voor tennisles en kreeg ik op verzoek chocoladekruidnoten uit Nederland. Ik haalde na de tennis nog even snel lijm, want dat hadden we niet in huis. Terwijl vriendlief aanwezig was knutselde ik zijn kaart af. Heel stiekem zonder dat hij het door had haha. Ik wilde wakker blijven tot twaalf uur, maar viel om kwart voor twaalf in slaap. Gelukkig werd ik een half uurtje later weer wakker. Mijn vriend sliep ook dus ik heb hem wakker gezongen en gefeliciteerd met zijn verjaardag. Zijn cadeau had hij al gekregen, namelijk nieuwe sportschoenen.

Maandag

weekoverzicht

Hie hiep hoera! Vandaag was mijn vriend dus jarig. Tijdens het werk fietste ik even heen en weer om taart te halen. Ik wist namelijk niet of de winkel later nog open zou zijn. Sommige winkels sluiten ’s middags en gaan dan later weer open, maar anderen blijven gewoon dicht. Terwijl hij naar boksen was heb ik het huis versierd met slingers. Toen hij terugkwam stond ik hem op te wachten met een feesthoedje op. Had hij niet verwacht hihi. We aten taart en gingen uit eten. In die volgorde ja. En na het eten was het ook weer tijd voor taart. Een taartje hoort erbij!

Dinsdag

weekoverzicht

Na het werk ging ik naar yoga met een collega. De legging die ik in Nederland eigenlijk nooit droeg komt hier juist goed van pas. Zij was nog niet eerder mee geweest. Ze hadden me gemist in de groep. Omdat alles hier in Suriname kleinschalig is, betekent dat ook meteen dat je opvalt. En dus ook dat het opvalt als je er een aantal keer niet bent. We deden na de yoga een nieuwe ademhalingstechniek voor ontspanning. Ik lette niet helemaal op bij de uitleg, dus later bleek dat ik het helemaal fout had gedaan. Oeps! Na de yoga kon ik nog even naar huis om daarna weer naar tennis te gaan. Gelukkig hoefde ik niet alleen te fietsen. Ik fietste langs een collega van een andere afdeling en samen gingen we naar de les.

Woensdag 

weekoverzicht

Vriendlief was gevraagd om voor te lezen in de bibliotheek. Aangezien ik hier nog nooit naar de bieb was geweest ben ik meegegaan. Het lijkt me namelijk ook heel leuk om te doen, maar eerst zien hoe het eraan toe gaat. Hij deed het erg leuk en de kinderen waren erg aandachtig. We konden helaas niet blijven voor de speelactiviteit erna, want we hadden plannen. We gingen namelijk weer kaasfonduen!  Via Facebook heb ik contact met een vroegere vriendin van een vriendin. Haha, ik heb haar al heel tien jaar ofzo niet meer gezien en daarvoor ook maar een paar keer. Zij komt toevallig binnenkort naar Suriname, dus dan gaan we wel meeten. Heel leuk. Ik schreef ook nog over mijn mening over HNTM.

Donderdag

weekoverzicht

Dit was een hele rustige dag. Mijn vriend kreeg een pakket van zijn moeder uit Nederland met allemaal lekkernijen. Speculaas, kruidnoten, kaas en snoepjes. Het was weer yogatime (deze keer deed ik de ademhalingsoefening goed) en daarna gingen we naar een barbeque. We hadden al kipburgers gehaald, want helaas waren de hamburgers uitverkocht. De barbeque was er , omdat er een aantal ouders van de Nederlandse collega’s op visite waren. Het was leuk, lekker en gezellig.

Vrijdag 

weekoverzicht

Een rustig dagje op het werk en dus gingen we vroeg naar huis. Dat is trouwens redelijk standaard hier om op vrijdag eerder naar huis te gaan. Ik heb zelf helaas nog weleens afspraken aan het einde van de middag. Vriendlief had trouwens weer lasagne gemaakt en kwam dat brengen voor de lunch. Zo konden we samen een warme lunch eten. Na het werk zag ik een oproepje hangen om bloed te doneren. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar het leek mij een goed plan. Als ik terug ben in Nederland wil ik me daar ook wel voor opgeven. Mijn collega had even navraag gedaan en toen besloten we om het te gaan doen de volgende ochtend. Toen zij er was op vrijdagavond was het namelijk erg druk. In het pakket uit Nederland zat een megabak met banaantjes, mjam! Mijn vriend en ik vermaakten ons  ’s avonds op het balkon door Rummikub te spelen samen.

Zaterdag

weekoverzicht

Ik had de wekker om zeven uur gezet zodat ik vroeg bij het bloed prikken zou zijn. Een ontbijtje met lasagne en een halve liter vocht moest voorkomen dat ik me slap zou voelen na het prikken. In het ziekenhuis aangekomen bleek na het invullen van het formulier dat we helemaal geen bloed mochten geven als niet langdurig inwoners van Suriname. Balen! Daar gingen mijn karmapunten 😉 En toen was het dus half negen op een zaterdagochtend. Dan maar even naar de markt toe samen met vriendlief. Bij de naailes ben ik druk in de weer met mijn nieuwe tennisjurkje. Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat worden. Toch nog lastig om dat nu voor te stellen. In de avond stond het plein hier vol met raceauto’s en motoren. Ik hoopte op Harley Davidsons, maar helaas die waren waarschijnlijk alweer doorgereden.  Wel leuk om al die krachtpatsers bij elkaar te zien. Er waren veel mensen komen kijken.

Een heerlijk rustig weekje. Daar wil ik er nog wel zo één van! En volgens mij gaat dat ook lukken. Dan is er in ieder geval weer meer tijd om te schrijven.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “TroetelWEEK#18: vriendliefs verjaardag en raceauto’s”

 1. Wat een leuke en drukke week. Gefeliciteerd met je vriend en cool dat je bloed geeft.

  Gave auto op de foto en lekker dat jullie daar nu lekkernijen uit Nederland hebben. Verkopen ze daar geen kaas in de winkel?

  Wat mis jij nu echt uit Nederland?

  1. Dankjewel. Jawel hoor, ze verkopen hier zeker wel kaas, maar alleen plakjes jonge kaas, een soort. In Paramaribo heb je een grote supermarkt die meer variëteit heeft, maar omdat het allemaal geïmporteerd wordt is het relatief duur. Sowieso is er een economische crisis hier gaande, dus alle kleine beetjes helpen. Er is niet echt een product wat ik mis uit Nederland, maar meer het gemak waarmee je ergens aan kan komen.

 2. Wat leuk dat je hem stond op te wachten met een feesthoedje op, vind ik tof bedacht 😀 Nog van harte gefeliciteerd met hem!
  Stoer die race auto’s, das wel gaaf om een keer te zien van dichtbij.

  1. Dankjewel! Ja, was inderdaad best bijzonder met die raceauto’s. Gelukkig gingen ze niet ook nog heel hard rijden allemaal, had mijn oordopjes niet mee 🙂

 3. Mijn week bestond vooral uit werken en dan ook nog op vrijdag tot half 6. Helaas geen enkele mogelijkheid om dan eerder weg te kunnen aangezien we gewoon open zijn tot half 6 en door de herfstvakantie al met een minimale bezetting zaten. Nog gefeliciteerd trouwens met je vriend!

  1. Dankjewel! Aangezien mijn werkdagen hier tot 16 uur duren in principe, vind ik half zes echt als zo laat klinken. In Nederland was dat overigens heel normaal haha. Wel altijd lastig met vakanties dat de bezetting dan minder optimaal is.

 4. Lijkt me zo leuk zo’n Nederlandse pakketjes als je zo ver weg bent. Bloed doneren is eigenlijk maar een hele kleine moeite, maar ik ben er zo huiverig voor terwijl ik er zoveel mensen mee kan helpen. Toch maar eens wat meer in verdiepen van de week. Taartjes mag je zelfs als ontbijt eten, dus ik snap dat wel als voorgerecht en nagerecht, nog gefeliciteerd trouwens met je vriend :). Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *