surinamerivier

TroetelWEEK#16: Paramaribo en BBQ

Mijn chillweekje bleek achteraf toch iets drukker dan ik dacht, maar het was nog steeds aardig rustig hoor. Ik kreeg hernieuwde energie en was bij een barbecue. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

weekoverzicht

Vandaag was ik nog even in Paramaribo. Na een lekker ontbijtje in het hostel heb ik eerst nog even een hele tijd zitten kletsen met de eigenaar. Rond half elf was het tijd om naar Fort Zeelandia te gaan. Op zondagochtend wordt daar een gratis tour gegeven. Dat betekent dat je wel entree betaalt, maar de gids is gratis. De twee dames die ik in het hostel had ontmoet waren er ook. Ik was al eens eerder in het fort geweest, maar heb toch weer wat nieuwe dingen geleerd. Na de tour heb ik samen met de dames even zitten lunchen met een lekkere bang bang salade. Het werd omschreven als Surinaamse zalm en smaakte zeker erg goed. Een paar uur later was het alweer tijd om met de taxi terug naar huis te gaan. De koelkast zat vol met allemaal hapjes die vriendlief had gekregen van de buurvrouw. Aangezien ik dit weekend had opgelet met geld uitgeven gingen we buiten de deur eten. Ik had weer eens zin in Javaanse saoto soep.

Maandag

weekoverzicht

Vandaag was een rustige dag. Ik nam een lekker vol bakje met hapjes van de buurvrouw mee naar het werk. Het was de eerste dag van de snuffelstagiaire en ze vond het heel spannend. Na het werk was het weer een keer tijd voor een pizza. Om te compenseren ging ik daarna naar het zwembad haha. Ik heb wat baantjes gezwommen terwijl vriendlief tennisles had. Bij thuiskomst ging vriendlief naar een uitvaartdienst van iemand die in het project zit waar hij mee helpt. Ja, dat soort dingen gebeuren natuurlijk ook gewoon. Ik deed thuis nog een handwasje van mijn ondergoed en toen was de avond wel klaar voor mij.

Dinsdag

weekoverzicht

Vriendlief kwam gezellig lunch brengen op mijn werk en samen eten. Het was weer tijd voor yoga. Een van de collega’s is een aantal keer mee geweest en zegt steeds dat ze weer een keertje wil gaan. Ik blijf haar meevragen, maar ze zegt steeds op het laatste moment toch dat ze andere dingen gaat doen. Deze keer reed ik onderweg langs haar huis, maar ging ze toch weer niet mee. De bedoeling was om na yoga meteen door te gaan naar de tennisbaan, maar ik besefte mij dat ik mijn tennisschoenen was vergeten. Op slippers kan je niet tennissen, dus moest ik toch maar eerst terug naar huis. Mijn vriend was daar bezig met stokbroden bakken. Toen ik later naar tennis fietste ben ik net aan de roedel honden ontsnapt. Ze gingen met zijn allen achter de fietser voor mij aan. Bij tennis kreeg ik te horen dat ik één van de mensen ben die binnenkort waarschijnlijk naar de volgende klas mogen. Jippie!

Woensdag 

weekoverzicht

In mijn werk is het belangrijk om supervisie te hebben, om je eigen proces in de gaten te houden en te blijven reflecteren. Ook is het een verplicht onderdeel van een opleiding die ik volg. Vandaag had ik eindelijk mijn eerste Skype supervisie en het was erg fijn. Gewoon even kunnen praten met een onafhankelijk persoon. Ik heb er een nieuwe boost van gekregen wat betreft mijn positie hier in het werk en ben meteen met een aantal dingen aan de slag gegaan. Na het werk heb ik even geschreven op het balkon. We hadden vanmiddag een uitnodiging gekregen om in de avond te komen barbecuen bij de Nederlanders.  Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Er waren allemaal mensen bij die ik nog niet had ontmoet. Het was wel weer even gezellig zo’n avondje.

Donderdag

weekoverzicht

Na het werk was het tijd om te werken aan mijn verslag over de Suriname Fashion Week. En dan vooral de foto’s dus. De serviceman voor de airco stond weer plotseling voor de deur. Hij maakte de airco open en heeft wat schoongemaakt. Of de airco het nou beter doet? Ach ja, we merken het wel. Vriendlief had trouwens weer een heerlijk rozijnenbrood gebakken. Nog lekkerder dan de vorige! Ik kan hier wel aan wennen hoor. Toen ik eindelijk klaar was met de Fashion Week was het alweer tijd voor mijn tennisles. Gelukkig kon ik vandaag meerijden met de buurvrouw zodat ik niet langs de enge roedel van blaffende honden hoefde. .

Vrijdag 

weekoverzicht

Na het werk moest er iets met de aubergines gebeuren, dus ik heb ze maar weer in de oven gedaan. Dat is nooit verkeerd. We wisten niet wat we er deze keer bij zouden doen qua eten, dus zijn we maar buiten de deur gaan eten. Sowieso was de olie ook op, dus konden niet alle aubergineschijfjes in de oven. Een vette hap werd het met patat en hamburger. ‘Lang niet gezien’, werd er nog gezegd door het personeel. Ja, men herkent je snel. En zeker onze combinatie denk ik. Na het eten gingen we eens een kijkje nemen bij de tennisbaan op vrijdagavond. Dan kan je er eten en zou er ook gezelligheid moeten zijn hadden we gehoord. En inderdaad , er werd een wedstrijd gespeeld en er zaten meerdere mensen te kijken en aan de bar. We hebben ons daar zeker even vermaakt met allebei en gingen tegen half 11 weer naar huis.

Zaterdag

weekoverzicht

Mijn vriend en ik hebben besloten om samen aan mindfulness te doen. Deze ochtend hebben we dus ook met onze ruggen tegen elkaar gezeten (warm!) en mindfulness gedaan. Het was zo’n typische dag met allerlei klusjes, zoals de was doen. Vriendlief bakte weer een lekker brood met zongedroogde tomaatjes erin. Bij naailes maakte ik eindelijk mijn kokerrok af, tenminste bijna. Ik moet nog een knoopsgat maken. Ik heb meteen mijn maten opgenomen om een tennisjurkje te maken. Mijn plan is een lekker felgekleurd jurkje te naaien. ’s Avonds hadden we weer een keer een spelletjesavond. We waren met vijf wat precies druk genoeg was. Tegen een uur of twaalf hadden we het wel gezien.

Komende week heb ik een extra vrije dag, want op maandag is het de Dag der Marrons. Ik heb een aantal borrels en verder gebeuren er vast weer ongeplande dingen.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

2 gedachten over “TroetelWEEK#16: Paramaribo en BBQ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *