paramaribo

TroetelWEEK#15: sterren en de Fashion Week

Ik typ dit weekoverzicht vanaf een balkon in Paramaribo, omdat ik er weer even lekker een weekendje tussenuit ben. Het gaat wat lastig op een tablet die niet goed verbinding wil maken met de wifi, maar ik zet gewoon door. Lees je weer mee over de stroomstoring en de Fashion week?

Zondag

weekoverzicht

Ik was ontzettend van plan om vandaag productief te gaan zijn, maar ik bleek toch een soort kater te hebben van de Parbo Nights. In ieder geval was ik nergens toe in staat. Het was zo erg dat vriendlief maar snoep voor me haalde. Ik lag in bed. De hele dag. Op de app kreeg ik een heel toepasselijk gedichtje toegestuurd. Het was al half zeven ’s avonds toen ik toch maar ben opgestaan en wat soep heb gegeten. Mijn vriend had namelijk een heerlijk tomatenbrood gebakken. Toen voelde ik me overigens ook opeens weer beter.

Maandag

weekoverzicht

Via Airbnb ontving ik een berichtje van de vrouw waar we bij gaan verblijven in maart dat we moesten zorgen dat we onze tickets snel boekten, omdat het een drukke periode gaat zijn rondom carnaval. Dus dat deden we. Nu is onze vakantie nog definitieve! Na het werk heb ik even geschreven en toen moest ik nog een ontbijtkoek maken. We hebben geen mixer, maar eigenlijk lukte hij goed. Vriendlief was gaan tennissen dus ik had lekker even het huis voor mezelf.

Dinsdag

weekoverzicht

Na het werk vertelde vriendlief mij dat zijn brood was mislukt, maar dat ik even ernaar moest kijken of we er nog wat mee konden. Was het een geweldig groot gelukt brood met rozijnen! Hij heeft de broodbaksmaak helemaal te pakken. Ik moest al snel naar yoga waar het een vakantieklasje bleek. We waren met vier mensen. Omdat ik best lang in een hoofdstand had gestaan waren mijn armen best vermoeid. Toch ging ik even mee tennissen voor de les en toen was het tijd voor de echte les. Tijdens mijn opwarmingsrondje rennen werd het plotseling pikkedonker. De stroom was uitgevallen. Whaa, je zal maar in het zwembad liggen. Na een kwartier wachten zijn we met de groep in het donker naar huis gaan fietsen. Wel onder een mooie sterrenhemel. Thuis aangekomen had vriendlief al kaarsjes aan en sleurde ik hem naar buiten om samen naar de sterren te kijken. Aangezien alles donker was was er helemaal geen lichtvervuiling. Prachtig! Het werd wel vroeg slapen.

Woensdag

weekoverzicht

Bij het wakker worden was er gelukkig weer stroom. Later las ik bij het nieuws dat het door een vleermuis kwam?? Die was ergens tegenaan gevlogen waardoor er kortsluiting kwam ofzo. Het was ook weer tijd voor een nieuwe Theegeleut. Toen ik ’s middags na het werk thuis was kwam er volledig onverwachts  een mannetje langs voor de airco. Onze verhuurder had gezegd dat dat allemaal ingewikkeld was met onderhoud van airco’s, maar niet dus. Er is gewoon iemand die dat doet. Er lagen nog twee aubergines (hier: boulanger op z’n Frans uitgesproken) in de koelkast en twee zoete aardappels dus die heb ik in de oven gegooid. Wat saté erbij en klaar was de maaltijd. Onze kattenoppas houdt ons uiteraard op de hoogte en stuurde weer een lieve mail.

Donderdag

weekoverzicht

Toen ik tijdens de werkdag even van mijn kamer af was geweest en weer terugkwam was er iets voor me achtergelaten: fiadoe (Surinaamse koek). Heel lief, want ik had een tijdje geleden gevraagd wanneer de koekverkoper het weer zou hebben. Hij had het onthouden. Terwijl ik net gegeten had wilde ik toch nog een stukje proeven. Uiteindelijk heb ik het hele stuk ‘geproefd’. Na het werk stond vriendlief klaar met een pizza die we buiten op het balkon opeten.  Het was ook meteen yoga tijd daarna. Omdat we maar één sleutel van het huis hebben moest ik die eerst ophalen bij vriendlief die tennisles had. Heel onhandig. Daarna kon ik pas weer naar huis. Thuis was het tijd om in te pakken voor het weekend en de foto’s toe te voegen aan het artikel over Menimi. Een uur later moest ik meteen door naar tennisles. Ik won een prijsje: een flesje oranje Fanta. Ik ging veel te laat slapen, omdat ik toch steeds weer dingen bedacht die ik mee moest nemen het weekend.

Vrijdag

weekoverzicht

De wekker ging vroeg, omdat ik naar Paramaribo ging. Het was namelijk het weekend van de Suriname Fashion Week. Vlak na aankomst had ik afgesproken met een ‘collega’ om een kijkje bij haar op het werk te komen nemen. Het duurde echter heel lang voordat ik een taxi had en vervolgens stonden we ook vast in het verkeer. Vijfenvijftig minuten te laat kwam ik aan, maar gelukkig was haar latere afspraak een uur vroeger gekomen. Het paste perfect. Na even gekletst te hebben ging ik met al mijn spullen weer terug en checkte in bij hetzelfde hostel waar ik laatst ook al was. De eigenaar herkende me nog en was superaardig. Ik had nog helemaal niets gegeten dus ging wat eten bij Souposo. Ik had er goede verhalen over gehoord en ja hoor. Heerlijk broodje met hummus! Toen ik in het hostel vroeg waar ik een sleutel kon laten bij maken namen zij de sleutel gewoon in en gingen het voor me regelen! Wat een service. Toen was het tijd voor een dutje. Rond een uur of half 7 ging ik douchen en mij voorbereiden voor de Fashion Week. Het bleek echt letterlijk om de hoek van het hostel. Er komt nog een verslagje van 😊

Zaterdag

weekoverzicht

Ik was vroeg wakker en tijdens het ontbijt raakte ik in gesprek met een jongevrouw uit Frankrijk. Zij had haar eerste dag en samen zijn we toen naar de Centrale Markt gegaan. We hebben een beetje gelopen langs de Waterkant en door het centrum en langs de Sint Petrus kathedraal. Nadat we geluncht hadden kwam ik iemand tegen waarmee ik een paar maanden geleden in Nederland in een workshop pom maken heb gezeten. Bij terugkomst in het hostel werd mij verteld dat het helemaal gelukt was met het kopiëren van mijn sleutel. Dat scheelt straks weer. Dan hoeven vriendlief en ik niet de hele tijd af te stemmen wie waar wanneer met de huissleutel is. ’s Avonds was het weer tijd voor de Fashion Week en mijn nieuwe maatje uit het hostel ging mee. Heel spontaan sloot er ook nog een andere Nederlandse vrouw bij ons aan. Gezellig!

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe werkweek. Ik heb eigenlijk geen bijzondere dingen gepland, dus het wordt vooral een chillweekje denk ik.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

16 gedachten over “TroetelWEEK#15: sterren en de Fashion Week”

 1. Alweer een goed gevulde week bij jou! Tomatenbrood? Daar heb ik nog nooit van gehoord :-). Bij mij was het vooral een drukke week op het werk met veel discussies, maar ik heb dat dit weekend gelukkig uit mijn hoofd kunnen zetten.

  1. Tsja, het is brood met zongedroogde tomaatjes erin. Zoals je ook pestobrood of olijvenbrood hebt. Een hartig broodje, erg lekker dus. Gelukkig kun je in het weekend lekker afstand nemen van dat werkgedoe.

 2. Whahahaha, uiteindelijk heb ik het hele stuk geproefd, oh zo herkenbaar.

  Dat was weer een eneverende week bij jou, en die vleermuis, ja dat kan, hier niet meer zo snel mogelijk, maar vroeger ook wel. het is maar net waar ze raken en hoeveel draden er dan dicht bij elkaar zitten. min en plus effect.

  Gelukkig was het snel opgelost. Wat ik ook grappig vind, is de ontbijtkoek, als ik zo’n recept heb en geen mixer, dan ga ik terug in de tijd, werd dit al gemaakt voor de mixer bestond? zo ja, dan met de handen dus 😉 is het een recept van deze tijd, ja dan hangt het van de substantie af natuurlijk 😀

  Laat dit eventueel een tip zijn, hoe deden ze dit voor dit of dat bestond en bestaat het al zolang 😉

  X

 3. Ik krijg spontaan weer trek na al jouw foto’s en verhalen over eten joh! Zelf brood bakken… dat deed mijn moeder vroeger ook vaak, zo lekker en vooral al door die geur in het hele huis!

 4. Oh heerlijk zelfgebakken brood! Doet mijn vriend ook (lees: hij stopt de ingrediënten in de broodbakmachine) en dat brood is echt om te smullen 😀 Hij maakt het met honing ook, zo lekker!

  1. Haha, ik wilde in Nederland ook een broodbakmachine, maar het is er uiteindelijk nooit van gekomen, omdat ik me afvroeg of het echt een toegevoegde waarde had. Er blijkt nu dus dat het prima zonder kan, maar in Nederland gaan we dat niet redden natuurlijk. Dan zijn we allebei druk aan het werk.

 5. Dat lijkt me echt wel heel bijzonder om te genieten van de sterren zonder een straatlamp of what so ever in de buurt.
  Wat ideaal trouwens dat je vriend zelf brood maakt en het ook nog zwaar te pakken heeft! Liefs.x

  1. Ja, wist ik ook niet van tevoren hoor, maar soms is het toch fijn dat FB allerlei suggesties doet van dingen die je mogelijk interessant vindt. Zo zag ik de Fashion Week voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *