bananenboom

TroetelWEEK#14: zelfgebakken brood en Parbo Nights

Hm, het was eigenlijk best een saaie week haha. Maar die mogen er ook zijn en in het weekend was er wel even een feestje. Ik kijk vooral uit naar volgend weekends, want dan staat me pas echt wat leuks te wachten! Maar goed, nu eerst mijn veertiende weekoverzicht.

Zondag

weekoverzicht

Met vriendlief had ik afgesproken om deze ochtend een fietstochtje te maken van ruim twee uur. Dat klinkt best kort, maar met de tropische hitte is dat echt best wel heftig. Ook in de ochtend was het namelijk al flink warm. Uiteindelijk ben ik ook maar gewoon met mijn paraplu gaan fietsen tegen de zon. We fietsten deels langs het water en deels door de bebouwde kom zeg maar. ’s Middags kreeg ik een appje van de overbuurvrouw (mijn naaijuf) of ik haar even tegemoet kon lopen. Kregen we gewoon heel lief zelfgemaakte roti van haar! We hadden al gekookt, maar die roti konden we mooi de volgende dag eten. Op de spelletjesavond had iemand Parbo Radler meegenomen wat niet op was gegaan. Ik besloot het erop te wagen, maar had gedacht dat het bier met een toegevoegd zoet smaakje zou zijn. Dat vind ik dus echt verschrikkelijk, maar die Radler smaakt in de verste verte niet naar bier. Ik vond het eerder een soort bitter lemon. Of nee, Shandy kent iemand dat? Hartstikke lekker! Nu ben ik verslaafd aan Radler. Ik besloot ook weer eens achter de schermen van mijn blog wat te knutselen met alle nodige frustraties van dien. En nul resultaat grr.

Maandag weekoverzicht

Na het werk had ik het goede idee om weer eens een keer naar het zwembad te gaan, maar eerst wilde ik nog even knutselen aan mijn blog. Ik kreeg het maar niet duidelijk en had allerlei websites openstaan. Ik at de gekregen roti en vertrok toen maar naar het zwembad. Mijn vriend was er al blijven hangen na zijn tennisles. Ik ben welgeteld een kwartier in het zwembad gebleven. Ze hadden weer allerlei chemicaliën in het zwembad gegooid dus het water was troebel en er vlogen vervelende insecten. Maar ik heb het geprobeerd. Na thuiskomst lukte trouwens eindelijk deel 1 van wat ik met mijn blog wilde. De kleurtjes heb ik ook maar meteen even aangepast. Nu de rest nog. Mijn vriend en ik doen weer een nieuwe poging om samen een serie te kijken: Shades of blue met J-Lo.

Dinsdag 

weekoverzicht

Bij thuiskomst had vriendlief gewoon een brood gebakken! Superlekker was het. Ik bleef maar eten. Een sneetje en nog een sneetje. Bij yoga  was de docent afwezig dus waren we vroeg klaar. We doen dan alleen even de standaard oefeningen. Een jongen die ik in Menimi had ontmoet kwam nog even gedag zeggen, omdat zijn vakantie erop zat. Grappig om hem weer tegen te komen. Mijn zus stuurde een cute filmpje van mijn nichtjes. Ze hadden vloggerstyle iets opgenomen waar ze snoep gingen uittesten… Ook liet mijn zus weten dat ze heel lief een geldelijke bijdrage had overgemaakt ter ondersteuning. Naast de leuke berichtjes van mijn zus besloten meerdere mensen uit Nederland mij op deze dag een berichtje te sturen.

Woensdag

weekoverzicht

De dag begon goed, want toen ik mijn spijkerbroek pakte vond ik een briefje van tien SRD (Surinaamse Dollar) in mijn zak. Het was ook het begin van de herfst. Ik kwam een gedeelte van mijn werkdag door met het invoeren van vragenlijsten, blegh. Omdat mijn vriend zo blij was met zijn eerste brood stuurde hij mij tijdens het werk een foto van een nieuw brood wat hij had gebakken. Deze keer met rozijnen erin. En ja, ook deze was heerlijk en zag er nog iets meer uit als een brood van de bakker.

Donderdag

weekoverzicht

’s Nachts vond ik iets hards in bed, maar ik was niet wakker genoeg om te weten wat het was. Toen ik opstond kwam ik erachter: mijn activiteitstracker was uit zijn bandje geraakt. Hopelijk gebeurt dat niet een keer op straat. Alle insecten zijn hier groter. Zo vond ik bij binnenkomst in mijn werkkamer een megagrote libelle. Zo een grote had ik nog nooit gezien. Het was een rustige werkdag en ik was helemaal alleen. Gelukkig had ik in de middag nog een gesprek met iemand die de komende maanden waarschijnlijk even mee komt kijken bij ons op de afdeling: een soort snuffelstage. Het leek wel een dierentuin op mijn werk, want ik zag ook opeens een kikker in mijn werkkamer rondspringen. Precies nadat ik hem op de foto zette sprong hij zo in de prullenbak. Op het allerlaatste moment besloot ik yoga te skippen, maar voelde me daar wel heel schuldig over. Uiteindelijk had ik bedacht om voor ‘straf’ dan maar op vrijdag te gaan.

Vrijdag

weekoverzicht

Ik werd wakker met een zere keel en voelde me niet lekker. Alweer. Het voelde precies hetzelfde als wat ik twee weken geleden ook al had. Blegh, paracetamol erin. Gelukkig was het erg rustig op mijn werk, want anders had ik het niet getrokken met hoe ik mij voelde.  Mijn vriend kwam heel lief warme lunch brengen op het werk wat we samen op hebben gegeten. Toen ik naar huis ging, voelde ik me gelukkig al ietsjes beter.  Ik ging weer aan de slag met mijn blog en paste vanalles aan. Het is nog niet helemaal goed, maar komt aardig in de buurt. Gelukkig doe ik het allemaal voor de lol. Ook kwam mijn plog online. Ik hoopte wel dat ik mij op zaterdag beter zou voelen want dan zouden we naar een evenement in Nieuw-Nickerie gaan. Doordat ik mij niet lekker voelde was ik ook bijna de Skype-afspraak met mijn moeder vergeten, maar gelukkig belde zij mij.

Zaterdag

weekoverzicht

Ik voelde mij alweer stukken beter dan op vrijdag. Ik zette een potje papaya-thee, wat heel goed voor de weerstand zou moeten zijn en deed het verder rustig aan. Ook vandaag had ik een Skype-afspraak staan met een goede vriend uit Nederland. Het werd weer eens tijd voor een zelfgemaakt gezichtsmaskertje van maskerpoeder en lavendelwater. Als het opgedroogd is kan je het zo van je gezicht aftrekken. Bij de naailes is mijn rok nu echt bijna af. Maar dat zeg ik volgens mij al weken haha. ’s Avonds was het dan tijd voor Parbo Nights in Nieuw-Nickerie, een evenement gesponsord door, jawel: Parbo bier. Vooraf aten we even wat kleine snacks en liepen toen het terrein op. We waren er rond negen uur in de avond en toen begon het net een beetje drukker te worden. Aangezien het geluid keihard stond hadden we onze oordopjes in. Er was de hele avond muziek en gezelligheid tot diep in de nacht. En veel Parbo bier. Om één uur vonden wij het wel welletjes geweest. Het blijft zo bijzonder om dan midden in de nacht buiten te lopen terwijl het nog hartstikke warm is.

Nou, zo kom je de week wel weer door. Vandaag ga ik eens echt weer lekker luieren, want ik vermoed dat dat nodig is na die Parbo Nights.

Wat ga jij vandaag doen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

9 gedachten over “TroetelWEEK#14: zelfgebakken brood en Parbo Nights”

 1. Oh ja en of ik Shandy ken, hahaha heerlijk is dat, ijs en ijs koud het liefst, en heel soms in de zomer, maar dit jaar hadden we amper zomer dus heb ik dit jaar nog nul Shandy in huis gehad 😉

  het zwembad, uch… wat zonde toch! en die paraplu, daar heb ik ook al op de wel warmere dagen en ineens heftige zon mee gelopen van en naar werk, mensen keken raar op, behalve als ze uit? Juist Suriname kwamen, of Indo’s waren, whahahaha Waarom zou dat nu zijn, en zo had ik dus ook hele mooie gesprekken met die mensen onderweg, gelukkig ben ik altijd graag op tijd en zelfs de buschauffeurs vonden mij erg slim… het waren die blanken natuurlijk weer die mij echt van top tot teen op zaten te nemen, waarom loopt zij met een plu, lol.

  Wat ga ik vandaag doen, er is een Midland Classic evenement hier in de stad, stadhuisplein, stationsplein oude landwerkbouwtuigen, en op het Forum staat ook weer iets, zowaar eens in de hele stad overal wat te doen en te zien met een farmersmarket, het wordt 26 graden hier vandaag dus uhm… wat denk je waar ik ben na 12 uur, tot 5 uur, dus ik wil op tijd 😀

  Oh dat Midland classics, zijn oude auto’s dus, ze zijn nu nog een puzzeltocht aan het rijden.

  X

  1. Haha, ja ik hoorde dus voorheen bij die mensen die het heel raar vonden als mensen met een paraplu tegen de zon liepen in Nederland. Maar nu begrijp ik het helemaal hihi. Gelukkig, iemand die Shandy kent! En ik hoop dat het leuk was met die Midland classics. Het zal vast voorbij komen op je blog.

  1. Ja, ik vind libelles dus ook best eng. Helemaal als ze zo megagroot zijn. Hier heb je trouwens ook wel echt hele mooie libelles met felle kleurtjes, rood en blauw enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *