kaasfondue

TroetelWEEK#13: regen en kaasfondue

Ik heb een lekkere rustige week achter de rug en vond de ideale combinatie tussen yoga en tennis. Het lukte me zelfs om iets meer blogs te lezen, wat ik erg fijn vond. Nieuwe inspiratie is hier en ik hoop dat vast te houden. Maar eerst een nieuw weekoverzicht.

Zondag

weekoverzicht

Dit was onze laatste dag in Paramaribo. Na een beetje uitgeslapen te hebben ontbeten we in het hostel en raakten aan de praat met de eigenaar. Hij vertelde wat over de geschiedenis van Suriname en ook over je dromen najagen. Zelf heeft hij ook jarenlang in Nederland gewoond, maar vertrok een paar jaar geleden terug naar Suriname met zijn gezin. De middag was gereserveerd voor “bootje varen” met de rest. Toen we uitstapten bij Nieuw Amsterdam om even wat te eten en rond te kijken kwamen we in een helse regenbui terecht. Toen het maar niet op leek te gaan houden zijn we toch naar de boot gelopen, want we moesten nog een flink stuk terug en de taxi was al besteld. Doorweekt tot op het bot kwamen we aan. Gelukkig hadden we nog even een kwartier om warm te douchen en droge kleren aan te trekken voordat de taxi er was.

Maandag

weekoverzicht

Vandaag was het een vrije dag vanwege het Islamitische offerfeest. Ik sliep lekker uit en pakte weer eens mijn cardio op. De hondjes waren nergens te bekennen, ook gisteren al niet, maar liepen later op de dag weer vrolijk voor het huis rond. Vriendlief maakte een lekkere pastasalade voor de lunch. Na even wat ontspannen te hebben ging ik samen met vriendlief boodschappen doen voor onze spelletjesavond. En ook even het huis opruimen natuurlijk. Er waren zoveel mensen dat we in twee groepen moesten splitsen. Het was een gezellige avond.

Dinsdag 

weekoverzicht

Ik ben niet altijd even netjes met mijn spullen en een bril los in de tas laten slingeren betekent een gebroken pootje. Gelukkig was het een goedkope zonnebril. Ik was erg vermoeid na het werk,  maar besloot toch om naar yoga te gaan. Mijn vriend had vroeg gekookt waardoor ik van tevoren nog even kon eten. Vanwege vakantie deden we deze keer geen meditatie na de yoga. Dat betekende dat ik een uurtje had om te overbruggen op de tennisbaan. Yoga zit vlakbij de tennisbaan waardoor ik meteen door ging. Ik kwam wat oude groepsgenootjes tegen dus hebben we nog even samen getennist voordat ik tennisles had. Met zoveel activiteit behaal ik zeker mijn dagelijkse bewegingsdoel.

Woensdag

weekoverzicht

Vandaag was een rustige dag zonder echte bijzonderheden. Het huis waar we wonen is een gemeubileerd huis. De verhuurder ging opeens moeilijk doen over de tv die hij ons beloofd had. Hij had hem deze week beloofd en zei nu opeens dat het eind van het jaar zou zijn. Gelukkig kwam het uiteindelijk goed door de werkgever (die de huur betaalt) in te schakelen. Ik maakte wat foto’s van mijn schoenen in maat 42. ’s Avonds deed het  (tl)licht in de keuken het niet waardoor vriendlief met een hoofdlampje op een pantosti voor mij maakte.

Donderdag 

weekoverzicht

Gisteren was het roti-zaakje dicht, maar vandaag kwam mijn vriend gelukkig een roti rol brengen voor de lunch! Daar had ik zo’n trek in. ’s Middags had ik een gesprek met de directeur. Pff, met sommige mensen is het lastig te communiceren. Later op de dag had ik een overleg met een andere collega die ook al zo vreemd communiceert.  Ach ja, toen lag het internet op werk er ook opeens uit. Dat betekende wel vroeg naar huis en het recht op snoepjes en zoete frisdrank. Ja sorry. Vanuit yoga ging ik weer met een oude groepsgenoot tennissen met weer een les erachteraan. Omdat we iemand tekort hadden deed vriendlief mee met de les en deze keer won hij een prijs omdat hij een opdracht won. Bij allebei onze tennisrackets was het gedeelte waar je racket vasthoudt versleten en gelukkig was er iemand op de tennisbaan die die tape verkocht en het meteen erop zette voor ons. Het kostte echt bijna niets.

Vrijdag

weekoverzicht

Ik ging tijdens de lunch naar huis, omdat ik niets mee had genomen, maar wat is het warm overdag! Meestal zit ik dan natuurlijk in de airco dus heb dat helemaal niet zo door. Op vrijdag gaat iedereen altijd iets eerder naar huis, waardoor het fietsenrek praktisch leeg is wanneer ik vertrek. Na het werk regende het en viel de stroom ook nog eens uit. Wat te doen? Dan maar een beetje opruimen en de laatste foto’s aan de muur hangen. Nu hangen al onze vrienden en familie aan de muur. Ik ben ook maar even cardio gaan doen, maar dat was ook erg heet zonder airco. Ik verloor wel een liter zweet volgens mij. Daarna kreeg ik een geweldig idee, namelijk kaasfonduen! Omdat we geen houdertje hebben hebben we het creatief opgelost met een cakeblik met kaarsjes erin en een pannetje erop. Het was trouwens kaasfondue waar helemaal geen alcohol in zit. Inmiddels was er weer stroom, maar ik had de kaarsjes al aangestoken. Tijdens het kijken naar Desperate Housewives ben ik in slaap gevallen en werd ik gedesoriënteerd gewekt door vriendlief. Ik dacht dat het alweer ochtend was en ik door mij wekker heen was geslapen. Haha, erg gek om zo wakker te worden. Het was namelijk gewoon elf uur ’s avonds.

Zaterdag

weekoverzicht

Ik had de ochtend voor mijzelf, omdat mijn vriend een overleg had voor het project waar hij mee bezig is. Bij thuiskomst nam hij uiteraard een bak met lekkere hapjes mee terug, mjam! Ik naaide de zijkanten van mijn rok dicht, waardoor hij nu bijna klaar is! Nu gaat het er volgens mij alleen nog om om te zomen en een tailleband te maken. Hoe cool is dat! Mijn eerste zelfgenaaide kledingitem. Omdat ik twee weekenden weg was, had ik ook al twee weken geen naailes meer gehad. Ik maakte een soort stamppotje van zoete aardappel met een groente waar ik de naam niet van ken haha. Door mijn vriend gekocht, maar hij weet ook niet wat het is.

Dat was mijn weekoverzicht! Vandaag ga ik lekker een fietstochtje maken met vriendlief. Tenzij het regent natuurlijk. Fijne zondag!

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

11 gedachten over “TroetelWEEK#13: regen en kaasfondue”

  1. Mijn week was ook fantastisch, maar dan omdat ik gestart ben met vitamine D en injecties met B12 en ja ik merk het nu al, ook al is dat donderdag en vrijdag pas gestart, dinsdag weer. Heerlijk gezwommen, heerlijke middag op mijn werk de DBS beleefd, kortom… lovely!

    En de regen daar, dan meteen zonder stroom, dat maakt het wel meer avontuurlijk natuurlijk allemaal, en dat fietsen, ik zit er ook aan te denken zometeen, hier schijnt de zon, maar er staat wel wat meer wind.

    En dat wakker worden, heb ik ook weleens ja, dat is echt heel gek, hahaha dan kijk je op de klok, lig je net in bed of zo…

    X

    1. Wat goed dat je daar al zo snel wat van merkt. Er was een mast omgevallen volgens mij waardoor een groot gebied hier zonder stroom zat. Ik begreep dat er rukwinden waren, maar daar heb ik zelf gelukkig niets van gemerkt. Wel andere schade aangericht dus.

  2. Wat een fijne week weer! Je rok wordt echt mooi en ook knap gedaan hoor! Mijn week was een rommeltje. Ben wéér ziek en mijn laptop heeft het begeven. Alles gereset en nu doet ie het weer, maar heb geen office enzo meer. Beetje balen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *