faja lobie

TroetelWEEK#12: ziek zijn en Paramaribo

Bah, het was een week van mij niet helemaal fit voelen en sterker nog: ik was gewoon ziek en vriendlief ook. Een rustig weekje dus, maar we sloten goed af. Vandaag is het hier een nationale vrije dag in verband met het offerfeest. Eid mubarak! Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

weekoverzicht

Dit was de laatste dag van ons weekend in het plaatsje Menimi in het binnenland van Suriname. Dat betekent dat we eigenlijk de hele dag in de boot en de bus hebben gezeten om weer thuis te komen. Wat de reis nog langer maakte, was dat ik me niet zo lekker voelde. Ik had keelpijn, hoofdpijn en was flink aan het snotteren. Tegen een uur of negen in de avond waren we gelukkig thuis. Ik nam nog wat paracetamol en ging meteen mijn bed in.

Maandag

crackers

Ik hoopte dat ik mij vandaag wat beter zou voelen, maar ik voelde me echt veel slechter. Toen ik wakker werd was het mij meteen duidelijk. Ik kon niet gaan werken. Ik stelde mijn collega op de hoogte en heb de hele dag in bed gelegen. Ik had geen eetlust, ook omdat het gewoon niet leuk is om iets door te moeten slikken als je keel als schuurpapier voelt. Ik at dus dingen als crackers en probeerde goed te blijven drinken. Verder gingen er rollen wc-papier doorheen door al het snotteren en heb ik de hele dag paracetamol genomen. Vriendlief voelde zich ook niet lekker, maar heeft de hele dag voor mij gezorgd.

Dinsdag

weekoverzicht

Ik voelde mij gelukkig een stuk beter dan maandag en ben dus ook weer aan het werk gegaan. Mijn keel voelde een stuk beter aan en ook de hoofdpijn was nagenoeg verdwenen. Toch merkte ik wel dat ik absoluut nog niet fit was. Ik had een mail ontvangen dat er die avond een lezing over reïncarnatietherapie  zou zijn. Eigenlijk wist ik daar niets van af en geloof ik ook niet in reïncarnatie, maar vond het wel interessant om naartoe te gaan. Ook omdat ik denk dat er hier meer mee wordt gedaan dan in Nederland. De lezing viel helaas een beetje tegen, maar ik ben blij dat ik er toch heen ben gegaan.

Woensdag

weekoverzicht

Overdag zit ik tijdens het werk altijd in een ruimte met airco, maar deze dag was ik de oplader van mijn laptop thuis vergeten. Ik ging dus tijdens de lunch even langs huis om die op te halen. Het was 31 graden zag ik, maar toen ik de foto maakte versprong ‘ie naar 30 graden. Ook warm 😉 In de binnentuin van mijn werk groeien hele mooie struiken met faja lobie (vurige liefde), deze mooie rode bloem op de foto. Ik deed het ’s avonds nog steeds rustig aan, want ik voelde me nog steeds wat ziekjes.

Donderdag

weekoverzicht

Het was weer eens tijd voor wat Theegeleut. Van mijn vriend kreeg ik een berichtje: we hadden een pakket ontvangen van zijn moeder. Zij heeft een hele doos vol met lekkernijen opgestuurd. Zie dat dan: kaasfondue, drop, tahin, rijstvellen en heel veel cafeïnevrije koffie haha. Allemaal voor vriendlief, want ik drink bijna nooit koffie. ’s Avonds aten we lekker stroopwafels uit het ‘overlevingspakket’ bij de thee.

Vrijdag

stapelbed

Na het werk stapte ik samen met wat collega’s in de taxi. We gingen namelijk allemaal een weekendje naar Paramaribo. Puur toeval, want ik ging naar een workshop PMT (psychomotorische therapie) en zij gingen gewoon feesten haha. Wel handig dat we de taxi en dus ook de kosten konden splitsen. Ik sliep in een stapelbed op een slaapzaal in een heel fijn hostel midden in de stad. Van de zes bedden waren er maar drie bezet, dus het was niet heel druk gelukkig. Er was één drammerige Braziliaanse man die ook nog eens zomaar op mijn bed kwam zitten, maar gelukkig kwam er daarna ook een Nederlandse jongen die wel gewoon relaxed deed. Op een slaapzaal heb je het helaas niet voor het kiezen, maar het viel gelukkig dus mee.

Zaterdag

Ik moest vroeg op voor mijn workshop en hield alles bij met foto’s, dus wellicht verschijnt er nog een plog binnenkort. Terwijl ik bij de workshop was, kwam vriendlief ook aan met de bus en konden we meteen samen lunchen. We hadden een lekker chill dagje en ’s avonds hadden we een heerlijk diner waarna we ook nog zijn gaan stappen. Oftewel een heerlijke dag!

Het weekend is voorbij, maar gelukkig heb ik nog een extra vrije dag vandaag. Dit zou weer een ‘normale’ week moeten worden.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

5 gedachten over “TroetelWEEK#12: ziek zijn en Paramaribo”

  1. Oh gelukkig ben je weer opgeknapt! Ziek is nooit leuk, maar met 30 graden is het volgens mij nóg vervelender. Wat leuk dat pakket dat de moeder van je vriend dat pakket heeft opgestuurd! Ik krijg dat soort dingen niet zo vaak (lees: nooit), maar ik weet zeker dat mijn ouders ind ecember allemaal lekkernijen uit NL mee gaan nemen! Nu al zin in haha

  2. Pfffffffff gelukkig ben je inderdaad weer wat opgeknapt, ik hoop dat je snel weer de oude zult zijn. Hier, gefietst, ijsvogels voor het eerst gespot in Almere, wowwwwwwww en nog zoveel meer ook samen met mijn dochter gisteren.

    Vandaag weer zwemmen, vanavond, en morgen weer naar de dagbesteding naar mijn collega’s en cliënten, ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *