surinamerivier

TroetelWEEK#11: yoga en een weekendje weg

Zo, we zijn net terug van een ontspannen tripje in het binnenland van Suriname.  Daarom verschijnt dit weekoverzicht een dagje later dan normaal. In het binnenland heb ik geen laptoppie meegenomen en internet was er sowieso niet echt. Ik zal later nog een uitgebreider verslag doen van deze trip.

Zondag

weekoverzicht

Nadat we de dag ervoor na twaalven thuis waren werd ik best ‘laat’ wakker. Het was namelijk al negen uur toen ik wakker werd. Na een rustig ochtendje bakte ik scones voor de lunch en heb daarna de hele middag buiten gezeten. Ik heb een beetje vooruit zitten schrijven en series gekeken. ’s Middags had ik een Skype-afspraak met een vriendin die net in Parijs is gaan wonen. Ik was het alweer bijna vergeten totdat ik een berichtje van haar kreeg dat zij er klaar voor was. Vriendlief ging tennissen, dus we konden uitgebreid Skypen. Dat deden we dus ook anderhalf uur lang. Tijdens een rustig avondje keken we naar Linda’s zomerweek met Humberto Tan en Halina Reijn. Leuke aflevering Morgaine!

Maandag

weekoverzicht

Ik had een chaotisch dagje op het werk waarbij ik werd gebeld door allerlei instanties die allemaal wat van mij wilden. Omdat ik mijn lunch was vergeten maakte vriendlief wat voor mij en kwam het brengen.  Aan  het einde van de dag kwam ook nog één van de verdere collega’s melden dat hij zich zorgen maakt om hoe het met een andere collega gaat en of wij misschien konden helpen. Na het werk ging ik weer een keer naar yoga en voor het eerst voelde ik echte ontspanning achteraf. Het lukte mij om zowel de hoofdstand als de handstand te doen. De hoofdstand heb ik zelfs meerdere keren gedaan, omdat het zo ‘goed’ ging. Geïnspireerd door Linda’s zomerweek heb ik online naar de OK vrouw gekeken.

Dinsdag

weekoverzicht

Na het werk zat ik weer lekker even op mijn nieuwe favoriete plekje op het balkon en rondde ik de review over het Brown beauty boek af. Vriendlief kookte en kwam er daarna gezellig bij zitten. We moeten nu toch echt knopen door gaan hakken over onze vakantie naar Trinidad & Tobago, maar het leek erop dat het gewoonweg te duur wordt. Blegh. Bij tennis kregen we te horen over de verhoging van het lesgeld. Veel mensen gaan nu dus stoppen met de les. Alles wordt snel duurder en het gaat toch wel spannend worden met de economie.

Woensdag

weekoverzicht

Tijdens het werk werd ik nog even gebeld met informatie over onze trip naar Menimi. We vertrekken heel vroeg in de ochtend, maar gelukkig kan ik wel in een rijdende bus slapen. Na het werk was ik nog even met mijn blog bezig terwijl vriendlief weer een curry maakte. Via Airbnb vonden we goedkopere opties voor de vakantie dus we gaan gelukkig toch echt naar Trinidad & Tobago! We gaan misschien ook een aantal overnachtingen op een boot doen. Heel bijzonder.

Donderdag

tas

Tijdens mijn rondje blogs lezen zag ik dat Anita van Mindjoy mij genoemd had bij de blogs die zij volgt, heel erg lief van haar! Na het werk was het tijd om in te pakken voor ons weekendje weg in ‘eigen’ land. Ik had geen zin in haarverzorging dus na het wassen vlocht ik mijn haar. Dan hoef ik er even niet naar om te kijken. Ik wilde een blogpost inplannen, maar dat lukte niet meer. Dan maar niet. We gingen vroeg slapen om niet te vermoeid te vertrekken. De planning was om rond 19 uur te gaan slapen, maar het werd eerder 21 uur.

Vrijdag

weekoverzicht

In de vroege vroege ochtend vertrokken we (eigenlijk gewoon midden in de nacht) en elf uurtjes (!) later kwamen we met een korjaalboot aan bij Menimi. We hebben ons heerlijk vermaakt. Boekje mee, ontspanmodus mee en een groep leuke Surinamers. Check!

Zaterdag

weekoverzicht

Dag twee van ons uitstapje in het binnenland. We hebben vooral veel tijd in het water doorgebracht, in de rivier. Het water heeft ook gewoon een heerlijke temperatuur. Niet warm, maar ook absoluut niet koud. Anders had je mij er niet gevonden haha. Eigenlijk jammer dat we zo kort weg waren. Misschien sparen we voor nog een uitstapje naar het binnenland.

Het was fijn om even weg te zijn en nu gaan we weer een doodnormale week tegemoet. Dit weekend gaan we echter wel lekker stappen in Paramaribo.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

9 gedachten over “TroetelWEEK#11: yoga en een weekendje weg”

  1. hahahahaha oh wat gaaf dat je kon terug kijken! En ja he, ik heb zo gelachen om zijn verhalen in de Bijlmer en over Surinamers 😉 Vooral die hond, ik moest even nadenken ook weer, is alweer even geleden voor mij natuurlijk dat ik ie aflevering zag 😀

    Ik wens jullie veel plezier in Paramaribo!

    Hier alles zijn gangetje met eerste keer zwemmen erbij, was gaaf, overmorgen mag ik weer 😉 Ik heb er zin in, vandaag? huishouden, denk ik, is weer nodig 😛

    X

    1. Haha, Dora the explorer! Ik denk dan altijd: titidititiDora! Ik maak mijn scones altijd een beetje anders haha. Vandaar dat ik ook geen recepten deel. Ik hou mij er zelf ook nooit aan.

  2. Wat een toffe trip op de planning! De binnenlanden van Suriname lijken me trouwens ook wel heel mooi! Ben benieuwd naar je artikelen daarover. Wij zijn net terug uit Hongkong en hebben een enorme jetlag meegenomen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *