pompelmoes

TroetelWEEK#10: tennistoernooi en ontstoken oog

Deze afgelopen week stond volledig in het teken van het tennistoernooi hier. Daarom is er niet meer online gekomen dan wat theegeleut. Zelf speelde ik maar drie wedstrijden, maar ben wel alle dagen op de tennisbaan geweest. Ik moest natuurlijk ook mijn teamgenootjes aanvuren zoals ik dat hier laatst hoorde. Dit is mijn weekoverzicht.

Zondag 

weekoverzicht

Dit was weer een echte luierdag. Met een krantje erbij. Nadat ik de hele dag een beetje heb liggen wegdommelen heb ik ook nog geschreven aan het water. ’s Ochtends kregen we een app’je van een groepsgenootje om nog even te oefenen met tennis. Na een uurtje oefenen waren we wel bekaf. Daarna rustig gechilled en een beetje naar de ondergaande zon gekeken. Die kleine salamandertjes zien we de hele dag door het huis lopen.

Maandag 

weekoverzicht

Ik merk dat ik me toch wel een beetje ben gaan hechten aan de hondjes hier voor de deur. Na het werk aten vriendlief even snel buiten de deur en gingen meteen door naar de tennisbaan voor de eerste wedstrijd. We keken eerst naar de kinderen. Daarna speelde ik zelf (dubbel) en heb grandioos verloren: 9-3. Ik baalde best wel heel erg en heb dat op een  (grappige) manier duidelijk gemaakt. Ik kan blijkbaar niet zo goed tegen mijn verlies 🙁

Dinsdag

weekoverzicht

Na het werk thuiskomen en dan zien dat de was is gedaan. Altijd fijn. Ik ging even zitten plannen met vriendlief of we het kunnen betalen om naar de hoogste waterval (Kaietur falls) ter wereld te gaan in Guyana. Dat is natuurlijk wel een hele happening. Uiteindelijk zijn we nog even wat tenniswedstrijden gaan kijken. Er bleek dat de tennisleraar zich zorgen maakte om mij. Hij was bang dat ik nu misschien nooit meer wilde tennissen na de verloren wedstrijd van maandag. Zoiets had ik namelijk gezegd, maar ik bedoelde dat uiteraard niet serieus. Vanaf de tennisbaan moest ik meteen door naar een borrelavond georganiseerd door de directeur van mijn werk en zijn vrouw. We hebben lekker gegeten en gedanst. De Nederlanders en de Cubanen, de rest niet hoor. Om twaalf uur lag ik bed op deze doordeweekse dag.

Woensdag 

weekoverzicht

Ik haalde een bakje warme lunch en zat opeens tegen een smiley aan te kijken. Tijdens het werk kreeg ik een berichtje van mijn tennispartner. Ze had een ongelukje op het werk gehad en had haar voet in het verband. Na het werk was het dus spannend wie er met mij ging spelen. Gelukkig werd het iemand die goed speelde.  We speelden een gespannen wedstrijd. Deze keer zat er echt publiek wat ging joelen en aan waves deed haha. Eindstand: 9-2.

Donderdag 

weekoverzicht

Deze ochtend werd ik wakker met een dik oog! Het voelde alsof ‘ie dichtgeplakt zat. Toen ik in de spiegel keek viel het gelukkig best mee, maar het was wel gevoelig. Ik snotterde ook een beetje. Oh nee, niet ziek worden. Ik ontbeet met zoete pompelmoes, lekker lekker. Vriendje H. kwam heel lief een zelfbereide warme lunch naar me toe brengen op het werk. Ik voelde me echter de hele dag niet optimaal en ben twee uur eerder naar huis gegaan, want ik had toch geen afspraken meer. Op de tennisbaan aangekomen was er één baan nat, zelfs nadat ze water hadden weggeveegd. Dit was de wedstrijd tegen vriendlief die ik met 9-2 verloor bah. Iedereen vroeg of ‘ie nu buiten moest slapen haha. Hij heeft gewoon binnen geslapen hoor! De tweede wedstrijd die vriendje H. eigenlijk had moeten spelen werd afgelast vanwege de natte tennisbaan.

Vrijdag

weekoverzicht

Vandaag was mijn oog echt veel dikker dan gisteren. Toch ontstoken dus. Deze keer viel het ook niet mee toen ik in de spiegel keek. Tijdens het werk kon ik met één van de collega’s verderop in het bedrijf regelen dat vriendlief en ik volgende week een tripje naar het binnenland kunnen maken. Als het goed is is het gewoon met een grote groep Surinamers, dus dat is wel leuk. Zo zijn we niet de hele tijd alleen met andere toeristen op stap. ’s Avonds aten we lekker gebakken aardappeltjes met kip en een maiskolf. Daar had ik zo’n zin in! Heerlijk zo buiten op het balkon. Vandaag waren er even geen tenniswedstrijden.

Zaterdag

weekoverzicht

Naast dat ik een groot gedeelte van de dag heb liggen luieren lakte ik ook mijn nagels in een zomers geel kleurtje. Mijn oog is alweer bijna op zijn normale dikte. Toen was het om 16 uur tijd om naar naailes te gaan. Ik naaide de rits in mijn rok en dat ging zowaar in één keer goed! De rits is best een lastig klusje. Tijdens de les was er een klein hondje wat steeds naar binnen wilde, supercute. ’s Avonds waren de laatste tenniswedstrijden, niet voor mij  gelukkig, en daarna de afsluiting met een hapje en een drankje. Alle deelnemers kregen een t-shirt en een stukje taart. Daarna was er muziek, maar het feest brak niet echt los. Tegen twaalf uur waren we er wel klaar mee en fietsten naar huis.

Heel veel tennis deze week. Gelukkig is de komende week weer normaal. Of nee, we gaan een tripje maken!

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

7 gedachten over “TroetelWEEK#10: tennistoernooi en ontstoken oog”

 1. Van die honden, jij kunt dit natuurlijk nu niet kijken, maar de laatste Linda’s zomerweek, Humberto Tan was oa een gast, en hij vertelde over zijn jeugd in de Bijlmer, hoe schoon en rustig het was, vooral nul hondenpoep in zijn tijd, dus hij kon overal spelen en voetballen en hij zegt… ‘Ja een Surinamer heeft geen hond!’ hahahaha en hij vloog zelf in de lach 😉

  Dat was een bewogen week ik ben blij dat je oog weer normaal is bijna ik hoop dat het heel snel goed komt weer.

  Wow, al een rits genaaid, ja dat is het meest lastige klusje zegt mijn moeder ook altijd, nu kan ik niet naaien, ik kan veel maar met de naaimachine omgaan is mij nooit gelukt ondanks zeer goede leraressen thuis, mijn moeder en oma, hahaha

  En mijn week, nou die heb je al mee gekregen of zie je vanzelf hoe die was 😉

  X

  1. Nou, veel Surinamers hebben honden, maar honden worden door Surinamers in Suriname niet als huisdieren gehouden. Ze zijn er om het erf te bewaken. In Nederland moet je hond wel in huis, ook met de kou enzo, en dat zijn Surinamers niet gewend. Dus weinig Surinamers in Nederland hebben inderdaad honden. Mijn moeder zegt ook nog steeds: bij mij geen dieren in huis. Dat is ze van huis uit niet gewend.

 2. Die salamandertjes zijn wel tof om te zien! Balen van je oog maar fijn dat het alweer beter gaat. Ik vind het altijd zo vervelend om iets aan m’n oog te hebben.
  Gave kleur op je nagels!

 3. Ah balen van je oog, hoop dat het inmiddels weer wat beter is! De honden lijken me ook schattig, al heb ik meer met katten dan met honden. In Bogotá hebben echt veel mensen een hond als huisdier die ze als kindje behandelen, met kleding en al hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *