weekcollage

TroetelWEEK#1: mijn verjaardag en inwerkdagen

Normaal verschijnt er op zondag een overzicht met mijn glimlachmomenten van de voorgaande week.  Nu ik een jaar in Suriname ben, heb ik besloten om niet alleen bij mijn glimlachmomenten stil te staan, maar gewoon bij de hele week. Mijn leven hier is vast veel interessanter dan in Nederland. Deze keer komt mijn verjaardag voorbij, maar ook de eerste inwerkdagen hier.

Zaterdag

weekcollage

Zaterdag 18 juni was ik jarig. De dag begon (om 0:00) met een avondje stappen met vriendlief. We gingen naar Club Next en toen naar Tequila. Na het slapen kreeg ik een envelop met het logo van mijn schoonmoeder. Een lief kaartje en wat centjes. Het cadeau van vriendlief had ik al in Nederland gekregen en ik ben er superblij mee. Een draadloze koptelefoon. In de loop van de ochtend liepen we een half uurtje naar Zus en Zo en at ik een lekker broodje pom en vriendlief een tosti. Ook aten we een appeltaartje, want taart hoort erbij op je verjaardag. Hierna gingen we nog even de stad in om te shoppen en daarna was het tijd om te chillen. ’s Avonds werd ik getrakteerd op heerlijke sushi van Sushi Ya en gingen we met de taxi terug. De avond sloten we af bij BuitenGewoon met een cocktail en cheesecake. In het appartement deed ik nog een poging tot een blogpost, maar ik was te moe.

Zondag

weekcollage
We waren vroeg wakker, maar zijn toch lang in het appartement gebleven. Ik schreef over de afgelopen periode van afscheid nemen. Weer liepen we naar Zus en Zo om fietsen te huren en aten daarna een heerlijke salade bij Lekker. Omdat we niet zo goed wisten wat te doen fietsten we toch maar terug naar het appartement. Drie minuten later brak de hemel open. ’s Avonds haalden we even snel roti zodat we op tijd bij Zus en Zo waren voor de live bongo jazz.

Maandag

weekcollage
Ook deze ochtend deden we rustig aan. Aan het einde van de ochtend brachten we fietsen terug in de stromende regen. Met paraplu op de fiets had weinig zin, zo hard kwam het naar beneden. Bij Zus en Zo droogden we op en aten onze lunch. Bij het terug wandelen werden we echter weer nat haha. We boekten alvast even een appartement voor 30 juni, want dan willen we in het centrum zijn voor Keti Koti. Het avondeten nuttigden we wederom in het appartement.

Dinsdag

weekcollage
We checkten uit met al onze koffers, werden opgehaald door onze transfer en kwamen aan in ons tijdelijke huisje. Het lijkt wel een vakantiehuisje. Voor nu prima, maar daar gaan we niet de rest van het jaar blijven. Waar we wel gaan wonen blijft een beetje onduidelijk. Vanuit mijn werkgever wordt huisvesting geregeld, maar het blijkt dat daar veel mee geschoven wordt. Nu willen ze ons mogelijk in een huis plaatsen waarvan gezegd wordt dat het overstroomd bij heftige regenval en daarnaast vol zit met muggen vanwege alle vocht. Op hetzelfde terrein wonen nog wat andere Nederlanders die voor dezelfde organisatie werken, dus daar maakten we even kennis mee. Er bleken geen lakens en handdoeken in het huisje aanwezig, maar gelukkig hadden de buren nog wat over. Ook bleek het gas voor het gasfornuis op te zijn. Lekkere start 🙂 ’s Avonds moesten we dus even buiten op zoek naar eten, maar gelukkig vonden we een goedkoop plekje.

Woensdag

rivier
Omdat ik wel een beetje fit wil worden dit jaar, heb ik na het wakker worden een half uurtje gedanst in de sauna die ons huis is. Daarna deed ik de oefeningen van dag 1 van een 30 dagen challenge. Vriendlief had helaas migraine, dus die heeft op bed gelegen. ’s Avonds had ik een etentje met mijn nieuwe collega’s. We zaten heel mooi aan het water en werden vanuit het niets getrakteerd op 5 Djogo’s (literflessen Surinaams bier) door een onbekende local. Daarna hebben we heerlijk gegeten.

Donderdag

weekcollage
Mijn eerste inwerkdag. Gelukkig woon ik tijdelijk naast mijn werk en was ik er dus binnen twee minuten. De dag bestond uit veel uitleg en veel handjes schudden. Gek is het wel om een witte jas te dragen. Dat moet hier tijdens het werk. De  doos die we een paar weken geleden vanuit Nederland hadden opgestuurd is opgehaald door vriendlief dus nu hebben we een hele lading aan levensmiddelen. Helaas was de doos met rode linzen open gegaan, oeps. Vanuit mijn werk kregen we lakens en handdoeken (baddoeken worden ze hier genoemd). ’s Avonds keken we samen naar The Sopranos en aten tosti’s.

Vrijdag

weekcollage
Mijn tweede inwerkdag. Weer veel handen geschud. Ik was vroeg klaar, want er waren geen afspraken meer gepland in de middag. Samen met vriendlief heb ik door de stad gewandeld en wat boodschapjes gehaald. We waren net samen een spelletje aan het spelen toen de stroom uitviel. Gelukkig hadden we ook waxinelichtjes in de doos gedaan en konden we gezellig bij kaarslicht verder.

Zaterdag

weekcollage

Een rustige dag waarbij ik met vriendje H. naar de markt ging en lekker veel fruit kocht. ’s Middags gingen we naar het afscheidsfeestje van mijn voorgangster. Ze vierde het bij een zwembad en er was voor lekker eten gezorgd. Het was heel gezellig en ’s avonds werden zij en haar vriend nog in het zwembad gegooid, want het was tenslotte een pool party?

Zo, dit waren veel meer woorden dan normaal, maar dat mocht deze eerste keer 🙂

Koop jij je fruit op de markt?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “TroetelWEEK#1: mijn verjaardag en inwerkdagen”

 1. Wat leuk dat je een weekoverzicht maakt nu je in Suriname verblijft. Ook leuk voor jezelf om later terug te kijken! Ik hoop dat je snel een fijne woning vanuit het werk aangeboden krijgt zonder overstromingen! Fijne zondag!

  1. Haha, ja dat hoop ik ook. Ik heb van de anderen hier begrepen dat ik het moet gaan afdwingen, want mijn werkgever zal sowieso proberen om ons in dat huis met overstromingen te krijgen.

 2. Leuk dat je ons meeneemt je week in. In Suriname spreken ze ook Nederlands?

  Echt mega stap die jullie gezet hebben en ben benieuwd hoe het verder gaat. Ook met jullie huisvesting enzo!

  Veel succes daar.

  1. Ja, we zijn inderdaad net begonnen met The Sopranos. Vandaag net aflevering 2 gezien, dus echt nog bij het begin. Ik heb het dus nog nooit eerder gezien…wat vond jij ervan (ik ga er even vanuit dat jij de serie kent zoals ieder ander mens)?

 3. Een geweldige eerste week dus, en wat klagen wij nu over een beetje regen, volgens mij als het nu daar bij jou regent is het hier niets… hahahaha

  Dat huis, ik hoop toch wel op een mooi comfortabel huisje wat jullie zullen krijgen straks, en de eerste werkdagen zitten erop en alsnog van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag!

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *