naaien

TroetelWEEK#17: feestjes en naaien

De afgelopen week had ik een extra vrije dag, maar waren er ook opeens allerlei borrels en feestjes. Ik ben dus nauwelijks thuis geweest. Ik sliep een nacht alleen en naaide er op los. Kijk je weer mee in mijn weekoverzicht?

Zondag

weekoverzicht

Misschien weet iemand het nog, ik was het zelf vergeten ahum. Vorig jaar toen ik mijn naaimachine kocht schafte ik ook een online naaicursus aan van Laudius. Ik heb daar letterlijk niets mee gedaan, maar besloot hem er weer eens bij te pakken. Dat is het voordeel van een online cursus. Die kan je nog heel lang inzien. Ik raakte weer helemaal geïnspireerd, dus heb daarna ook nog uren op Pinterest gezeten. Toen ik op het balkon zat te schrijven werd ik gebeld via Skype door mijn zus, haar man en mijn nichtjes. Het was voor hun de eerste keer Skype. Mijn zus vertelde dat ze binnenkort naar de Efteling gaan en dat mijn moeder meegaat. Dat vond ik dus al bijzonder, maar mijn moeder blijft dus ook samen met hun twee nachten in een hotel daar. Mijn moeder slaapt bijna nooit ergens anders dan thuis, maar de wonderen zijn overduidelijk de wereld nog niet uit. Bij de lunch hadden we een hele lekkere lasagne van vriendlief. Het lukte opeens om zonder haperingen twee afleveringen van HNTM te kijken! En daarna ook nog  RTL woonmagazine. Tsja, don’t judge me. De tennisles is verplaatst naar de zondag waar ik helemaal niet blij mee ben, maar helaas.

Maandag

weekoverzicht

Vandaag was een nationale vrije dag: de dag der Marrons. We hebben daar verder niets van gemerkt hier, omdat er waar wij wonen eigenlijk geen marrons wonen. Ik besloot eindelijk maar een keer koekjes te bakken. Toen ze bijna klaar waren zag ik dat helemaal uitgelopen waren en dus één hele grote koek waren geworden. Gelukkig  waren ze wel lekker, met sesamzaad en geraspte pompelmoesschil (bij gebrek aan citroenschil). Ik lakte mijn nagels in een nieuw kleurtje passend bij mijn telefoon haha. Turquoise. Rondom het huis werd opeens schoongemaakt. Dat was blijkbaar in opdracht van de huisverhuurder. Met behulp van mijn online naaicursus maakte ik spontaan een speldenkussentje van mijn oefenstofje. Ik ben er heel tevreden over. Verder heb ik een beetje luieren en ben ik ook nog met werk bezig geweest.  ’s Avonds ging ik weer eens even tennissen met vriendlief.

Dinsdag

weekoverzicht

Dit was een drukke werkdag die begon om half acht. Na het werk besloot ik niet naar yoga te gaan, want ik had een lichte hoofdpijn. Mijn vriend had weer een heerlijk brood gebakken met tomaat en olijf. Tijdens het proeven aten we zo de helft op. ’s Avonds was er vanuit het werk een afscheidsborrel van iemand die ik niet kende, maar ik moest er wel heen. Iedereen van het bedrijf was uitgenodigd en de directeur had mij en vriendlief ook nog een keer persoonlijk uitgenodigd. Gelukkig konden we meerijden in de auto van mijn snuffelstagiaire. Zij vond deze avond heel spannend. Het was druk bezocht, er waren speeches en er werden oorkondes uitgereikt. Gelukkig waren er ook drankjes en lekkere hapjes. De borrel  werd gehouden op een plek waar ze echte bitterballen serveren, maar helaas kregen we geen echte bitterballen.

Woensdag

weekoverzicht

Na mijn werkdag ging ik aan de slag met de foto’s van de fashion week. Er stond weer een nieuwe Theegeleut online, dus ik moest weer aan de slag met het volgende blogje. Gelukkig kan dat hier allemaal lekker buiten. Toen vriendlief weer terug was maakte hij wrappiza (of tortizza kwam ik later achter). Het was in ieder geval heel lekker. Ik ging daarna naar weer een borrel. Dit waren Nederlandse collega’s die een korte periode waren geweest. Ik had er geen rekening mee gehouden dat deze Nederlanders voldoende aan Suriname waren aangepast. Ik had namelijk thuis gegeten, maar er was op de borrel dus ook eten. Oeps, ik zat al propvol. Ik heb lekker gekletst met wat mensen. Door een miscommunicatie (Surinaams vs Nederlands) liet het eten even op zich wachten. Ook was het vanuit de keuken geen optie dat ik niet at, dus heb ik de roti maar meegenomen in een bakje.

Donderdag

weekoverzicht

Gisteren was ik opgestaan met best wat pijn in mijn onderrug. Helaas was dat vandaag niet echt minder geworden. Ik ben dus weer niet naar yoga gegaan. Ook was ik helemaal alleen thuis. Mijn vriend had hier te horen gekregen dat hij zijn visum moest verlengen in Paramaribo en was dus meteen onderweg gegaan. Er waren toevallig nog drie anderen die hetzelfde gingen doen, dus konden ze samen. Dat is dan dus heel gek helemaal alleen in dit huis hier. Ik was uitgenodigd voor een pannenkoekenfilmavond, dus daar heb ik geen nee tegen gezegd. We hebben eerst met een groepje bij iemand thuis pannenkoeken gegeten waarna er een aantal weggingen. Met zijn drietjes hebben we toen nog met een beamer een film gekeken. Uiteindelijk was het best laat en kam ik om half twaalf pas thuis. En dat op een doordeweekse avond.

Vrijdag

weekoverzicht

Ik kreeg van mijn vriend bericht dat hij helemaal geen stempel heeft gekregen voor zijn visum. Hij had dus helemaal naar Paramaribo hoeven te gaan. Pff. Net als die andere drie trouwens. Echt balen, want het kost toch geld: de reis ernaartoe, maar ook een hotelovernachting. En natuurlijk ook energie. Gelukkig heeft hij wel meteen nieuwe sportschoenen kunnen kopen en is naar Tulip geweest. Een grote supermarkt met allemaal Westerse producten. Waar we wonen kunnen we bijvoorbeeld geen feta of geitenkaas kopen, maar daar dus wel. Mijn vriend kwam terug met een tas vol met geitenkaas, feta, brie, risottorijst en lekkere snoepjes. Wisten jullie dat er ook gekleurde schoolkrijtjes bestaan? In de avond hadden we weer een feestje. Het begon best wel wel laat, maar we hebben het niet laat gemaakt.

Zaterdag

weekoverzicht

Zaterdagochtend besloten vriendlief en ik om weer even samen te tennissen. We waren om half elf op de tennisbaan en het was helemaal verlaten. Ook het zwembad wat erbij zit was helemaal leeg.  Terwijl we oefenden kwam onze tennisleraar even iets ophalen, dus we hebben een goede beurt gemaakt met het feit dat we buiten de lessen ook blijven oefenen hihi. Later was er toch ook nog ander leven te vinden op de tennisbaan, de katjes die er altijd rondhangen. Omdat mijn kokerrok zo goed als klaar is bij de naailes kocht ik stof om aan mijn tennisjurkje te beginnen. Hij wordt geel met blauw, aangezien er geen andere kleuren waren. Bij de naailes ben ik vooral bezig geweest met het grondpatroon van mijn jurkje tekenen en uitknippen.  We hadden allebei geen zin om te koken en zijn daarom ergens wat gaan eten.

Dit was mijn weekoverzicht. e komende week zijn er (volgens mij) geen feestjes, maar wil ik wel weer gewoon naar yoga. Mijn rugpijn is zo goed als weg. Vandaag ga ik niet zoveel bijzonders doen, behalve misschien even achter de naaimachine kruipen.

Wat ga jij vandaag doen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

11 gedachten over “TroetelWEEK#17: feestjes en naaien”

    1. Ja op zich ideaal, alleen is die winkel voor ons dus best ver weg. We kunnen er alleen heen wanneer we in Paramaribo zijn en dat is niet heel vaak.

    1. Haha, ja er liggen hier veel Nederlandse merken supermarktspullen. Ik ken Markant dacht ik van de Vomar. Maar we zien bijvoorbeeld ook producten van Oké en van de Plus.

    1. Oh ja, heb je daar ook geen feta? Ik eet in Nederland echt niet zo vaak feta, maar hier was ik wel heel blij om dat weer in huis te hebben. Gewoon lekker in een salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *