wasabi popcorn

TroetelWEEK#31: druk, druk, druk

Een hele week voorbij zonder dat het mij gelukt is om sinds het vorige weekoverzicht iets te schrijven. Het leven hier vraagt wat van me. In een documentaire over Nederlandse stagiaires in Suriname zei iemand dat er hier meer met de dag wordt geleefd, misschien is dat de reden. Ik heb in ieder geval weer een nieuw weekoverzicht!

Zondag

weekoverzicht

Vandaag was het Eerste Paasdag en ik was nog steeds in Paramaribo. Het was een echte zondag en ik heb voor het grootste gedeelte gewoon een beetje geluierd. Ik deed nog wel een poging om aan mijn blog te werken, maar belandde op Netflix oeps. Toen ik de vorige avond wat aan het drinken was vertelde ik dat ik in Trinidad de Shandy met gembersmaak zo lekker vond. Vandaag kreeg ik opeens een tasje vol met flesjes Shandy ginger uit Trinidad dus. Aan het einde van de middag ging ik even naar mijn oom en zijn vrouw toe. Daar heb ik even zitten kletsen. Ze hebben een leuk hondje, maar hij moest wel nodig naar de kapper. Het is waarschijnlijk de laatste keer dat ik ze nog heb gezien voor mijn vertrek. De tijd gaat steeds sneller… ’s Avonds heb ik gezellig even een Shandy gedronken in het guesthouse.

Maandag 

weekoverzicht

Tweede Paasdag. De dag begon met goed voor mijn tattoo zorgen natuurlijk. Op het Onafhankelijkheidsplein werd een Paaskerkdienst gehouden. Aangezien het een duur weekend was geweest was ik erg blij dat mijn geld het weekend had overleefd. Als beloning mocht ik toen dus even een lekkere salade bangbang eten. Mijn taxi was deze keer juist weer erg vroeg. Tijdens de rit heb ik zitten praten met een vrouw die naast mij zat. Dat scheelt altijd weer, want ik heb die weg nu al zo vaak gezien. Thuis aangekomen bleek dat ik de airco aan had gelaten…Heel stom.

Dinsdag

weekoverzicht

Ik moest weer aan het werk. Het was ook meteen een superdrukke dag en ik ging om kwart voor zes naar huis in plaats van om vier uur. Ik was doodop en werd van de vermoeidheid ook een soort van emotioneel. Dus ik mocht van mezelf snoep halen en chips. Ik wilde eigenlijk nog van alles doen, maar ik kon niets meer. Eindelijk startte ik met een nieuwe serie op mijn lijstje: Greenleaf en besloot ik dat het tijd was voor één van de speciaalbiertjes die mijn vriendinnen uit Nederland hadden meegenomen. Ik koos voor de Lentebock.

Woensdag 

weekoverzicht

Na het werk was ik helemaal klaar om te gaan boksen. Ik had mijn sportkleding al aan, maar besloot op het laatste moment toch niet te gaan. Mijn rug trok nog iets teveel van de tattoo, dus dat leek mij de beste beslissing. Een vriend kwam eten brengen: rijst met doks (eend). Doks is niet mijn favoriet, het wordt hier veel gegeten, maar ik hoefde zo dus niet te koken haha. Hij bleef nog even hangen terwijl ik een sollicitatiebrief afschreef voor een opleidingsplek in Nederland. Ik besefte mij veel te laat dat ik het tijdsverschil mee moest rekenen in de reactietermijn. Ik was dus twee minuten te laat klaar. Helaas. Bij mij op het balkon dronken we de laatste twee Shandy en toen hebben we toch ook nog de Djogo (literfles Parbobier) open gemaakt. Het was gezellig.

Donderdag 

weekoverzicht

Vandaag had ik weer een Skypegesprek met de universiteit in Nederland. Het ging over de voortgang van de huidige stagiair. Zijn stage verloopt al sinds het begin erg moeizaam en het einde nadert nu. Pas nadat ik naar tennis was geweest besefte ik mij dat vergeten was om daarvoor naar yoga te gaan. Na het werk had ik nog even wat ingrediënten voor een salade gehaald en ’s avonds maakte ik dus nog even een salade voor de lunch op vrijdag en ook meteen één voor maandag.

Vrijdag

weekoverzicht

Op het gebied van werk is het echt een hele drukke week geweest en ik was supermoe. Toch keek ik vooral uit naar de boksles. Voor de les kocht ik nog even een Mars, maar hij was heel anders dan in Nederland: geen caramel… En ja, boksen was fijn. Zo was ik ook weer in staat om ’s avonds naar een afscheidsfeestje van één van de Nederlandse collega’s te gaan. Het feestje was buiten en ik heb mij goed vermaakt. Lekker kunnen dansen en om een uur of twee ging ik nog met mijn Surinaamse vriendengroepje poolen. Rond vier uur ging de tent sluiten en gingen we nog even op zoek naar eten. Er was nog één Chinees open die ook op het punt stond om te gaan sluiten. We aten het eten dus buiten op en rond vijf uur lag ik in mijn bed.

Zaterdag

weekoverzicht

Natuurlijk was ik om een uur of acht alweer wakker… Nou ja, het leven gaat ook gewoon weer door natuurlijk. Ik moest weer mijn huishoudelijke taken doen en groente en fruit halen op de markt. Al sinds woensdag had ik zin in roti, maar kon het nergens vinden. Vrijdagavond haalde ik ergens eten waar ze mij hadden verteld op zaterdagochtend roti te verkopen. Eindelijk had ik mijn roti en wat smaakte die lekker. In de middag nam ik weer even een paar uur de tijd om bij te slapen, want ik had ook afgesproken om naar voetbal te gaan kijken hier in het stadion. Om vijf uur begon de eerste wedstrijd en bij de tweede wedstrijd speelden ook nog twee Nederlandse collega’s mee. Zij waren speciaal vroeg gaan slapen gisteren en hadden niet gefeest, omdat de wedstrijd om het semi-kampioenschap ging, maar helaas verloor hun team. We hebben nog even wat gehangen en gekletst en ik wilde vroeg gaan slapen, maar opeens was het alweer half elf. Niet heel laat, maar wel later dan ik in mijn hoofd had. In de kast lag nog een zakje wasabi popcorn. Die was ik bijna vergeten, maar ik besloot het nu toch maar te proberen. Wat een teleurstelling: ik heb nergens wasabi geproefd.  Het was eigenlijk vooral heel erg zout.

Als ik dit zo aan het typen ben merk ik inderdaad dat ik een beetje met de dag leef. Ik hou ervan! Mijn week was in ieder geval weer aardig gevuld. En ja, het viel mij ook op dat er vaak alcohol voorbij kwam. Ik hoop dat mijn werkweek de komende week iets rustiger is. Aangezien 1 mei hier een vrije dag is (dag van de arbeid), ben ik aan het overwegen het weekend weer door te brengen in Paramaribo. Jullie zullen er volgende week over lezen in een nieuw weekoverzicht. Voor de Nederlanders zit Koningsdag er natuurlijk aan te komen. De Nederlandse ambassade organiseert hier ook een Koningsdagfeest, maar ik ben van plan daar ver weg van te blijven haha.

Wat zijn jouw Koningsdagplannen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

2 gedachten over “TroetelWEEK#31: druk, druk, druk”

  1. Dit was een enerverende week, hahaha en Koningsdag, ja uh niks?

    Ik zal denk ik ergens de tv aanzetten en dat is het dan… lekker thuis, Netflix denk ik, ben net aan The Goodwife gestart.. kortom nog 6 seizoenen te gaan van de 7 😀

    X

  2. Oh de tijd gaat inderdaad snel, te snel ook in jouw geval. Op Koningsdag ben ik van plan om de bloemetjes buiten te zetten, is alweer lang geleden. Geniet van je week meid. Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *