butterfly tattoo

TroetelWEEK#30: nieuwe tattoo en een motorritje

Vrolijk Pasen! Ik vind deze periode in het jaar altijd heerlijk met al die extra vrije dagen. Zo kon ik ook dit lange weekend naar Paramaribo en even lekker ontspannen. Alhoewel ontspanning, het was vooral een stoer weekend! Lees je mee met mijn nieuwe weekoverzicht?

Zondag

weekoverzicht

Dit was de laatste ochtend met mijn vriendinnen uit Nederland. We ontbeten samen, ik liet ze even mijn werkplek zien en daarna was het wachten geblazen. Wachten totdat de taxi kwam. En toen kwam het afscheid natuurlijk. Als je een hele week zo intensief met elkaar hebt opgetrokken is het echt even lastig om afscheid te nemen. Wel superleuk om te merken dat zij zo verliefd zijn geworden ook op Suriname. Voordat ze mij kwamen opzoeken hadden ze allebei Suriname niet op hun wensenlijstje staan.  Na nog even wat geluierd te hebben ging ik ’s avonds nog even kijken bij de tennisbaan. Daar heb ik toen nog even gehangen met wat mensen.

Maandag 

weekoverzicht

Vandaag was het gewoon weer tijd om te gaan werken. Het leek echt zo lang geleden, maar ik was maar een week vrij geweest. Op verzoek hadden mijn vriendinnen pijnboompitten meegenomen en ik heb ze natuurlijk meteen even gebruikt. Ik vind pijnboompitten zo lekker. Mijn enkel was helemaal dik door een beet van iets. Ik ben toen maar niet naar yoga gegaan, maar wel naar tennis. Daarna bleef ik weer hangen op de tennisbaan, maar deze keer niet zo lang als op zondag. Op mijn blushkwast zag ik opeens dit baby’tje zitten.

Dinsdag

weekoverzicht

Na het werk nam ik eindelijk weer eens de tijd om wat blogs te lezen. Het gaat mij de laatste tijd erg slecht af. Op de een of andere manier kom ik re niet echt aan toe. Ook at ik het laatste restje zelfgemaakte pindakaas op die een van mijn vriendinnen had meegenomen.  Ik eet hier nauwelijks brood en al helemaal geen zoet op brood, dus het was wel alweer een tijdje geleden dat ik pindakaas had gehad. Verder gebeurde er weinig boeiends deze dag.

Woensdag 

weekoverzicht

Ik was aanwezig bij de opening van een GGZ. Dat betekent in Suriname wat te drinken en vooral ook lekkere hapjes. Het was een drukke dag, maar gelukkig kon ik na het werk weer naar boksen. Even lekker alles eruit meppen. Vorige keer merkte ik dat ik weinig energie had, waarschijnlijk door onvoldoende eten. Deze keer heb ik echt de hele gegeten en merkte dat ik in ieder geval meer kon geven. Ik mocht zelfs even tegen mijn collega boksen, wat ik eigenlijk helemaal niet leuk vind. Maar gelukkig hoefde we niet echt echt te sparren.

Donderdag

weekoverzicht

Wederom een drukke werkdag, ook omdat vrijdag uitviel. Zo druk dat ik alleen ontbeten had. Na het werk moest ik mij haasten om mijn tas nog in te pakken, eten te halen, de naaimachine weg te brengen en op tijd te zijn voor de taxi. Ik had weer dezelfde chauffeur als laatst die gewoon teveel treuzelt. Ik was daarom ook een uur later op mijn bestemming dan vorige week. Ik ben nog even wezen chillen. Dat betekent de achterbak van de auto open, muziekje aan en drankje erbij. Het plan was om op tijd te gaan slapen, maar we bleken een lekke band te hebben dus het werd iets later dan mijn bedoeling was geweest.

Vrijdag

weekoverzicht

Het was een rustige ochtend. Via whatsapp had ik met de tattoo artist afgesproken om elf uur. Het is Suriname dus ik kwam om 11:45 aan. Hij was er nog niet. Toen ik belde zou hij er zo aankomen. Een uur later was hij er. Tsja, zo gaat dat soms. Ik heb even uitgelegd wat ik in gedachten had. Hij tekende het uit op mijn rug en toen gingen we aan de slag. De eerste helft viel aardig mee. Maar hoe hoger, hoe pijnlijker. Ik raakte op een gegeven moment een soort van overprikkeld en duizelig zelfs. Bij die overprikkeling is eigenlijk iedere aanraking teveel. In het laatste kwartier wilde ik echt huilen. In totaal duurde het prikken maar anderhalf uur, dus het ging eigenlijk aardig snel. Hij maakte nog een heel slecht belichte foto van mijn kersverse tattoo. Ik kwam dit bord tegen en vond het heel grappig dat er dus blijkbaar mensen zijn die denken dat zo’n bord niet voor hun geldt. ’s Avonds ben ik weer even gaan chillen bij de Waterkant. En toen proberen te slapen op mijn buik.

Zaterdag

weekoverzicht

Voor mijn tattoo moest ik op zoek naar Bepanthen zalf. Ik moest in Noord zijn dus ik huurde een fiets voor vier uurtjes.  Noord is bekend gebied.  Toen mijn ex en ik hier anderhalf jaar geleden op vakantie waren hadden we een appartement in Noord. Toen ik mijn zalf had ging ik dus ook even spontaan langs bij onze verhuurster,  maar ze was er toevallig niet. Ik verzorgde mijn nieuwe schaafwond  (tattoo) even goed en haalde een lekkere roti bij Roopram. Roopram is een bekende (roti)keten in Suriname. Ze hebben ook filialen in Nederland. Aan het eind van de middag stond mijn tweede stoere ding van dit weekend gepland, namelijk mijn eerste motorritje met een van de mannen uit mijn vaste guesthouse. Ik vond dit het in het begin echt supereng. Helemaal omdat je dan 100 km per uur gaat terwijl je niet beschermd bent(ik had alleen een helm op). Maar al snel was het superleuk. We reden naar fort Nieuw Amsterdam (over de hele hoge Wijdenboschbrug) en daarna weer terug. Toen ik zei dat ik het jammer vond dat het alweer was afgelopen reden we toch opeens een extra rondje naar Leonsberg. ’s Avonds stond vervolgens een avondje stappen gepland met de eigenaar van het guesthouse. Helaas is het paasweekend geen goed stapweekend in Suriname, dus hebben we alleen een aantal drankjes gedronken.

Zo het was weer een drukke week, met wel een heerlijk weekend aan het einde. Ik geniet van mijn vrije tijd. En van mijn stoerheid hihi.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

7 gedachten over “TroetelWEEK#30: nieuwe tattoo en een motorritje”

 1. Wauw, die tattoo’s op je rug, prachtig! Gelukkig staat er ook een goede foto tussen.

  Ik heb weer genoten van jouw verslag met foto’s en hier? Nah, niet om over naar huis te schrijven mijn afgelopen week, hahahaha

  X

 2. Jouw tattoo! Wat ontzettend mooi en gaaf!
  Is die in anderhalf uur gezet??

  Blijf t leuk vinden om te lezen hoe sociaal leven je daar hebt met feestjes, drankje hier , drankje daar.. klinkt alsof je het goed naar je zin hebt daar. Leuk!

 3. Lijkt me inderdaad erg pijnlijk zo’n tattoo. Ik heb er zelf trouwens helemaal niks mee maar vind het altijd wel kunstwerken om te zien. Leuk dat je vriendinnen uit Nederland ook zo onder de indruk zijn geraakt van Suriname!

 4. Ah dat beestje, zo schattig! Mooie tattoo zeg! Lijkt me echt mega pijnlijk. Soms zeggen mensen dat ze niks voelen, maar jij had er dus ook wel last van. Heel mooi geworden!

 5. Wauw je tattoo, hoe stoer! Kan me voorstellen dat het op een gegeven moment even genoeg was, maar heel erg nice!
  Zo´n motorritje lijkt me ook wel wat, vooral in zo´n omgeving, heerlijk! Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *