Tony's

TroetelWEEK #33: een promotie en een boel creativiteit

TroetelWEEK nummer 33. Vroeger waren alle getallen die uit drieën bestonden mijn lievelingsgetallen. Afgelopen week was niet per se mijn lievelingsweek, maar ik ga het wel over mijn lievelingsmomentjes hebben, mijn glimlachmomenten. Deze week iets met een promotie en een boel creativiteit.

Al een aantal dagen wilde ik miniquiches maken. Alle ingrediënten waren in huis. Zondagavond om 20 uur vond ik het weleens tijd worden. Heel handig als lunchhapje. Helaas zaten ze steeds al in mijn mond als ik een foto wilde maken.

Tony's

De volgende avond gingen vriendlief en ik bij een bevriend stel eten. Twee mama’s to be. Vanwege de nieuwe rondingen werd degene die zwanger is een Dove-model genoemd, jup. Na het eten kwam Tony ook nog op bezoek ; -)

Tijdens ons quality time dagje hebben vriendjelief en ik veel tijd samen doorgebracht. Zelfs toen ik even naar de hobbywinkel wilde ging hij mee.

promotie glasschildering

Een vriendin van mij is vorig jaar gepromoveerd en nu was haar man aan de beurt. Wij waren aanwezig en dit is altijd zo iets bijzonders. Al die professoren in gekke pakjes en iemand met een staf die roept: Hora est!

En in de hobbywinkel heb ik wat naaispulletjes gekocht voor mijn naaimachine. En twee naaitijdschriften. Ik was eigenlijk nog nooit in een hobbywinkel geweest, maar heb mijn ogen uit gekeken.

plantenhangers plantenhangers

Toen ik in de winkel vroeg om touw waar ik een plantenhanger van kon maken kreeg ik een vraag terug: Bedoel je touw voor macramé? Nou ja nog nooit van gehoord, dus ik denk het niet, antwoordde ik. Totdat ze verduidelijkte wat macramé is: touwen knopen. En dat was precies wat ik wilde. Haha, ik heb dus gemacramé’d (of gemacrameed). Ik voelde me heel creatief en het ziet er hartstikke gezellig uit!

Voor mijn beschilderde kastjes zocht ik nog blanke lak en bij de Action vond ik transparante spuitlak. Wat een uitvinding. Ik heb het wel even buiten gedaan op advies van vriendje H. En buiten zag ik een ontzettende walm van uitlaatgassen uit de spuitbus komen. Vast niet zo gezond. Ze hangen bijna aan de muur.

pizza

Vriendlief en ik zouden elkaar net mislopen thuis dus tien minuten voordat ik thuis was vroeg ik of hij mijn pizza alvast in de oven kon doen. Superrelaxed om alleen thuis te komen en direct de pizza uit de oven te kunnen halen na een lange werkdag.

Ik had weer een afspraak bij de psycholoog en onze conclusie was dat ik goed in proces zit.

En Bloglovin’ gaf aan dat ik 50 volgers heb! Superleuk, een mijlpaal en bedankt iedereen die mij volgt!

poes kat

En tot slot is niets leuker dan ’s ochtends je slaapkamer uit komen en dan deze twee te zien wachten ♥

Dit waren weer mijn glimlachmomenten van de afgelopen week. Ik ben een hoop creatieve dingen van plan. Ook heb ik een nieuw thema voor mijn blog gevonden waar ik even mee aan de slag ga. Hopelijk snel online.

Wat waren jouw glimlachmomenten?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “TroetelWEEK #33: een promotie en een boel creativiteit”

  1. Oh ja, dat kan ik mij wel voorstellen van je eigen huis. Ik zie net dat je er ook over geschreven hebt. Dat heb ik helemaal gemist. Ik ga je post nog even bekijken!

 1. Whahahaha macramee ja dat heeft mijn moeder nog gedaan en het allerleukste is, is dat zij het basisboek nog heeft uit de seventies, toen was dat in, ze heeft zoveel zitten knopen, jij hebt nu alleen hangers gemaakt voor die potten, maar je kunt dus hele knoopsessies om de pot IN te hangen maken ook, dat deed zij, en tassen zelfs en fruitmanden om te hangen in de keuken, je kunt het zo gek niet bedenken, dat boek ligt nu hier, maar ik snap de patronen niet zo goed, dyscalculie, dus ik raak al in de knoop tijdens het volgen van het patroon, lol.

  En jouw katten, jaaaaaaaaa dat is altijd een glimlach waard, mijn glimlach momentjes is in de afgelopen week toch wel mijn blog en alle reacties en humor van dien 😉 Het was thuis om het zo maar te zeggen een rustige week en vrijdag dan wel bezoek gehad ook en we hebben zo gelachen samen, ook leuk en ja humor heeft centraal gestaan, en straks ga ik even de katten van mijn vrienden bezoeken en verzorgen voor zijzelf morgen weer thuis komen.

  X

  1. Haha, ik wist dus echt niet wat het was dat macramé. Misschien moet ik er nog eens meer over Googelen. Nu ik de creatieve spirit te pakken heb 😉 Wat lief dat je voor hun katten zorgt.

 2. Wat gaaf dat de planten hangen. Vroeger zag ik dit ook heel vaak, dit schiet mij nu opeens te binnen, dit was helemaal happening toch?

  Gaaf om zo een Hora est mee te maken 😉 Werd het echt na één afgesloten?

  1. Ja blijkbaar was het in de jaren ’70 volgens mij helemaal hip en happening. Wist ik niet, maar op zich heb ik wel altijd een voorkeur voor dingen van vroeger haha.
   Nou, de Hora est wordt geroepen na een uur verdediging van het proefschrift. En dan moet er inderdaad echt afgesloten worden.

 3. Toen ik laatst tegen iemand zei dat ik die netten waar je bloempotten mee kunt ophangen zo leuk vond, kreeg ik de opmerking dat dat ouderwets was. Ik blijf het stiekem toch leuk vinden met al die felle kleurtjes enzo!

  Bedankt voor je ‘glimlach’-momenten, is mooi om te lezen. Vind het ook super goed dat je zelf bij een psycholoog loopt. Lijkt me best een lastige stap, maar wel dapper!

  Fijne week gewenst!

  (oh ja, maak er maar 51 volgers van, ik heb geen bloglovin’ .. dus kan je niet volgen, maar volg je wel. 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *