TroetelWEEK#27: boksen en de operatiekamer

De tijd blijft maar vliegen. Deze week komen mijn twee vriendinnen uit Nederland alweer langs! Dan wordt het ook lastig met bloggen. Maar dat komt nog. Nu eerst even een terugblik op de afgelopen week met weer een nieuw weekoverzicht.

Zondag

weekoverzicht

Vandaag was een echte luierdag. En ook een beetje een beautydag. Ik probeerde een nieuw kapsel uit: een 50s pompadour. Ik ben er fan van. Ik dronk een lekkere kopje koffie en keek wat series. Tussendoor sliep ik een beetje en at ik wat. Na dit weekend ben ik eindelijk een beetje uitgerust. Ik wilde heel enthousiast weer met yoga beginnen en deed thuis wat oefeningen, maar bij de hoofdstand schoot er iets in mijn schouder. Auw, het is de rest van de dag heel pijnlijk gebleven. Ik maakte voor de volgende dag een lekkere salade met gebakken paneer.

Maandag

weekoverzicht

Toen ik wakker werd deed mijn schouder nog steeds erg veel pijn. Daardoor bleef ik ook langer in bed liggen. Ik heb echt lekker genoten van mijn lunchsalade. Na het werk zat ik nog aardig vol dus at ik een stokbroodje. ’s Avonds bij de tennis ging ik na mijn eigen les ook meteen door met de volgende groep. Twee uur tennis, maar het was wel even lekker. Alleen het regende en regende en regende. Ik kwam helemaal doorweekt thuis aan. Gelukkig was de douche voor de verandering niet ijskoud, want ik had het wel ijskoud. De rest van de avond was ik wel een beetje bang, want de regen hield niet op en het water op mijn erf kwam steeds hoger te staan. Op de foto zie je het niet heel erg, maar de reflectie geeft aan dat het allemaal water is. Het stond op een gegeven moment iets van tien centimeter hoog en er bestond een kans dat het het huis binnen zou komen stromen. Met deze nare gedachte ging ik slapen.

Dinsdag

weekoverzicht

Ik had een slechte nacht gehad uit angst dat mijn huis zou overstromen. ’s Ochtends was het water gelukkig opeens weer gezakt. Ik snap ook niet waar het opeens heen was gegaan, want het had echt nog heel lang geregend. De plassen op het erf waren wel nog het bewijs om te laten zien dat ik het niet had ingebeeld. Ik had mijn kerstshirt aan, maar dat valt nooit iemand op haha. Na het werk ging ik even schrijven en maakte ik een quiche. Hij lukte goed. ’s Avonds hoorde ik allemaal geritsel voor het raam en toen zag ik echt tientallen keverachtige vliegende beesten op mijn erf! Brr, hoe komen die daar en hopelijk gaan ze ook weer weg. Aangezien ik er toch echt serieus in ben stuurde ik een bericht naar twee tattoo artists. De ene reageerde en ik kon zaterdag komen kijken in zijn shop. Het wordt nu steeds echter!

Woensdag

weekoverzicht

Het was zo’n rustige ochtend op mijn werk dat ik even bezig ben geweest met Curaçao en tattoo’s. Ik kreeg via de mail heel lief een berichtje van mijn schoonheidsspecialist in Amsterdam. Ik ging een uurtje eerder naar huis zodat ik kon skypen met een vriendin. Alleen toen ik naar huis wilde fietsen bleek mijn fietsband lek te zijn. Er was even korte paniek, want mijn fiets is mijn vervoer. Ik heb geen andere opties. Gelukkig bracht een collega me naar huis met haar auto. Daarna was het namelijk tijd voor mijn eerste boksles! En wat was het heftig. Ik ging helemaal kapot in de les. Ik vond het wel grappig om te merken dat ik ook echt de agressie voelde en dat dat er ook werd benoemd dat het leek alsof ik iemand in elkaar wilde slaan haha. Wat een uitlaatklep. Achteraf was ik kletsnat van het zweet, maar wat voelde ik me goed zeg. Ik heb eigenlijk nooit eerder zoiets gehad.

Donderdag

weekoverzicht

Ik kon vandaag gelukkig mijn fiets weer halen. Na het werk bleef ik in de sportieve modus en ging ik voor het eerst in 2017 weer eens naar yoga. De docent had een apparaatje mee waarmee je zou kunnen meten hoeveel gedachten je hebt. Dan kan je dat getal vervolgens ook proberen omlaag te krijgen. Waarschijnlijk meet het iets van je hartslag ofzo. Direct daaropvolgend moest ik ook naar mijn tennisles. En toen was het wel weer even klaar met sportief zijn. Ik stond te popelen om de nieuwe aflevering van Temptation Island te kijken want ja, het is wel een heftig seizoen.

Vrijdag

weekoverzicht

Ik heb vandaag echt iets heel leuks gedaan. Ik werk hier in een klein ziekenhuisje en mocht met de chirurg meekijken bij een aantal operaties! Tsja je moet ervan houden maar ik vond het erg bijzonder. Er werd onder andere een teen geamputeerd. Na het werk twijfelde ik lang of het verstandig was om weer naar boksen te gaan in verband met de grote hoeveelheid spierpijn, maar ik wilde niet nu al verzuimen. Gelukkig hield de docent er rekening mee en hoefde ik deze keer niet op te drukken en buikspieroefeningen te doen enzo.

Zaterdag

weekoverzicht

In de vroege ochtend vertrok ik naar Paramaribo. Met een beetje rennen stond ik precies op tijd bij de bus. Ik had namelijk een missie en moest wat spullen kopen bij de Hermitage mall. Dit is een grote mall met wat meer Westers georiënteerde winkels. Ik ben goed geslaagd en heb nu mijn eigen bandages voor boksen, een powerbank en zelfs nog wat kleding. Vanwege mijn tattoeageplannen ging ik langs bij een van de tattooshops die me was aangeraden. Ik schrok wel echt heel erg van de prijs. Vanuit het guesthouse ging ik daarna ook nog langs bij de andere aangeraden shop. Die gaf veel meer een prijs zoals ik had gehoopt. Ik ben nu wel in dubio over waar ik heen moet. ’s Avonds stond er een poetry avond op de planning van The hairfest Su. Er was zang en spoken word. Erg leuk, ik hou van dat soort dingen.

Het was een hele sportieve week. Volgens mij heb ik alleen op dinsdag niet gesport. Word ik toch nog een fitgirl? Tsja, de komende week kijk ik uit naar mijn bezoek, want ik ben dan na het weekend ook weer een week vrij zodat ik leuke dingen met hen kan doen.

Waar kijk jij naar uit deze week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Een gedachte over “TroetelWEEK#27: boksen en de operatiekamer”

  1. Dat was weer een volle week, en die regen, nee dat lijkt mij ook een nare gedachte het idee dat je huis kan overstromen of het zomaar binnen kan lopen.

    Jij gaat beter met sporten dan ik, oke ik zwem of drijf twee keer per week in het water, vandaag sport ik op de fair denk ik zomaar, hahahaha komt goed met jou!

    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *