orealla

TroetelWEEK#20: poezen en inheemse dorpjes

Zo, we zijn net terug van een hele fijne weekendtrip naar een inheems dorp: Apoera. Het was genieten, zeker nadat ik vrijdag iets plaatste over mijn onvervulde kinderwens. Nu moeten we weer over naar de orde van de dag. Dat betekent eerst een nieuw weekoverzicht. 

Zondag 

weekoverzicht

Over deze dag kan ik erg kort zijn. Het enige wat op de planning stond was: helemaal niets haha. Oh nee, ik had wel een Skype-afspraak staan met een vriend in Nederland. Ik zat buiten tijdens het gesprek, maar werd erg afgeleid door de hele grote bijen/wespen die in mijn buurt vlogen. Zin om te koken hadden we ook niet, dus gingen we ’s avonds kapsalon eten buiten de deur. En aangezien we toch al slecht bezig waren, namen we er ook nog milkshakes bij. Mét slagroom!

Maandag

weekoverzicht

Ik had slecht geslapen want de honden hadden ’s nachts weer een of ander luidruchtig feestje.Op het werk zeiden meerdere collega’s dat ze mij hadden zien lopen tijdens de lichtjesoptocht voor Divali. Omdat de yogadocent altijd zo vriendelijk doet ging ik vandaag lunch halen bij zijn vrouw die een lunchtentje heeft. Omdat ze mij net op tijd zag kreeg ik gratis Hindoestaanse oliebollen van haar bij mijn bestelling. Omdat ik zo moe was ging ik na het werk dus ‘even’ liggen. Een kleine twee uur later werd ik wakker. Oeps! Van onze kattenoppas kreeg ik een lieve foto van onze poes Jet. Ze had net een nieuw mandje gekregen en lijkt er blij mee te zijn. Ik werkte ook nog even aan mijn blog. Nu we eindelijk digitale televisie hebben, kunnen we ook Hindi films zien. Ik vind dat wel grappig.

Dinsdag 

weekoverzicht

Ik was een groot deel van de dag bezig met de ICT van mijn werk in Nederland. Ik moest in mijn werkmail kunnen, maar dat was blijkbaar een heel gedoe. Uiteindelijk is het gelukt. Er werd post bezorgd op mijn werk. Een vakblad waarvan ik niet wist dat ik dat nog ontving. De afgelopen drie maanden heb ik hem in ieder geval niet gezien, maar nu heeft ie het blijkbaar wel gered tot in Suriname. Ik zag de eerste aflevering van Chewing gum op Netflix. Hele bizarre serie, maar ook supergrappig.  Ik weet eigenlijk niet of ‘ie ook bij Netflix in Nederland is.  ’s Avonds was er een feestje van een collega die terug ging naar Nederland. Van de kattenoppas kreeg ik weer een foto met kattenlogica. De oude kattenmandjes werden steeds genegeerd totdat er nieuwe waren gekocht, toen waren de oude opeens wel interessant haha.

Woensdag

weekoverzicht

Het was een superdrukke  dag op het werk. De drukte lijkt wel met golven  te komen. Na een hele rustige periode is het nu plotseling heel onrustig. Na het werk moest ik na een half uur alweer naar yoga. Er gingen gelukkig drie collega’s mee. Ik merk echt vordering, want ik ging bijna volledig zelf in de hoofdstand! Dat had ik echt niet nu al verwacht. Na yoga gingen we met een groep uit eten. Eigenlijk had ik helemaal niet veel trek, maar dat komt wel als er lekker eten op tafel staat. Toen er een ambulance voorbij reed gingen alle honden uit de buurt mee janken. Alsof ze de sirene nadoen. Doen honden in Nederland dat eigenlijk ook? Ook schreef ik vandaag over mijn ‘rolmodel’. 

Donderdag

weekoverzicht

Ik probeerde een ontbijtje van havermoutpap, omdat we toch alle ingrediënten in huis hadden. Eh, het is niet zo goed bevallen. Ik vond het echt heel erg smerig, terwijl ik overal voorbij zie komen dat het zo lekker is. Ik bleef er ook een hele tijd misselijk van. Terwijl ik mijn lunch zat te eten voelde ik dat er iets niet goed zat aan mijn tongpiercing. Hij bleek los te zijn gedraaid en het ene balletje was dus blijkbaar al met mijn eten door mijn keel gegleden. Ik heb weleens eerder gehad dat ‘ie los draaide, maar nog nooit dat ik het balletje had doorgeslikt. Na het werk was het tijd voor de voorbereidingen voor onze trip. Inpakken en zin hebben in de mini-vakantie. Vlak voor vertrek werkte ik nog even aan mijn blog over onze onvervulde kinderwens. Bedankt voor de lieve reacties ♥

Vrijdag

weekoverzicht

Deze ochtend vertrokken we over het water naar Apoera, een inheems dorpje. We gingen met een speedboot en maakten een tussenstop in Guyana. Daar zag ik voor het eerst sinds maanden weer een echt strand! Binnenkort schrijf ik een verslagje van deze trip. We hebben een hele hoop mooie natuur gezien.

Zaterdag

weekoverzicht

Vandaag waren we nog steeds in Apoera en gingen we een dagje naar de Blanche Marie watervallen. We hebben echt zo lekker kunnen ontspannen. Het was echt een soort mini-vakantie. Een eigen slaapkamer met airco en lekker eten. We kregen zelfs hert voorgeschoteld!

Tijdens (weekend)tripjes neem ik mijn laptop niet mee, dus dan verschijnt mijn weekoverzicht altijd wat later. Het was eigenlijk een rustige week met een heerlijk weekend.

Hoe was jouw week?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Een gedachte over “TroetelWEEK#20: poezen en inheemse dorpjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *